Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
linkin%2520park-2.jpg


Nakon što je završio srednju školu u Phoenixu, Arizona, frontmen grupe Linkin Park, Chester Bennington, pridružio se bandu Grey Daze koji imaju albume No Sun Today i Wake Me. No, zbog sukoba u bandu, Chester ga je odlučio napustiti.
U međuvremenu, 1996, Mike Shinoda i Brad Delson osnovali su band s prijateljem Robom Bourdonom. Band se zvao Super Xero. Pre toga, Brad i Rob bili su u bandu Relative Degree oko godinu dana. Njih trojica svirali su zajedno dok su pohađali fakultet. Delson je pohađao University of California. Shinoda Art Center College of Design. Dok je Delson na UCLA upoznao basista Davea Farrella. Delson i Farrell su bili cimeri, te su često vežbali i svirali zajedno. Dok je Shinoda pohađao Art Center College, upoznao je Joea Hahna.
Farrel i Hahn pridružili su se bandu Super Xero, a ime su skratili u Xero. Njih petoricu udružio je Mark Wakefield i snimili su prvu demo traku. Poslali su je različitim izdavačima, ali nisu došli do ugovora. Uskoro nakon toga Mark je napustio band. Shinoda se počeo raspitivati o novome vokalu, i tako su saznali za Benningtona, mladog vokala iz Phoenixa, koji je tražio novi band.
Shinoda i Delson poslali su mu traku, a Bennington je snimio vokal. Tada je nazvao Mikea i odsvirao pesmu preko telefona. Bili su zadivljeni i zamolili ga da dođe u Los Angeles na audiciju. Na audiciji bilo je još nekoliko potencijalnih vokala, ali su jednostavno otišli kad su čuli kako Bennington peva. Kada se Bennington pridružio grupi, promenili su ime u Hybrid Theory i postava je očvrsnula – skoro. Farrell je napustio band zbog fakulteta, te nije mogao snimati bas za prvi EP. Umesto njega, bas su svirali Delson i Kyle Christener. Nekoliko kopija bilo je poslano različitim izdavačkim kućama, među ostalima bili su i Warner Brothers Records. Farrella je privremeno zamijenio Scott Koziol.

1999. su potpisali s izdavačkom kućom Warner Brothers. No, bili su prisliljeni promeniti ime zbog autorskih prava britanskog banda Hybrid. Bilo je nekoliko predloga za novo ime, uključujući Clear, Probing Lagers, Ten P.M. Stocker i Platinum Lotus Foundation.
Chester je predložio ime Lincoln Park, jer se često vozio Lincoln Parkom u Santa Monici. Smatrao je da je to dobro ime jer Lincoln Parkovi nalaze se svuda po SAD-u i svuda bi se smatrali «domaćima». No, Internet domen lincolnpark.com bio je zauzet, pa su promenili «Lincoln» u «Linkin» tako da mogu uzeti domen linkinpark.com .

Linkin Park je nu metal sastav iz Los Angelesa, Kalifornija. Od kada su se osnovali 1996., prodali su više od pedeset miliona albuma i osvojili su dve pobede na dodeli nagrada Grammy Awardsa. Njihov debitantski album Hybrid Theory od američke kuće "RIAA" (Recording Industry Association of America), dobija certifikat dijamantske prodaje. Sledeći studijski album Meteora nastavlja s njihovim uspehom i zauzima visoko mesto na Billboardovoj top listi 200 najboljih albuma iz 2003.godine.
Prepoznatljivost njihovog nu metal stila kao radio-prijateljski stil sa Hybrid Theory-a i Meteore je ostavljen i, bend se odlučio udaljiti od toga otkrivajući novi zvuk na njihovom zadnjem studijskom albumu, Minutes To Midnight (2007.). Album je oborio Billboard lestvicu i bio treći najprodavaniji prve nedelje od bilo kojeg albuma te godine. Takođe su poznate njihove zasrasnje sa drugim izvođačima, najpoznatija je sa rapper-om Jay-Z-om na njihovom mash up albumu Collision Course (2004.), i sa mnogim drugim umetnicima na albumu Reanimation (2002). Ponovnu rapp-rock saradnju beleže sa američkim rapper-om Busta Rhymes-om u njegovom singlu "We Made It"


Diskografija

Studijski albumi
Hybrid Theory (2000)
Meteora (2003)
Minutes to Midnight (2007)
A Thousand Suns (2010)

Remiks i zajednički albumi
2002 Reanimation
2004 Collision Course

Uživo
2003 Live in Texas
2008 Road to Revolution: Live at Milton Keynes



(wikipedia.com)



 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top