Šta je novo?

LIZZZZ Ovako se "umiva" čovekov najbolji prijatelj

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
M

maja_jevtic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.095
LIZZZZ Ovako se "umiva" čovekov najbolji prijatelj
BlicOnline
Američki fotograf Taj Foster odlučio je da svoju ljubav prema psima pretvori u životni poziv. On je dosad napravio na stotine fotografija čovekovog najboljeg prijatelja, a u najnovijoj knjizi "Lick" predstavio je buldoge, dobermane i druge rase kako se "umivaju".

Fotografije iz knjige "Lick" prikazuju više od stotinu pasa kako ližu svoje njuške.Mnogi od njih pritom prave neodoljive, smešne face.


Taj Foster je ideju za ovaj projekat dobio dok je radio na drugoj seriji fotografija.- Fotografisao sam pse za jednog klijenta koji je odbacio sve snimke na kojima se životinje ližu. Dok sam ih gledao, slatko sam se smejao, pa sam odlučio da to pretvorim u knjigu - kaže on.Amerikanac je putem Fejsbuka objavio poziv za kasting, na kome su se pojavili vlasnici sa psima različitih rasa.- Volim da radim sa psima jer oni uvek iskreno pokazuju kako se osećaju. Njihova ličnost koja izbija na površinu je najlepši ukras na ovim fotografijama - kaže Foster.On je pre početka fotografisanja namazao njuške pasa kikiriki puterom.
 
Top