Kada sam ja rekao da popovi žele rat bez razloga?
Novca.Opet nisi u pravu.
Ako je religija upisana u genetski kod čoveka zašto se ognjem i mačem uteruje inovercima?
Ne utvrdjuje se nikome macem, neki su macem sirili svoju religiju medju judima koji vec imaju religiju, ti govoris kao da je neko amcem ateistima nametnuo religiju, a to je netacno, religiozima se uterivala druga religija, a ne nereligioznima religija uopste.Inace jedna od Ateistickih teorija jeste da je religija u genetskom kodu coveka, samo da njeno poreklo nije genetsko.
Deder jednu teoriju na videlo. Govoriš u jednini a religija ko kusih pasa. Misliš da su sve nastale na isti način?
Politicko mehanicka kojom su se koristili komunisti i jos mnoge druge medju kojima i animisticka koju koriste savremeni neki naucnici.Prva uci da su religiju izmislili svestenici i carevi radi neke koriti i kontrole naroda, ali nju su i naucnici odbacili jer oda se postavlja pitanje odakle svestenstvo pre religije i kako je religija nametnuta coveku i ako je nametnuta zasto postoji i u drustvima bez zakona koja nemaju ni svestenstvo ni poglavare, ia ko i jeste nametnuta zasto postoji i kasnije kad njena svrha vise nema potrebu.Ova je teorija odavno odbacena.Sledeca i druga najzastupjenija jeste da je primitivan covek mislio da iza prirodnih nepogoda stoje bogovi ili neka druga bica i da se lose stvari desavaju jer je taj primitivni covek verovao da je ucinio nesto lose.Ovde psotoji rupa jer primitivni covek sa druge strane po njima nije imao nikakav moral i ne postoje dobro i zlo, zatim zasto bi covek verovao da neko stoji iza tih nepogoda umesto da veruje da su same nepogode bogovi.Ovo i moze da bude tacno, ali opet zahteva neko psotojanje religijske svesti koja je potrebna coveku da dodje na ideju da tako nesto ako bogovi uopste postoji.
Rekao sam da su te definicije glupe i besmislene. Ja ne verujem u inteligentnog tvorca nego ne isključujem takvu mogućnost. To nikakve veze nema ni s bogovima, ni s religijama, ni sa sličnim budalaštinama.
Sad mi reci da sam pa ću skočiti u bunar od muke.
Ili verujes ili ne verujes ili verujes da je nemoguce dokazati nema cetvrte varijatne.
Zato sam i naveo taj primer s nadom da ćeš možda shvatiti.
Ja to i sad drzim kao mogucnost, ali u to ne verujem.
Religiozni Darvin smislio evoluciju.
Darvin je bio svestenik cisto da znas i sam je priznao u svojoj knjizi da nesto kao oko mora da ima inteligentnog tvorca.
Znati da ono što je nama nepojamno zaista postoji, da se manifestuje u najvećim mudrostima i najraskošnijoj lepoti koje naša otupela čula mogu da osete samo u najprimitivnijem obliku – to saznanje, to osećanje jeste središte prave religioznosti. U ovom smislu, i samo u tom smislu pripadam duboko religioznim ljudima.
Ne znam trenutno napamet, ali psotoje odredjene reci u kojima Ajnstajn jasno akze da je Bog tvorac vaseljene.Ovo sto si naveo ne govori suprotno vec to tumaci ko kako hoce.
Itd, itd. Manipulacija. Interentom se šire tupoidne skaske na tu temu gde se veliki naučnici predstavljaju kao veliki vernici i slične nebuloze.
Oni sami to kazu i anketa u 20. veku na Pariskom univerzitetu je to dokazala.