Mačak Leri na zadatku u Dauning stritu (video)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mačak Leri na zadatku u Dauning stritu (video)

macak-leri-498.jpg


U Britanskom Dauning stritu će odsad boraviti specijalni agent sa "licencom za ubijanje" - mačak po imenu Leri čiji će zadatak biti da tamani miševe.

Premijer Dejvid Kameron odlučio se na ovaj potez da bi svoju rezidenciju očistio od glodara koji su se toliko izbezobrazili da su čak otvoreno paradirali pred TV kamerama, prenosi agencija Rojters.

Lerijev dolazak, koji je u Dauning strit stigao direktno iz obližnjeg azila za pse i mačke, silno je obradovao Kameronovu decu.

Mačak, o kome će se brinuti osoblje rezidencije, imaće slobodan pristup gotovo svim prostorijama rezidencije kao i dvorištu. U azilu navode da Leri ima jak lovački nagon, ali i sve neophodne kvalitete za život u rezidenciji.

Poslednji mačak u rezidenciji pre Lerija bio je Hemfri, takodje bivša lutalica. Penzionisao ga je Toni Bler 1997. godine po, kako se šuškalo, nagovoru njegove supruge Čeri koja ne voli mačke. Hemfrijev prethodnik bio je mačak po imenu Vilberfors koji je "služio" pod četiri premijera, uključujući i Harolda Vilsona i Margaret Tačer.


SrbijaNet
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top