Mačak četiri godine redovno putuje autobusom

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Mačak četiri godine redovno putuje autobusom
30.07.2009. 12:17

Kasper, dvanaestogodišnji mačak, već četiri godine svakog jutra čeka autobus broj 3 na stanici ispred svog doma u Plimutu u Devonu, vozi se celim putem dugim oko 18 kilometara i sat vremena kasnije se vraća kući, prenosi Dejli telegraf.

autobus-v.jpg


Na svom putovanju, mačak prolazi pored starog brodogradilišta, pomorske baze, centralnog dela grada, nekoliko predgrađa, kao i četvrti sa bordelima.
Mačak svakodnevno putuje ovom autobuskom linijom toliko dugo da su već svi navikli na malog putnika koji ne plaća prevoz, a vozači vode računa da siđe na pravoj stanici.
Suzan Fajnden, Kasperova vlasnica je rekla da je njen mačak svakog dana negde odlazio, a ona nije znala gde.
"Nazvala sam ga Kasper, zato što je imao naviku da nestaje kao duh. Ali jednog dana sam otkrila njegovu tajnu. Neki od vozača autobusa su mi rekli da se on vozi autobusom", rekla je šezdesetpetogodišnja gospođa Fajnden.
"U početku nisam mogla da poverujem, ali to sve objašnjava. On voli da bude u društvu ljudi, a autobuska stanica se nalazi tačno ispred moje kuće, tako da je verovatno pratio ljude do stanice i tako počeo da ulazi i u autobus. I ja sam se često vozila autobusom, pa me je on verovatno video", ona je izjavila.
"Kasper je jako brz za svoje godine, pa verovatno samo uskoči u autobus pre nego što se vrata zatvore. On svakog dana uhvati autobus u 10.55 i voli da sedi na zadnjem sedištu", dodala je Kasperova vlasnica.
Rob Stounhaus, vozač autobusa rekao je da se mačak uglavnom sklupča na sedištu u zadnjem delu autobusa.
"Ponekad se mota putnicima oko nogu i mazi se, ali nikada nije pravio probleme", rekao je vozač.

Izvor: Blic
 
Natrag
Top