Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Limp+Bizkit++2010.png



Limp Bizkit je američki rok sastav iz Džeksonvila, Florida. Postavu benda čine Fred Durst (vokal), Wes Borland (gitara), Sam Rivers (bas), John Otto (bubnjevi) i DJ Lethal.

Iako osnovan 1995*te bend je postigao komercijalni uspeh sa drugim albumom Significant Other (1999) sa kojeg su se izdvojile pesme Show Me What You Got, Nookie, Just Like This, Re*Arranged, Break Stuff…Treći album Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water (2000) je bio još uspešniji. Samo tokom prve nedelje prodato je 1,05 miliona kopija čime je posato najbrže prodavani album u istoriji rok muzike nadmašivši Pearl Jam i njihov album Vs (1993). Najveći hitovi sa ovog albuma su Rollin′, My Generation, Take A Look Around, Hot Dog, My Way, Boiler...

Nakon odlaska gitariste Wes Borland*a krajem 2001*ve, bendu se priključio Mike Smith uoči snimanja 4*tog studijskog albuma Results May Vary (2003).

Pre toga bend je organizovao niz audicija za novog gitaristu širom Amerike pod nazivom Put Your Guitar Where Your Mouth is. Svaki učesnik je imao 6 sekundi da pokaže šta zna. Iako je nekoliko imena ušlo u krajnji izbor niko nije promovisan u novog gitaristu benda.

30*tog marta 2003*te bend prvi put nasupa uživo posle više od dve godine na World Wrestling Entertainment's WrestleMania XIX. Izveli su dve pesme Rollin I Crack Addict, sa dvojicom gitarista Head*om iz Korn*a I Mike Smith*om tada članom Snot*a. U to vreme Fred Durst je pregovarao sa više gitarista…spominjali su se Rivers Cuomo (Weezer), Page Hamilton (Helmet), Al Jourgensen (Ministry) i Head (Korn) ali je na kraju ipak izabran Mike Smith. S obzirom da je za predstojeći album značajan deo materijala već snimljen, sa novim gitaristom bend se vratio u studio u ponovo snimio neke pesme ali i još neke nove tako da je najbolje od toga izašlo na albumu Results May Vary.

Album nije ponovio komercijalni uspeh prethodnog. Za 5 godina prodato je milion kopija, dok je sa prethodnim Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water (2000) to uspelo samo za nedelju dana.

Iako se sa albuma izdvojilo nekoliko pesama kao što su Eat You Alive, Almost Over, Behind Blue Eyes...stil je bio iznenađujuće drugačiji i mekši u odnosu na prethodni album i na tome su se uglavnom zasnivale sve kritike.

Nakon završetka svetske turneje sredinom 2004*te Mike Smith napušta bend a vraća se stari gitarista Wes Borland. Bubnjar John Otto zbog problema sa drogom nije mnogo učestvovao u snimanju novog materijala. Prema lideru benda Fred Durst*u stil koji je novo izdanje donelo je agresivniji i od prvog albuma. EP The Unquestionable Truth (Part 1) sa 7 pesama izlazi u maju 2005*te I prodat je u SAD*u u samo 100 hiljada primeraka te godine. Kritika je ponovo bila nemilosrdna, izdavač gotovo da nije ni promovisao album, svetska turneja je otkazana… Ubrzo izlazi kompilacija Greatest Hitz a bend zvanično ponovo napušta Wes Borland...Limp Bizkit se zvanično raspao.

Krajem 2008*me javljaju se prve glasine o okupljanju prvobitne postave koje su ubrzo i zvanično potvrđene. 20*tog maja 2009*te posle 8 godina prvobitna postava benda je ponovo zajedno na bini. Svetska turneja je započela koncertom u Letoniji a nastavljena na najvećim svetskim festivalima.

Iako je 29*tog maja 2010**te Fred Durst izjavio da je novi album snimljen i da se sada nalazi u fazi miksovanja do izlaska albuma još nije došlo.

Ali bend ponovo započinje svetsku turneju....U međuvremenu na oficijalni sajt su izbačene dve nove pesme Why Try i Walking Away koje će se naći na predstojećem albumu čiji naziv je poznat...Gold Cobra.


wikipedia


Moje omiljene pesme su:

......

Sluša li ih još neko ?
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Neke obrade...


ali ovo poslednje, nije im trebalo ni malo :-?

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Da, Rollin′ verovatno najpoznatija njihova pesma.
Gitarista Wes Borland je u izjavi za magazin Kerrang u junu 2008*me, znači dok se još, ponovo, nije priključio bendu, rekao da je Rollin′ najgora pesma Limp Bizkita...

Citiram
"Rollin' - "Its like a kid's song. It was brought in by one person only without anyone else really getting to have a say. A hip-hop producer that they knew basically made it in the studio, and they came in one day and said 'You guys have to learn this song'. I was like 'Oh really? I have to learn it, huh? That's how it is??' It straight up blows."


A evo kako pesma zvuči jedini put kada je odsvirana sa dve gitare...

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Rollin mi prvo pao na pamet. yes3 I ovo:

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
;)

Ovako je Rollin′ obradio Robbie Williams


Još neke moje omiljene pesme...prvo dve balade


piano cover




 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top