Šta je novo?

Lynda.com - Designing a Newsletter Hands-On Workshop

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.290
0018b662medium.jpg


Lynda.com - Designing a Newsletter Hands-On Workshop
Video: H.264, QuickTime (.MOV) | 3 h 25 min | Resolution: 960x600 | MPEG-4 AAC LC, 48000Hz 64 kb/s ,mono (1/0) | English | 834 MB
eLearning

Creating a successful newsletter means spending less time on repetitive tasks and more time creating the design. In Designing a Newsletter Hands-On Workshop, graphic designer and Adobe Certified Instructor Nigel French teaches effective design and production techniques. He uses Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, and Bridge to create an eight-page newsletter that’s eye-catching and impactful. Nigel establishes an efficient workflow using multiple programs, examines the aesthetics of integrating text with images, and teaches best practices for outputting a final document. Exercise files accompany the course.

:download:

Kod:
http://www.fileserve.com/file/s6mB5DX/a_L.D.N.H.W.part1.rar
 http://www.fileserve.com/file/Tm6gKzD/a_L.D.N.H.W.part2.rar
 http://www.fileserve.com/file/KaSct7S/a_L.D.N.H.W.part3.rar
 
Član
Učlanjen(a)
11.01.2012
Poruka
33
Koji je program najbolji za newsletter, i da li postoji opcija da se može postaviti newsletter na email a da ima opciju na kojoj možeš kliknuti na neki link unutar newslettera i da ides na neku stranicu.
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
195
Pa danas se newsletter uglavnom i radi za masovno slanje elektronskom poštom (imaš kod jednog provajdera paket za oko 100e mesečno sa neograničenjim brojem poruka mesečno, u inostranstvu je uglavnom ograničenje 100k mesečno s tim što za više direktno dogovarate uslove - verovatno su zbog spamera to uveli), a video sam da neki kod nas koriste phplist.

Gore navedeni tutorijal je više namenjen za štampani newsletter, mada nije sporno da se može konvertovati u HTML.

Ja sam samo u par navrata pomogao jednom poznaniku da sredi newsletter, obična HTML strana koju PHP aplikacija šalje na sve mejl adrese iz baze, i radi se kao i svaka druga strana u Dreamweaver-u ili nekom drugom alatu (Expression Web itd.), a ko ima znanje može i u bilo kom editoru koji prepoznaje HTML kod (ipak je malo lakše nego u notepad-u).

Sad ne znam za druga rešenja, kod njega ta PHP aplikacija verovatno ukloni nepotrebne HTML tagove (html mejl ima samo ono što bi bilo unutar body taga kod HTML strane) i doda sve što ide u e-mail header (from, to, subject, Content-Type, itd.), ili sam čak ja sam na kraju uklanjao ručno te tagove, toga ne mogu da se setim. Znam samo da smo stavljali HTML fajl u određeni direktorijum i u PHP aplikaciji se podese parametri slanja (koji HTML, u kom formatu se šalje (html ili plaintxt), iz koje baze uzima adrese za slanje, i interval slanja (može automatski ponovo da šalje nakon nekog intervala).


Jedino moraš paziti na slike i druge element koji se takođe moraju postaviti na server (jer se ne šalju sa mejlom, mejlom se šalje samo HTML).
Drugo, najbolje da nađeš gotove šablone, jer se ipak ne radi o pravoj HTML strani koju će čitati browser kao HTML stranu, već mora da bude napravljena tako da je mogu pravilno prikazati i mejl klijenti.
 
Top