Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
7327.jpg


Lionel Richie Brockman, Jr.


(rođen 20. lipnja 1949) je američki pjevač, tekstopisac, producent koji je prodan u više od 100 milijuna ploča.
Career​
Karijera



Rane godine


Rođen je u Tuskegee u Alabami, Richie je odrastao na kampusu Tuskegee Institute.
Njegov djed je kuća je preko puta ulice od kuće predsjednik Instituta.
Njegova obitelj se preselila u Illinois gdje je diplomirao Joliet Općina High School, Istok Campus, u Joliet.
Igrač zvijezda tenis u Joliet, on je prihvatio tenis stipendiju natrag na Tuskegee Institute i kasnije diplomirao s glavnim u ekonomiji.
Nakon primitka njegov dodiplomski stupanj od Tuskegee, Richie nakratko pohađao poslijediplomski studij na Sveučilištu Auburn.


The Commodores

Glavni članak: Commodores

Povratak kao student u Tuskegee, on je formirao slijed R & B grupe u sredinom 1960-ih. Godine 1968 postao je pjevač i saksofonist s Commodores. Oni su potpisali ugovor za snimanje sa Atlantic Records u 1968 za jedan rekord, prije prelaska na Motown Records, kao školovani kao podrška akt Jackson Five.
Njihov prvi nekoliko albuma imao plesni, funky zvuk (s takvim pjesmama kao "Machine Gun" i "Brick House"). Tokom vremena, Richie je napisao i otpjevao više romantičan, lako slušati balade poput "Easy", "tri puta Lady" i "Still".

Do kasnih 1970-ih počeo je prihvati skladanja povjerenstava iz ostalih umjetnika.
Skladao je "Lady" za Kenny Rogers, koja dolazi na # 1 u 1980, i on producirao Rogers 'Podijelite svoju ljubav album sljedeće godine.
Također u 1981, Richie je pjevao u duetu s Dianom Ross u pjesmu za film beskrajnu ljubav.
Izdane kao singl, pjesma vrhu Velike Britanije i SAD-pop glazbene ljestvice, te je postao jedan od najvećih Motown hitova.
Njezin uspjeh ohrabrio Richie se granaju u punopravno solo karijeru 1982.Zamijenio ga je Skyler Jett, koji je postao pjevač Commodores u 1983.

Njegov debitantski album, Lionel Richie, producirao još jedan chart-topping singl "Zaista", koji je nastavio njegov stil balade s Commodores.


Solo karijera

On je izdao svoj istoimeni debi u 1982, koji je sadržavao tri hit singla: ogroman US # 1 pjesma "Zaista", koji je lansirao njegovu karijeru kao jedan od najuspješnijih balladeers od 1980.
Album dolazi na # 3 na glazbene ljestvice i prodali preko 4 milijuna primjeraka.
Njegov album 1983 praćenja, ne može usporiti, prodao više od dvaput onoliko primjeraka i osvojio dvije Grammy nagrade, uključujući album godine - ga u pogon prvog reda međunarodnih superstars.
Album je iznjedrio # 1 hit "All Night Long", Karibi-plesa okusom broj koji je promovirao šareni glazbeni video produkciji bivše Monkee, Michael Nesmith.



Nekoliko više Top 10 hitova slijedili, najuspješniji od kojih je balada "Hello" (1984), sentimentalni lod "Se La" (US # 20), potonji je Richie najnovije američke pop Top Twenty hit. Naslov izbor, koji je oživio živahnom plesu zvuk "All Night Long (All Night)", bila je u pratnji druge markantnim video, značajka koja igra sve važniju ulogu u Richie's solo karijeru.
Godine 1985, Richie je surađivao s Michaelom Jacksonom i Stevie Wonder na USA za Afriku "Mi smo svijetu" projekt.
Kritična konsenzus je bio da ovaj album predstavlja ništa više od konsolidacija njegova dosadašnjeg rada, iako je suradnja s Richie zemlja grupa Alabama na "Deep River Woman" je break novo tlo.
Do 1987, Richie je bio iscrpljen od svojih raspored rada i nakon kontroverzne godinu pokošen brine za svog oca u Alabami. Njegov otac, Lionel stariji, umro je u 1990.
On je napravio njegov povratak na snimanje i izvođenje nakon objavljivanja njegove prve kolekcije najvećih hitova-, u obrnutom smjeru, u 1992.


Od tada, njegova sve opušteniji raspored je zadržao svoje snimanje i live raditi na minimum. On je razbio tišinu u 1996 sa glasnije od riječi, na što je on opirao svaku promjenu stila ili glazbenog modni hopping u posljednjem desetljeću.
Umjesto toga, on je ostao sa svojim izabrao put dobro crafted soul glazbe, koji je u međuvremenu godina postao poznat kao suvremenog R & B.


Njegovi albumi u 1990-ih kao što je glasnije od riječi i vrijeme na sve nije uspio postići prethodnog desetljeća komercijalni uspjeh. Neke od njegovih novijih radova poput albuma renesanse se vratio stariji stil, postizanju uspjeha u Europi, ali samo skromno primijetiti u Sjedinjenim Američkim Državama.
Od 2004, on je proizveo ukupno šest Top 40 singlova u Velikoj Britaniji.


Dugotrajna popularnost i kasnije karijere

Godine 2002, Richie je pjesmu "Trčanje s Night" je sadržanu na Rockstar North video igre Grand Theft U 2004, on se pojavio na kanadsko Idol kao njegove pjesme su sadržanu u kanadskim Idol tjedan.


Kasnije u 2004, on je također pojavio na britanske automobilske televizijska serija Top Gear u "Star u razumno cijene Car" segmentu, gdje je bio intervjuiran od strane domaćin Jeremy Clarkson. Tijekom svoje krilo, Suzuki Liana je vozio izgubio kotač u zavoju zbog teško. Incident (u šali) zbog Clarkson prositi Richie ne tužiti BBC za pad.


U studenom 2005, Lionel Richie izvodi Kenny Rogers na CMT Crossroads posebno. Predstava je informativan uvid u njihova prijateljstva iu unutar i izvan glazbenog svijeta.
Richie je također bio headliner na 2000 Četvrtog srpnja tribute koncert s Fantasia Barrino na Philadelphia Museum of Art.
Richie je objavio svoj osmi studijski album pod nazivom "Coming Home" na 12. rujna 2006.Prvi singl iz albuma je bio "Ja to zovem ljubav", a praizvedena je u srpnju 2006, postao njegov najveći hit u SAD-u deset godina.
Album je nevjerojatan uspjeh za Richie u Sjedinjenim Američkim Državama, izviru na # 6.
Njegova usvojena kćerka Nicole Richie zvijezda u spotu za ovu pjesmu.


Dana 9. prosinca 2006, Richie domaćin i izvode uživo na britanskoj televiziji show publike s Lionel Richie. Dana 11. veljače 2007, Richie je izveo svoje 80-hit pjesma "Hello" na televiziji Grammyja show.



Dana 25 studenog 2007, on je napravio iznenađenje nastup na Australian Idol veliko finale izvedbom
Richie donated to Barack Obama's 2008 Presidential campaign.​
Richie darovao Baracku Obami na predsjedničkoj kampanji 2008.

Dana 2. svibnja 2008, Lionel Richie je 21. dobitnik Georgea i Ire Gershwina Nagrada za životno djelo na UCLA godišnje proljeće Sing.
U prihvaćanju nagradu, Richie je rekao: "Zaboravite preživjelih 30 neki neparan godina u glazbenoj industriji, Lionel Richie je preživio 27 godina Nicole Richie".

Nedavno je najavio da bi želio da se Commodores natrag zajedno uskoro ", ili u narednih 10 godina nitko neće brinuti."
Richie je također član bratstva Alpha phi Alpha, Inc


U studenom 2008, Richie se pojavila u Južnoj Africi za radio show pod nazivom Rude Awakening na Highveld Stereo gdje Jeremy Mansfield stvorio show zove Lionels gdje 4 Rude Awakening DJ Paul Rotherham, Sam Cowenom, Whackhead Simpson i Bongani Nxumalo sve izvodi kao i natjecatelja u ovaj show idolima stil zove Lionels.
Richie pokazao koliko je dobar sport je bio kada je Sam Cowen bacila s perika ona je nosio objaviti koliko je ona njega voljela, Richie je otišao zajedno s njim - čak i trčanje po sobi kako bi mogla ga potjerati.


Na dan 31. prosinca 2008, Richie obavlja u Times Square u New Year's Eve slavlje i lopta kap.

Lionel Richie je također provedeno na 20 svibanj 2009 za sezonu finale American Idol sezona 8 natjecatelja s Danny Gokey.

Nakon uspjeha "Coming Home" u 2006 novi album "Just Go" objavljen je u proljeće 2009 - Negdje u to vrijeme Lionel potvrdio je da se Commodores Reunion u bliskoj budućnosti.

Dana 7. srpnja 2009, Richie izvodi "Isus je ljubav" u Michael Jackson's Memorial Service.


Popularnost u arapskom svijetu

U posljednjih nekoliko godina, Richie je postao fenomen u različitim arapskim državama, te je nastupao u Maroku, Dubai, Katar i Libija.


Kao što je ABC News:


Grown iračkih muškaraca dobiti nejasan očiju koje sam spomen njegova imena.
"Volim Lionel Richie", kažu.
Iračani koji ne razumiju engleski mogu se riječ pjevati cijeli Lionel Richie pjesma. Nastupao je u Maroku, Dubai, Katar i Libija.
Više smo razgovarali, više je on teoretizirao o razlozima njegova glazba može biti tako popularan ovdje.
On misli da je zbog jednostavna poruka u svojoj glazbi: Love.


Prema Richie, on je rekao da iračkih civila su igrali "All Night Long" noć da američki tenkovi napali Bagdad.
Richie je bio protiv rata, ali on kaže da bi mogao vidjeti dan kada će doći i obaviti u Bagdadu.
"I would love to be here for that."​
"Volio bih da se ovdje za to."


Dallas Austin lik svjedoka

U srpnju 2006, tekstopisac i producent Dallas Austin je uhićen i održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zatvora na droge troškove.
UAE konzulat u Washingtonu uputio poziv da se Lionel Richie za karakter referenca.


Richie pripovijeda:


To je bio, "Reci mi kakav tip je Dallas Austin."
On je učinio veliki posao za zajednicu.
A gangster, a hoodlum, a thug, he's not.'
Gangster, huligan, razbojnik, on nije. "

Austin naknadno je odobrena pomilovanje.

Obitelji



Brak s Brenda Harvey

Richie u braku koledž dušo Brenda Harvey na 18. listopada 1975.
Tijekom njihova braka, Lionel je počeo vezu s Diane Aleksandra u 1986.
Godine 1988, dok su odvojeni, Brenda navodno otkrio Lionel i Alexander zajedno u stanu Beverly Hillsu.
Sukob je uslijedio, a Brenda je zatim uhićen za nasilje u braku, smetanja posjeda i vandalizam.
Lionel i Brenda rastavljen na 9. kolovoz 1993, oni su bili u braku 17 godina.


Nicole Richie

Glavni članak: Nicole Richie
Godine 1983, Lionel i njegova supruga Brenda neformalno usvojila 2-year-old kći pripadnika Lionel's band.Oni su podigli Nicole Richie kao svoju kćer i njezin usvojeni zakonski kad joj je bilo devet godina.
U 15. studeni 2005 CNN-intervju s Ryan Seacrest, Richie-čije rođenje ime je Nicole Camille Escovedo-izjavila da njezina rođenja otac nije bio član Lionel's band, međutim, Peter Michael Escovedo (brat Sheila E) bio je član Lionel's band.


Brak s Diane Alexander

Lionel oženio Aleksandar 21. prosinca 1995.
Oni imaju sina, Milesa Brockman (rođen 27. svibnja 1994) i kćer, Sofiju (rođen 26 kolovoz 1998).
Lionel i Alexander razveli u siječnju 2004.


Unuci

7 oz.​
Lionel je postao djed na 11 siječanj 2008 kada je njegova kći Nicole Richie rodila 6 £., 7 oz.
baby girl named Harlow Winter Kate Madden.​
dijete djevojka po imenu Harlow Winter Kate Madden.
Njezin otac je Joel Madden, pjevač grupe Good Charlotte.
Nicole je rodila dječaka Sparrow James Midnight Madden u srijeda, 9 rujna 2009. Baby dječak težio u na £ 7., 14 oz.

izvor:answers





 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top