Luksuzni enterijeri

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Dvorac iz snova


Danas vas vodim na put u Prag, točnije u prelijepi dvorac Mcely. To je seoski dvorac Thurn-Taxis aristokracije. Zovu ga još i "zeleni dvorac" jer je smješten u sredini čarobne St.George šume, visoko na brežuljku s kojeg se pruža divan pogled na okolnu prirodu.


Udaljen je samo sat vremena vožnje od centra Praga a pogled na njega i prekrasan interijer kojim obiluje, ostavlja bez daha. Dvorac iz mašte u kom je sve podređeno vrhunskom užitku i brizi za gosta.


Zamislite da nekoliko dana spavate u ovom luksuznom apartmanu i uživate kao princeza iz vama najdraže bajke. Nije teško zamisliti ovako nešto, zar ne?
Sobe i apartmani su uređeni s ukusom i mjerom, a prvobitni izgled interijera je u potpunosti očuvan i prije nego što je dvorac renoviran za goste.



Dan započet u kupaonici s diskretnim pogledom na obližnju šumu, bio bi odličan početak za avanturu iz snova.


Uz

čaj i mirisno pecivo vjerujem da je nezaboravno uživati na terasi i promatrati pejzaž dvorca.


Elegantno postavljen stol poziva na druženje uz lagan voćni obrok.


Ručak uz svijeće, a iz pozadini dopire zvuk romantične muzike sa klavira.


I na kraju dana, večera u raskošnom salonu sa svilenim dekorima i srebrnim vintage posuđem, kao divan završetak priče o dvorcu iz snova koji može biti i u vašoj mašti, samo ako vi to želite. Nadam se da ste barem na tren i vi bili princeza iz bajke koja je usnula lijep san o dvorcu iz snova.

Izvor: Zondraart.com



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Luksuzni interijeri s daškom romantike

Luksuzni interijeri s daškom romantike

Ralph+Loren.JPG%C5%BEJPG.%C4%91JPG.JPG


Vremenom istrošena rezidencija sa povijesnim ozračjem inspirirala je dizajnera Ralph Laurena da ovaj glamurozan prostor uredi za uživanje i druženje. Domišljato raspoređene sobe prepune su prekrasnih detalja od namještaja, raskošnih buketa ruža, staklenih sviječnjaka i finog porculana.
Sve poziva na uživanje u ovom luksuznom i romantičnom ambijentu. Raskošan a opet glamurozan, oku pruža i više nego ugodan pogled.
U svakom slučaju to je prostor kakav se samo poželjeti može.

Ralph+Loren.JPG

Ralph+Loren.JPGa.JPG

Ralph+Loren.JPG%C4%8DJPG.JPG

Ralph+Loren.JPGd.JPG
Ralph+Loren.JPG%C5%BEJPG.cJPG.JPG

Ralph+Loren.JPG%C5%BEJPG.JPG

Ralph+Loren.JPG%C4%87JPG.JPG

Ralph+Loren.bJPG.JPG

Ralph+Loren.JPG%C5%BE%C4%91JPG.JPG

Ralph4.JPG

Ralpa.JPG


Images via: Ralphlauren.com

Izvor: Zondraart.com



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mali luksuzni hoteli

Mali luksuzni hoteli

1.bmp


“Okusite drugačiji svet” slogan je hotelijera malih luksuznih hotela širom sveta. Vaše je da izaberete kada i gde, a sve ostalo je čist hedonizam koji pružaju ovi mali luksuzni hoteli. Reč “mali” nema nikakvo pežorativno značenje već naprotiv vas svrstava u grupaciju malog procenta ljudi na našoj planeti koja zna šta hoće (a i može).

304-150x150.jpg
315-150x150.jpg


Asortiman od 480 hotela širom 70 zemalja nudi neverovatno iskustvo i doživljaj. Od klasičnih velegradskih destinacija, preko istorijskih centara, privatnih i egzotičnih ostrva, živopisnih krajolika, planina pa do pustinje…
Svaka od ovih destinacija unosi svoj duh u enterijer i prepoznatljivu kulturu zemlje u kojoj se hotel nalazi.




Ovi eskluzivni hoteli nude jedinstven karakter, ponudu i enterijere od kojih vam zastaje dah. Preko baroka, rokoka, moderne, do savremene avagarde, futurizma, kubizma, ovi hoteli pružaju ambijente za prave hedoniste.


www.slh.com

Izvor: Enterijer.rs



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Vintage interijeri

Vintage interijeri

2010-09-28_01.jpg

Kada sam slučajno naišla na ove fotografije oduševila sam se detaljima kojima ovaj prostor obiluje.Vintage stil dominira u ovom interijeru, sve je tako toplo i poziva na uživanje. Nježno oslikan namještaj, boje ugodne oku i puno detalja sakupljenih po sajmovima antikviteta, prožimaju ovu kuću romantičnim šarmom koji naprosto plijeni.

Ovo je mala priča kroz slike interijera u kojeg nije uloženo puno sredstava da bi on izgledao lijepo i elegantno. Sve je stvar sposobnosti svakog od nas da bude dizajner u svom domu. Kuhinja je primjer ekonomičnosti i jednostavnosti, sve je u njoj nadohvat ruke. Njome dominira veliki porculanski sudoper i prozor kroz koji dolazi dnevna svijetlost. Unutrašnjost sudopera zaklonjena je stolnjakom, umjesto zavjesom. Police su odlično rješenje ako se želi uštedjeti na prostoru u kuhinjskim ormarima. Porculanski tanjuri kao ukras na zidu i mala kolekcija čajnika, odaju ljubav vlasnika prema starim stvarima i prošlim vremenima.

2010-09-28_02.jpg

Stol u blagavaonici pronađen je u jednoj štali nakon čega je restauriran, a umjesto drvene radne plohe stavljena je staklena.

2010-09-28_03.jpg

Kruna svega je spavaća soba sa velikim željeznim krevetom i puno cvijetnih motiva na zidovima, ormarima i policama. Lakirani drveni podovi podižu cjelokupnu atmosferu dajući ovom prostoru još veći šarm i eleganciju.

2010-09-28_04.jpg


Izvor: Zondraart.com



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Marcel Wanders - Luksuzni enterijer Casa Son Vida

Marcel Wanders - Luksuzni enterijer Casa Son Vida


Casa Son Vida, ultra luksuzna vila, moderno dizajnirana i veoma ugodna za život. Enterijer se bazira na pridruženim prostorijama.

wanders_casa_son_vida_07.jpg
1.jpg

wanders_casa_son_vida_08.jpg
2.jpg

Tec Architecture projektuje i gradi ultra luskuznu rezidenciju Casa son Vida u Palma de Mallorca, čiji enterijer dizajnira holandski kreator enterijera Marcel Wanders (Marcel Wanders Studio). Moderna i veoma luksuzna vila redefiniše arhitekturu tipično tradicionalnu na ovom ostrvu, prepoznatljivu po mediteranskom i toskanskom stilu.

wanders_casa_son_vida_01.jpg
3.jpg
wanders_casa_son_vida_06.jpg

4.jpg

Nova građevina pleni svojim zadebljanjima, naglašenošću i oblinama, odvajajući i spajajući dve jedinice istovremeno. Ideja je bila da dva dela vile "žive" odvojeno i nezavisno jedan od drugog, spajajući svoje različitosti zadebljanim i naglašenim elementima na sredini, suprotstavljajući na taj način osnovne elemente.

wanders_casa_son_vida_03.jpg
5.jpg

Wanders nudi futurističko-moderni eksterijer koji je veoma funkcionalan. Bela boja je vodeća, kombinovana sa crvenim, crnim i zlatnim detaljima, kao i dominantnim staklenim površinama koje služe za odvajanje pojedinih prostorija. Dnevna soba donosi vesele boje, moderna je i dinamična. Pored nje je porodična soba, topla i veoma prijatna, sa kaučom i modenim jastucima.

wanders_casa_son_vida_02.jpg
7136.jpg


Trepezarija je odvojena staklenim zidom, opremljena sofisticiranim nameštajem. Krasi je moderan luster na sredini prostorije kao i crni sto sa stolicama za ručavanje.

wanders_casa_son_vida_04.jpg
7457.jpg


Spavaća soba kreirana je u zlatno beloj kombinaciji sa idejom pridruženih prostorija, čime se koncept glavne spavaće sobe kompletira sa stojećim kaminom i kupatilom - kadom i umivaonikom. Luksuz, udobnost, komfor i opuštanje u savremenom dizajnu, vodeća je ideja Wandersa. Druga spavaća soba kreirana je po sličnom principu kao glavna, dok dvorište na raspolaganju ima i bazen.

wanders_casa_son_vida_05.jpg
4298.jpg


Casa son Vida završena je 2008. godine, prostire se na 800m2, locirana na ostrvu Mallorca, Španija.

Info i fotografije: Marcel Wanders Studio.

Autor: sandrina

Izvor: Oko mode



 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Shabby chic interijeri

Shabby chic interijeri



Vjerujem da većina vas voli shabby chic stil. I ja ga volim zato što je jednostavan, elegantan, poseban. Za sve one koji su ćuli za taj naziv a nisu sigurni o čemu se točno radi, shabby chic je umjetnost "restauriranja" predmeta. Predmeti su često višeslojno obojani, a na taj način se jako lijepo ističu detalji predmeta na kom se radi ova tehnika.

Shabby stil je jednom riječju imitacija dekorativnog oslikavanja gdje se koriste razne glazure ili premazi. Za interijere se preporučuju oni na bazi akrila. Nakon premazivanja u barem dva sloja slijedi sušenja predmeta. Nakon toga se lagano pobrusi površinski sloj boje, sve dok se ne počne isticati drvo ili primarni premaz. U kombinaciji namještaja uređenog u shabby stilu koriste se i dekorativne tkanine koje su obično napravljene od pamuka ili lana.
Bijela boja se najčešće koristi a u velikoj su upotrebi i sve pastelne nijanse. Pročitala sam negdje zanimljiv podatak da su se tkanine prije namakale u čaju da bi poprimile starinski izgled. I danas je to jedan od dobrih starih trikova.

Popularni dekorativni elementi koji odlično zaokružuju priču o shabby chic stilu su jastuci napravljeni od starinskog platna i posteljine. Danas je velik izbor dekorativnih tkanina kojima možemo i sami napraviti čuda u uređenju interijera ako se odlučimo za ovaj stil.

Povijest Shabby chic stila

Stil je započeo svoju priču u Velikoj Britaniji gdje se udomaćio u velikim seoskim kućama. Tamo se još i danas mogu naći stari i "izblijeđeni" kreveti, zastori od pamučnih tkanine, stare slike...
Krajnji rezultat shabby chic stila je postići elegantan izgled namještaja, suprotan sentimentalnom i slatkom viktorijanskom stilu. Obnova starog namještaja i tkanina je bila posebno popularna kod modernih majstora koji su sudjelovali u nastajanju schabby kulture.
Tijekom 80-ih godina shabby je postao vrlo moderan u višim i srednjim klasama. Originalni shabby chic interijeri su se smatrali kao umjetnička djela. I danas je ovaj stil jako popularan i omiljen u uređenju interijera.
Želite li osvježiti svoj životni prostor ili samo s nekoliko detalja oplemeniti spavaću sobu, dnevni boravak ili vama dragi kutak doma, shabby chic stil je pravi izbor za vas. Ženstven i topao izgled dat će svakom prostoru bez obzira dali je on uređen moderno ili klasično, s njim nikad ne možete pogriješiti.





Ako "živite" shabby morate i izgledati shabby, a to znači romantičan i nježan look u svakoj prilici.




Izvor: Zondra Art




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kupaonica oaza opuštanja i uživanja?

Kupaonica oaza opuštanja i uživanja?

Untitled-1.jpg


Kada ste loše volje, umorni, nervozni i neispavani gdje ćete se najbolje opustiti nego u kupaonici. Dali znate da trećinu našeg života potrošimo na spavanje?
Koliko vremena provodimo u kupaonici i koliko uživamo u njoj?
Vjerujem da bi vaš odgovor bio nešto poput; nemam vremena, posao, kuća, djeca, obaveze...

Dobro pogledajte ovu kupaonicu, zar nije prekrasna?




Zamislite da dolazite sa kakvog ugodnog druženja sa prijateljicama i prije odlaska na počinak uronite svoje tijelo u mirisnu kupku od ružinih latica.

Mmm...


Bilo bi to divno, zar ne?

Razmazite se ponekad, uživajte u malim radostima i opustite se u vašoj kupaonici .

Izvor: Zondra Art



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Planinska kuća u Francuskoj

Planinska kuća u Francuskoj

1.jpg

Danas vas vodim na put u istočne Pirineje blizu Font-Romea gdje su vlasnici ove prekrasne vikendici našli svoje mjesto pod suncem u snijegom okovanim planinama. Dugo godina vlasnici su tražili mirno mjesto sa netaknutom prirodom gdje bi mogli izgraditi ovu planinsku ljepoticu. Da ne naruše prirodni sklad sa okolišem pokušali su se potpunosti integrirati u okolni krajolik izgradivši renomiranu "Nordika" planinsku kuću.

2.jpg

Osam mjeseci je trajala gradnja "Masai Mare" tako se zove ova vikendica koja je dobila ime na jednom od mnogobrojnih putovanja vlasnika koji su istinski zaljubljenici u Afriku. Struktura vikendice je napravljena od bijelog bora koji je star 80 godina, a kroz njenu cijelu unutrašnjost pruža se pod od hrastovog parketa koji dostojno pokazuje svu ljepotu prirode. Jednostavnost i tradicija caruju ovim prostorom kojeg su vlasnici jako lijepo okitili za Božić.

3.jpg

Stari kožni naslonjač mekani jastuci, krzno i vuna pravi su poziv na opuštanje.Vatra iz kamina, tiha muzika i mirisno pecivo a u ruci čaša Muscata, zamislite samo taj prizor. Ova vikendica pruža neponovljiv ugođaj, zar ne? U ovom prostoru osobito su me dojmili pomno birani detalji koji ovom prostoru daju posebnu čar. Sve je uređeno sa mjerom i ukusom bez suvišnih i nepotrebnih stvari koje bi umanjile svu ljepotu ovog interijera.

4.jpg

5.jpg

Kao u kućici iz bajke kuhinja je opremljena namještajem koji je napravljen od sirovog drveta. Prostor je otvoren i gleda na dnevni boravak i blagovaonicu. Sviđa mi se ta međusobna povezanost u jednu cjelinu. Na taj način dobivena je umirujuću atmosfera koja je vrlo bitna za ugodan boravak u prostoru. Mali šank jednostavnog oblika povezuje kuhinju i blagovaonicu ostvarajuči dobru komunikaciju između ukućana koji ručaju za stolom.

8236.jpg


Spavača soba je vrlo jednostavna i ugodna. Topli bordo dekori na prozorima i intimna rasvjetna tijela ovom prostoru daju posebnu toplinu i ugodnost. Najviše me se dojmila jednostavnost koja dominira cijelim interijerom čineći ga zaista posebnim. Kupaonica je povezana sa spavaćom sobom svijetla je i ugodna.

3927.jpg


Upotreba prirodnih materijala bora i hrasta podsjeća me na moju planinsku kuću koju sam uredila s puno ljubavi i pažnje imajući na umu da prostor mora biti prije svega funkcionalan, topao i ugodan za boravak.

8448.jpg


Iz spavače sobe izlaz vodi na prostranu terasu s koje puca pogleda na planine prepune snijega. Zamislite samo kako je ugodno umotati se u toplu vunenu deku i uživati u pogledu na snježnu dolinu dok u ruci držite neko dobro vino ili pjenušac. Nadam se da ste uživali zajedno sa mnom u ovom postu koji je tek mali uvod u mjesta i interijere u koje ću vas s vremena na vrijeme odvesti.

Izvor: Zondraart.com



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kuća u Virdžiniji

Kuća u Virdžiniji


peace_keeper_14-300x240.jpg


Dizajner Deril Karter preuredio je tipičnu farmersku kuću u Virdžiniji iz 19. veka u kojoj i sam živi, kao spoj starog i modernog.
Enterijer kuće opremljen je antikvitetima i savremenim elementima i takav spoj dao je zadivljujuć rezultat.

12-04-darrel-61-150x150.jpg
peace_keeper_15-150x150.jpg
peace_keeper_13-150x150.jpg


U trpezariji se nalaze ovalni trpezarijski sto od hrasta škotskog porekla, starinske stolice, barokni luster i oslikana vrata od štale okečena na zid. Zidovi i podovi su u istom maniru tretirani belo kako bi se dao akcenat antikvitetima i detaljima.

12-04-darrel-3-300x240.jpg


U dnevnoj sobi od antikviteta sačuvani su fotelja sa visokim naslonom (sada presvučena u novi materijal), preparirana glava vepra iznad kamina, lampa napravljena od starinskog stalka za sveće i tronožac. Belini sobe kontrira tamna draperija na prozorima.


peace_keeper_01-300x240.jpg

peace_keeper_03-240x300.jpg


U kupatilu je pocinkovana starinska kada sa rubom i nogama od hrasta, starim tronošcem i slikom. Pod je kao i u ostalim prostorijama belo obojen brodski pod. Od starinskog noćnog stočića napravljen je lavabo.

12-04-darrel-4-300x277.jpg

peace_keeper_18-240x300.jpg


Kuhinja je opremljena savremenim kuhinjskim elementima i italijanskim stolom iz 18. veka.


12-04-darrel-81-300x240.jpg

peace_keeper_071-240x300.jpg

peace_keeper_042-150x150.jpg
peace_keeper_17-150x150.jpg
peace_keeper_121-150x150.jpg


Izvor: Enterijer.rs



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Zavirimo u kuće poznatih…

Zavirimo u kuće poznatih…

Oduvek vas je zanimalo kako izgledaju kuće poznatih, da li i oni imaju nedoumice oko odabira nameštaja, odabira boja za zidove, i svih drugih stvarčica koje su neophodne u domu? Ako ste jedni od onih radoznalih, predlažem ovaj tekst. Možda ćete u njemu pronaći inspiraciju za sređivanje vašeg životnog prostora, a možda se ipak razočarate u izbor poznatih. Ukusi se razlikuju, pa tako i enterijeri imaju različita obeležja. Svaki je priča za sebe…
Savršen dom Dženifer Lopez, opremljen je sa stilom. U svakoj prostoriji najdominantnija je bela boja i još poneka nežnija varijanta plave, bež. Sve nijanse su savršeno uklopljene sa kristalima i skupocenim ukrasima. Što se nameštaja tiče, u najvećoj meri zastupljeni su svila, prirodni materijali, krzno. Enterijer je u potpunosti delo dizajnera Mišel Vorkmena, koji za ovu pevačicu kaze da je to jedna od najstilizovanijih osoba sa kojom je do sada radio.Privilegiju da fotografišu ovaj divan dom imali su novinari magazina “Veranda”.

12-284x378.jpg
2-284x378.jpg

3-284x378.jpg
5-284x378.jpg


Kuća Julianne Moore, odiše sofisticiranim dizajnom. Boje koje dominiraju su sve nijanse sive počevši od zagasite pa do najsvetlije. Mogu se primetiti osobine Contru stila u kombinaciji sa modernim, u trpezariji i kupatilu.

114-284x212.jpg
22-284x212.jpg

541-284x212.jpg
98-284x212.jpg


Poznati fudbaler Tjeri Anri svoj dom pronašao je u samom srcu Njujorka, u Sohou. Ovaj ekskluzivni stan prostire se na 550 metara kvadratnih, ne računajući terasu koja je u nekoliko nivoa i prostire se na dodatnih 400 kvadrata. Stan je opremljen u urbanom stilu. Može se reći da hedonizam vlada u njemu.

214-284x187.jpg
116-284x187.jpg

64-284x188.jpg
82-284x189.jpg


Glumica Skarlet Johanson živi u predivnoj kući u Los Felisu. U odnosu na kuće drugih poznatih ličnosti ova kuća je mala, prostire se na 250 kvadratnih metara. U dnevnoj sobi akcenat je stavljen na bež nameštaj koji je naglašen jastučićima raznih boja. Spoj modernog i village stila, ovde se pokazao kao pun pogodak. Sve je u romantičnoj atmosferi, počevši od dnevnog boravka pa do spavaćih soba.

212-284x187.jpg
310-284x185.jpg

57-284x185.jpg
651-284x184.jpg


Holivudska diva Dženifer Eniston, živi u Vest Vilidžu. Ona je za dvoetažni prostor izdvojila veliku sumu novca, a vi prosudite da lim se isplatilo. Na gornjem spratu smeštene su velika spavaća soba i veliko kupatilo, a svaka prostorija ima svoj balkon. Uz to stan ima dve velike terase sa predivnim pogledom na Njujork.

1112-284x188.jpg
222-284x188.jpg

333-284x187.jpg
434-284x185.jpg


Malo smo zavirili u svet poznatih i videli kako oni uređuju svoj životni prostor. Možete “ukrasti” neke ideje ako vam sviđaju, i uneti u dom glamur Holivuda. Budite odvažni, i ne dozvolite da vam isključivo modni trendovi utiču na sopstveni ukus.

Izvor: Enterijer.rs



 
Natrag
Top