Ljubavni treneri stigli i u Srbiju

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
15. 05. 2011. 08:00h| Vestionline| foto: carlotta.fr

Ljubavni treneri stigli i u Srbiju

Muškarci, koji do sada nisu bili preterano uspešni u "osvajanju" lepšeg pola mogu da odahnu, jer je Srbija "bogatija" za novo zanimanje - instruktora zavođenja, koji će ih naučiti kako devojci da priđu sa stilom i izbegnu šamar ili oštar pogled. Tokom "treninga", koji traje tri meseca, polaznici jednom nedeljno teorijsko znanje, stečeno kroz "literaturu", vežbaju na "modelu", a proveravaju ga pod budnim okom trenera - u obližnjem kafiću ili diskoteci.

151124_lovecoach_f.jpg
Kako da postanete zavodnik prve klase

Instruktor zavođenja Petar Vagić kaže da postoje i specijalizovane radionice na kojima se uče najbolji načini za prilazak devojci i uspostavljanje komunikacije u prvih pet minuta ili kako da zadrže bliskost.

Tu su i letnji treninzi, koji podrazumevaju odlazak na more i svakodnevno "treniranje" i osvajanje na plažama, kafićima i noćnim klubovima.

Polaznici su uglavnom mladići od 24 do 29 godina, koji nisu u emotivnoj vezi i nisu imali uspeha na tom planu, dok je oko 30 odsto onih koji su i pre treninga "bili dobri", ali žele da poboljšaju kvalitet ljubavnog života.

Škola zavođenja, tvrdi Vagić, je i lepa vest za devojke, jer uskoro mogu da očekuju da im momci prilaze na otvoreniji, iskreniji i originalniji način, "istrenirani i obučeni", koji su svoja znanja i zavodničke veštine sticali od ljubavnog trenera.
Na pitanje da li se zavođenje zaista može naučiti, Vagić spremno odgovara - svakako.

"Naravno, neki muškarci su dobri sa ženama, do čega su spontano došli ili su imali dobar primer u porodici i okruženju. Oni ne razumeju da ima onih koji ne znaju da se ponašaju sa lepšim polom, već su u fazonu - šta tu ima da se uči, samo izađi, zabavljaj se, budi to što jesi i sve će ići spontano", rekao je Vagić Tanjugu.

Međutim, balkanski mentalitet, "mačizam", ali i stid i nepoverenje u ideju da se zavođenje ipak može naučiti, stvaraju sumnju kod potencijalnih učenika.

Drugu grupu "nevernika" čine oni koji nikada nisu bili dobri u muško-ženskim odnosima i za svoje neuspehe pronašli opravdanja, tako što su krivicu prebacili na žene, koje su, po njima, zatvorene, nepristupačne, neozbiljne, frustrirane, sponzoruše....

Vagić, koji ističe da je i sam nekada imao jako malo uspeha kod devojaka i da je u nihovom osvajanju probao sve, pa čak i neke "ekstremne" metode, priznaje da je bio polaznik sličnih kurseva u svetu.

Kada je, uveren je, postao ekspert za osvajanje, odlučio je da svoja znanja i iskustva prenese na one, koji žele da unaprede svoj ljubavni život.

"Suština zavođenja je da momci uspešno komuniciraju sa devojkama i da shvate da odbijanje nije neuspeh i katastrofa, već stepenica bliže cilju kome se teži. Taj ispravni način razmišljanja i kakav osećaj imamo dok pričamo sa devojkama, su najbitniji", istakao je Vagić.

Muškarac mora da bude siguran u sebe, što je jedna od najvažnijih stvari koje se uče u školi zavođenja i nije važno gde će se devojka "startovati", već kako, smatra Vagić i dodaje da damama treba prilaziti svuda, na ulici, autobuskoj stanici, biblioteci, kafiću, diskoteci...

Instruktor tvrdi da, ukoliko momak priđe devojci na "normalan, civilizovan način, prijatan i duhovit", ni jedno od njih neće imati neprijatnosti, neće biti šamara, prekornih pogleda, neprijatnih reči, jer svako prirodno želi da se upozna i druži.

"U svakodnevnim situacijama savetujem da muškarac direktno priđe devojci i kaže - sviđaš mi se, hoću da se upoznamo. To je veoma originalan pristup, jer se malo muškaraca odlučuje na tako nešto, što je i logično, pošto ne znaju koji je sledeći korak koji treba da učine", rekao je Vagić.

Kao primer dobrog prilaska "love couć" navodi sledeću situaciju - muškarac prilazi devojci i pita je za kafić ili mesto u okolini gde može da popije kafu, a kada mu odgovori, priznaje da joj je prišao zato što mu se svidela, pa je smislio izgovor da se upoznaju.

Naravno, dodao je, pogrešni pristup devojkama i pored svih saveta, uvek će postojati, a najveći problem je odustvo veštine vođenja interesantne komunikacije.

"Dosta muškaraca ulazi u teme kao što su čime se devojka bavi, gde živi i to je ravna i dosadna priča. Naravno, treba i o tome pričati, ali ne u fazi upoznavanja" savetuje Vagić.

Svako ko nije rođen sa tim "darom" može da nauči kako da zavede svoju izabranicu, u čemu je, naglasio je Vagić, osim govora neophodno uspostaviti i adekvatnu neverbalnu komunikaciju.

Zavođenje, upoznavanje i zbližavanje je igra koja se, kada se nauče pravila, sa zadovoljstvom može igrati, zaključio je instruktor te veštine - "love coach".



 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.820
jer je Srbija "bogatija" za novo zanimanje - instruktora zavođenja

Ova me je recenica slatko nasmejala yes3

Salu na stranu, iskreno ne znam da li je ovo dobro ili lose jer pocecu da mislim ono sto ne zelim, prvenstveno kao muskarac.

Mada, s druge strane, kad pogledam koliko se likova plasi da pridje curi s razlogom da ce biti odbijeni ili povredjeni (uvredjeni), mozda ovo tada i nije tako losa varijanta, prilika da steknu samopouzdanje.

Zaista ne znam da li je ovo uopsteno od koristi ili ne :dntknw:
 
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
49
Boze boze svasta cemo jos videti i cuti al ako je od pomoci neka treniraju.Mislim da je to u prirodi coveka tj malo ce skola da pomogne.U svom tinejdzerskom dobu nas 5 drugara se istalilo i narucili knjigu -kako prici devojci- ili vec tako nesto al kad smo procitali videli smo da to teoretski i mi znamo al fali HERCA ha ha oj mladosti sto si lepa
 
Natrag
Top