Lista softverskih rešenja koja uvek trebaju

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Najbolji besplatni programi na internetu

Internet je čarobna stvar kada govorimo o softveru. Možete da pronađete šta god poželite, nove programe, zakrpe, programčiće koji će vam omogućiti bolji rad. U ovom broju "Blica" osvrnućemo se na najzanimljivije programe koje trenutno možete da skinete sa interneta. Izaberite i počnite.

66214_svservis-foto-shutterstock9077836_f.jpg


Mozilla: Firefox 4
Mozilla već izvesno vreme radi na novom pretraživaču. Nedavno se pojavila druga, beta verzija brauzera Firefox 4. Novi dizajn, veća brzina i prve nove funkcije već možete da vidite u pilot verziji. Ovaj besplatni program zauzeo je 25. mesto među 50 najpopularnijih programa u julu mesecu.

Google Chrome
Besplatni pretraživač kompanije Google je nepobediv kada je reč o brzini prikazivanja internet stranica.


Potreban: Picasa (Google)
Besplatni program za sistematizaciju fotografija uneće red u zbirku slika na vašem računaru. Ovaj fleksibilni profesionalni program omogućava gledanje i sistematizaciju fotografija, kao i pravljenje digitalnog albuma za slike.

Hit meseca: Free YouTube to MP3 Converter
Youtube je prava riznica muzike, humora i video-snimaka. Ako zvuk ovih video-spotova želite da doživite u MP3 verziji, bilo na vašem računaru ili na MP3 plejeru, u tome će vam pomoći Free YouTube to MP3 Converter (9. mesto na listi najpopularnijih novih programa u julu). Pomoću ovog besplatnog softvera konvertovanje je lak posao čak i za laike: jednostavno prekopirajte internet adresu video-spota u program, precizirajte kvalitet željenog MP3 dokumenta, po želji definišite odgovarajuće MP3 informacije (ID-Tags) i kliknite mišem na "go!". Free YouTube to MP3 Converter analizira video-snimak, skida zvuk sa interneta i memoriše ga u MP3 formatu na vašem hard disku. Jednostavno, brzo i besplatno!

Odličan: doPDF Free PDF Converter
Pomoću ovog besplatnog softvera možete da memorišete u PDF formatu tekstove (Word), tabele (Excel), grafike, pa čak i čitave vebsajtove. PDF fajlovi mogu da se vide pomoću besplatnih programa za prikazivanje, kao što je Adobe Reader.

Koristan: Kaspersky Anti-Virus 2010.
Skener za viruse Kaspersky Anti-Virus proverava da li na vašem računaru ima virusa, crva, trojanaca, špijunskih softvera (spyware), rutkitsa (rootkits) i drugih opasnih malicioznih programa. Naravno da postoji opcija za brisanje ovih štetočina.

Wise Registry Cleaner Free
Kada je Windows usporen, razlog je možda u preopterećenosti banke podataka. Ovaj besplatni softver traži i briše suvišne i pogrešne unose.

Štedi: Free Video Converter
Omogućava vam da svoje video-snimke konvertujete u mnoštvo različitih formata. Ova aplikacija podržava AVI, DIVX, MP4, FLV i MPEG dokumente.

Rezač: Ashampoo Burning Studio 6 Free
Besplatna kompletna verzija programa za narezivanje CD i DVD. Nudi sve funkcije koje su neophodne za narezivanje CD, DVD i Blu-ray diskova, kao i za pravljenje backup kopija.

Čistač: CCleaner
Omogućava optimizaciju vašeg računara. Ovaj besplatni program uklanja nepotrebne podatke sa vašeg hard diska i čisti unose u brauzeru.

Štiti vas: Avira AntiVir Personal
Prepoznaje i briše veliki broj kompjuterskih virusa. Besplatni softver za zaštitu od virusa, između ostalog, otkriva trojance, backdoor programe i rutkitove (rootkits).



CDC/MA | 18. 08. 2010.
 
Natrag
Top