Lokalna baza podataka

Član
Učlanjen(a)
27.11.2012
Poruka
5
Pozdrav, prvo malo o ideji pa onda pitanje.
Pravim neki program koji nikome trebati neće nego samo za moje potrebe i učenje ovog aspekta programiranja. Elem,jedan dan mi je dunulo da napravim program u koji ću unositi nazive svih pdf fajlova koje imam, a odnose se na tutorijale. Napravio sam neku klasu koja ima neka polja npr. naziv/oblast/"da li sam procitao isti" i slično. Sama klasa nije ni bitna,prvo sam pravio bazu uz pomoc Wamp-a ,radilo je sve. Onda sam trazio neko "offline" rešenje,tj rešenje koje ne bi zahtevalo instalaciju dodatnog softvera,pa sam naučio XML al' mi se ne čini kao praktično rešenje u slučaju da tih podataka ima baš dosta(za ovo bi i moglo da ostane,mada to nije njegova namena).
Pa me interesuje,šta raditi u ovakvim slučajevima,kada je potrebno voditi neku evidenciju i čuvati te podatke i koristiti ih opet nekada kasnije? Kada se očekuje da ta količina podataka bude ogromna.
Hvala unapred! :)
 
Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Sto se tice offline baza podataka ja koristim sqlite3. Mada ako hoces da se igras, mozes da pokusas i sa binarnim datotekama. (pravio sam slican program i koristio sam binarne, mada stojim iza toga da je vec gotov sistem mnogo bolji (kao sto je sqlite))
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2012
Poruka
5
Radio sam sa binarnim i txt fajlovima u C-u i Paskalu,pokušao sam i u C# al' me iritira ona "serijalizacija" objekta pa sam odustao od toga i izbegavam ih,osim ako neko kaže da može jednostavnije.
Imaš li nekih linkova/knjiga/primera da mi preporučiš,daš neke upute u vezi sqlite-a?
 
Natrag
Top