"Lopta želja": Srbija prvak sveta

Učlanjen(a)
06.04.2010
Poruka
155
To je napisao jedan od navijača na velikoj fudbalskoj lopti koja će stajati u kampu fudbalske reprezentacije u Johanezburgu.
v169771p0.jpg

Potpisivanjem fudbalske lopte, prečnika četiri metra, u petak je u centru Beograda završena akcija "Lopta lepih želja" (Good will ball), koja će ulepšavati kamp reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Beograđani su se u velikom broju odazvali akciji potpisivanja lopte, koja će u petak uveče krenuti put Južne Afrike, gde će biti izložena na otvaranju prvenstva, koje će trajati od 11. juna do 11. jula.

Posle stanovnika Jagodine, Kraljeva, Zlatibora i Novog Sada, i Beograđani su potpisima pružili podršku srpskim reprezentativcima i poželeli im uspeh.

Tako su na lopti, između ostalog, napisali "Srbija prvak sveta", "Svim srcem uz Srbiju", "Vratite se sa trofejom", "Srce na teren", a uspeh izabranicima selektora Radomira Antića poželele su i mnoge javne ličnosti, među kojima slikar Milan Marinković Cile, voditelji Vanja Bulić, pevači Maja Nikolić i Marinko Rokvić, novinarka Nataša Miljković i urednik dnevnog lista "Danas" Zoran Panović.

Slične akcije održane su u 32 zemlje čije su reprezentacije obezbedile učešće na predstojećem SP, a pored potpisivanja, posetioci ove akcije mogli su da se zabave igranjem virtuelnog i stonog fudbala, šutiranjem penala na improvizovanom terenu, a najbolji su dobili lopte sa logotipom Svetskog prvenstva u fudbalu.
IZVOR:mondo
 
Natrag
Top