Lista prijatelja

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Svako od vas ima listu prijatelja...
Koliko su osobe koje se nalaze na listi zaista vaši prijatelji u kontekstu već pominjane teme virtuelnog prijateljstva ili se tu ipak više radi o sličnim stavovima i interesovanjima...ili ste samo bili fini i prihvatili zahtev iako datu osobu vrlo malo ili uopšte ne poznajete?
Koliko vam je lista bitna i koliko osobe sa nje oličavanje vašu ličnost odnosno ponašanje na forumu?

Ja ću prvi yes3
Trenutno imam tačno 27 prijatelja. Ima tu raznih. Sa nekima nikada nisam bio u kontaktu ni javno ni preko pp.... valjda cene moje stavove, ima i onih sa kojima sam se družio ali se više ne družim, onih koji su prvo odavali jedan utisak pa se posle ispostavilo da su drugačiji...baš raznih.
Mada samoj listi ne pridajem neki poseban značaj. Ima tu osoba koje izuzetno cenim i poštujem ali je malo teško to uporediti sa prijateljstvom iz RL-a. Nije isto izgovoriti i napisati...ništa dok se ne vidimo yes3

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Što se tiče ovog foruma, imam dva prijatelja, provjerena, dokazana, odana, koje jako, jako uvažavam.Njih sam upoznala prije dvije ipo godine, to su mi prvi prijatelji i najbolji. Mirkoj i pparadiso. Iako ne možemo govoriti o pravom prijateljstvu, kao u RL, jer ne možemo da se vidimo, ipak možemo govoriti o istim interesovanjima, pažnji koju poklanjamo jedni drugima, brizi, utjesi, lijepoj riječi, a šta više poželjeti preko toga?

Učlanjen(a)
10.10.2010
Poruka
204
Svako od vas ima listu prijatelja...
Koliko su osobe koje se nalaze na listi zaista vaši prijatelji u kontekstu već pominjane teme virtuelnog prijateljstva ili se tu ipak više radi o sličnim stavovima i interesovanjima...ili ste samo bili fini i prihvatili zahtev iako datu osobu vrlo malo ili uopšte ne poznajete?
Koliko vam je lista bitna i koliko osobe sa nje oličavanje vašu ličnost odnosno ponašanje na forumu?

Ja ću prvi yes3
Trenutno imam tačno 27 prijatelja. Ima tu raznih. Sa nekima nikada nisam bio u kontaktu ni javno ni preko pp.... valjda cene moje stavove, ima i onih sa kojima sam se družio ali se više ne družim, onih koji su prvo odavali jedan utisak pa se posle ispostavilo da su drugačiji...baš raznih.
Mada samoj listi ne pridajem neki poseban značaj. Ima tu osoba koje izuzetno cenim i poštujem ali je malo teško to uporediti sa prijateljstvom iz RL-a. Nije isto izgovoriti i napisati...ništa dok se ne vidimo yes3

e nema bas svako. svaka cast tebi
jesti-317.gif
izgleda da si jedan od popularnijih clanova foruma. ja trenutno nemam nijednog prijatelja
slezi-33.gif

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Možda članove plaši tvoje prezime pa ne smeju da ti pošalju zahtev :dntknw:

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Pa vecina prijatelja u listi su osobe s kojima sam se salila ili su nam se poklopila misljenja na nekim od tema ili ih prosto cijenim kao osobe i postujem njihova razmisljanja...Postoje i oni s kojima nikad ni rijec razmjenila nisam,ali ako su mi poslali zahtjev nesto sigurno volU kod mene:mrgreen:Ima tu jos ljudi koji mi nisu na listi a jednako su mi dragi.
I nisam nikad nikoga obrisala sa liste,a nesto nisam obracala paznju da li je ko mene:vorred:
Mile mi je super(pamtim ja njega:mrgreen:)
Mile stize zahtjev ae stisni pa odbij:D
EDIT:I da zaboravila sam pomenuti da samo jedno iz liste prijatelja poznajem privatno(tj.uzivo:)),a to je moja Kamenjarka(Cameron14),dvoje imam na MSN-u i sa par njih se cujem ovde preko PP i sve koje sam upoznala tako malo preko PP ili MSN-a niko me nije razocarao(sto se nekad znalo desavati,samo ih cijenim jos vise:):heart:
I sa jednim sam se cula i preko telefonaaaaaaaa:cry:(nekad):cry:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Ja imam 14 prijatelja, većinom su meni stizali zahtevi, ne zato što sam nadmen nego što mi nije mnogo bitno da li sam sa nekim i zvanično "prijatelj", a i ne volim da "cimam" ljude jer možda nekog nervira kad dobije zahtev za prijateljstvo, otkud znam. :dntknw: A i nikako ne bih voleo da me neko prihvati samo iz kurtoazije. Uglavnom, samo sa jednom osobom sa liste nisam imao nikakav kontakt, ali sam prihvatio zahtev, sa svima ostalima sam u aktivnoj forumskoj komunikaciji, sa nekima i preko pp-a. Ljudi sa moje liste su ljudi sa kojima imam zajednička interesovanja, bilo da je u pitanju muzika, zezanje, "ozbiljna" diskusija itd.

Što se tiče pravog prijateljstva, o tome smo pisali na onoj temi u anketama. Ukratko, prijateljstvo može da nastane na forumu, ali da bi bilo pravo mora se nastaviti u RL, bar po mom mišljenju. Druga stvar, meni sasvim odgovara to što je jasno razgraničen život na forumu i van njega, nemam potrebu da lično upoznajem ljude odavde, ali ako bi se to desilo, ima par ljudi koje bih rado upoznao.

Nije mi bitna u smislu da ima ljudi koji me u nekim stvarima oduševljavaju, a nisu mi na listi. Kažu da svako bira prijatelje prema sebi, a pošto je ipak za forumski život prijatelj po meni prejaka reč, rekao bih da lista može i da zavara. Samo pod uslovom da neko poznaje u dušu sve ljude sa liste moglo bi se reći da je to oličenje njegove ličnosti, a forum je mesto gde se ipak sa većinom znamo površno, iako su nam na listi.

Da ne davim, u slučaju moje liste prijatelja u pitanju su ljudi sa kojima imam barem nešto zajedničko, što je dobar osnov, ali ne i siguran pokazatelj da bi bili dobri prijatelji i u RL.

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
U mojoj listi prijatelja postoje ljudi s kojima nisam nikad komunicirala ni javno ni preko pp, ali postoje i ljudi koji su mi jako dragi, zanimljivi i volim da citam njihove postove...Svako od njih poseduje nesto sto mi se dopada, bilo to smisao za humor ili nacin razmisljanja....
Sto se tice prijateljstva, ono je za mene svetinja, bilo u RL , bilo ovde na forumu..Nikada ne bih nekoga od njih uvredila,maltretirala ili ne znam sta, ali naravno ne bih ni zelela ni da oni to meni rade...Ako bi se desilo da nekome nesto kazem, sto mislim da su pogresno shvatili..potrudila bih se da to ispravim jednim iskrenim izvinjenjem...
I da, ne mislim da bi neko na osnovu toga ko su mi prijatelji mogao da stekne neko misljenje o meni licno..

Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
5.515
Do juce sam imao pet prijatelja,a sada cetiri.Sa dva sam nekoliko puta
komunicirao, a sa dva nikada.Ne mogu o njima nista reci jer iih ne poznajem
dovoljno,da bih imao nekakav stav.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Moja lista prijatelja se sastoji od 57 osoba..Neki od njih su mi poslali zahtev za prijateljstvo neke sam birala sama..po slicnom razmisljanju..nacinu komunikacije..smislu za humor..zajednickim interesovanjima..ili je bio dovoljan samo jedan post u kome bih prepoznala nesto interesantno i zakljucila da bi ta osoba mogla postati moj prijatelj.Druzeljubiva sam i nikada nisam odbila ni jedan zahtev ..uvek sam za druzenje raspolozena ali samo sa ljudima koji druzenje na forumu shvataju kao takvo ..opusteno i neobavezno,bez pritisaka i opterecivanja .Nisam sa svima sa liste komunicirala ali sa vecinom jesam..dopadaju mi se kao osobe i mogli bi da se druzimo i u RL.Svaka osoba je prica za sebe ..lista mi je sarena i puna razlicitih likova...
Tu su meni jako dragi prijatelji..sa kojima provodim najvise vremena na forumu..sa nekima se druzim i u RL ..sa nekima nisam razmenila ni jednu jedinu rec..a samo jednog sa liste sam skoro izbacila jer me je razocarao.Lista prijatelja mi je jako bitna i na moje prijatelje gledam kao na osobe meni vazne,interesantne i zanimljive.Mislim da lista nije olicenje mog karaktera iako tu ima osoba koje su mi vrlo bliske po mnogo cemu,slicne u mnogo cemu..ali i totalno drugacije od mene jer me i te razlicitosti za nekoga vezu,mozda zato sto bih volela da sam kao oni bar u necemu..yes3

Natrag