Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Milan Mumin: Moje nesanice u Americi

Frontmen poznatog novosadskog sastava “Love Hunters” i najpoznatiji vojvođanski roker koji vozi taksi u Njujorku, postao je filmska zvezda.

66069476074004327322.jpg

Mumin kao taksista u filmu, ali i u životu


On igra glavnu ulogu u filmu “Love Hunter: Priče iz Njujorškog taksija” koji je nedavno imao beogradsku premijeru, a koji su režirala braća Branislav i Nemanja Bala, a u kome Muminovu devojku igra Jelena Stupljanin.
- Film se kroz tri priče bavi mojim “mukama po Isusu” u Americi. Vozio sam taksi noću da bih bio u prilici da sviram sa bendom preko dana. Za spavanje nije bilo vremena, pa se film bavi mojom nesanicom u Njujorku.

  • Šta je najveći problem kada snimate film u Njujorku?

- Ma samo vreme jer ono svima nedostaje tamo. Kada neko ima debitantski film, njujorške vlasti umeju da ga podrže tako što mu besplatno dodele policiju kao pratnju. Čak su spremni neke sporedne ulice da zatvore za saobraćaj radi smnimanja filma. Perfektno smo sarađivali sa policijom, danju, noću...

  • Koji deo filma je najzanimljiviji?

- Ima mnogo dobre zafrkancije sa mojim njujorškim bendom ”Mumin end anderkaver mejnieks”. Naleteo sam sasvim slučajno na njih u nekom baru. Bili su u džez fazonu i svirali obrade tuđih pesama. E onda sam ih ja svojom ludačkom energijom ubedio da sviraju moje autorske pesme. Naše probe i potraga za adekvatnim basistom je urnebesan deo filma baš kao i deo kada mi gej par ulazi u taksi. Provocirali su kako imam veliki nos, pa kao - koliki nos, toliki ponos. Čak su mi nudili i oralni seks.

  • Je li ušla u taksi i neka svetska zvezda?

- Ušao je Džek Vajt, pevač “Vajt strajpsa”. Popričali smo petnestak minuta i on me je pozvao na svirku dva dana kasnije. Dopalo mu se što nisam histerično počeo da vičem kad sam ga prepoznao nego sam ga lepo pitao kako nastaju pesme, kako mu funkcioniše bend.

  • Kakva je muzička scena u Njujorku?

- Pogrešna je predstava da je tamo puno supermuzičara, da su sve “ubice”. Ima svakakvih muzičara, i talentovanih i manje talentovanih, vrednih i lenjih, kao i svuda..

  • Šta je plan za budućnost?

- Okupio sam stare “Hanterse”. Iz originalne postave samo nekadašnji basista Medin nije sa nama. Planiramo višegodišnji performans. Na dva-tri meseca izbacivaćemo novi singl koji će biti dostupan ljudima na internetu. Sa pripadajućim spotom, naravno. Sviraćemo svuda kad god sam u Srbiji. Kada nakupimo 14 pesama, objavićemo ih zajedno na albumu, takođe na internetu. Trudiću se da vozim taksi u Njujorku nekoliko meseci, pa onda ovde malo paprikaš, pecanje, gledanje udalj, svirke i snimanje albuma...

  • Kakve će biti nove pesme?

- Ma biće šareno. Jedna stvar u fazonu Lenarda Koena, a druga kao “Ramštajn”.


Glumatao sam i ranije

  • Kako ste se snašli kao glumac ispred kamera?
- Glumatao sam ja kao pevač “Hantersa” godinama na sceni. Odrastao sam u društvu Mike Antića i Janike Balaša, pa sam od adolescencije želeo da budem na sceni.


Izvor: Blic Online
 
Natrag
Top