Liga Šampiona

Ko će osvojiti Champions League 2010/2011 ?

  • Real Madrid

    Votes: 3 9,4%
  • Tottenham

    Votes: 0 0,0%
  • Internazionale

    Votes: 1 3,1%
  • Shalke

    Votes: 0 0,0%
  • Chelsea

    Votes: 1 3,1%
  • Manchester United

    Votes: 8 25,0%
  • Barcelona

    Votes: 19 59,4%
  • Shakhtar

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    32
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
LŠ: Ko može da prođe, a ko se oprašta od evro-scene?

U utorak i sredu na programu su mečevi poslednjeg, šestog kola Lige šampiona a zahvaljujući dosadašnjem učinku ostalo je samo nekoliko dilema oko toga koji će timovi u drugu fazu, koji će morati da se zadovolje prelaskom u Ligu Evrope, a koji će završiti sa nastupima na međunarodnoj sceni.

13284_sadasd_f.jpg


Utorak, svi mečevi počinju u 20:45h

Grupa A, utakmice Tvente - Totenhem, Verder - Inter
Tabela: Totenhem 10, Inter 10, Tvente 5, Verder 2
Sve dileme su otklonjene u ovoj grupi, jer će Totenhem i Inter proći dalje, Tvente će u Ligu Evrope, a Verder po prvi put od 2004. neće nastaviti takmičenje posle prve faze Lige šampiona. Razlog za to je lošiji učinak u međusobnim duelima sa Tventeom, koji je osigurao treću poziciju remijem (1:1) i pobedom (2:0) nad nemačkim predstavnikom u A grupi. Zato ni eventualna pobeda ekipe iz Bremena nad aktuelnim šampionom ne bi, uz poraz Holanđana od Totenhema, pomogla Verderu da pobegne sa začelja tabele.

Grupa B: Benfika - Šalke, Olimpik Lion - Hapoel Tel Aviv
Tabela
: Šalke 10, Lion 9, Benfika 6, Hapoel 4
Šalke i Lion su prebrinuli brige oko prolaska u drugu fazu, dok Benfika sa dva boda više od poslednjeplasiranog Hapoela dočekuje poslednje kolo. Izraelski klub će zauzeti treće mesto i otići u Ligu Evrope jedino ako se istovremeno ispune dva uslova: da Hapoel u gostima pobedi Olimpik iz Liona, a da Benfika ne savlada Šalke pred svojim navijačima. Hapoel je bolji od Benfike u međusobnim duelima, poraz od 2:0 i pobeda od 3:0.

Grupa C: Bursa - Glazgov Rendžers, Mančester junajted - Valensija
Tabela
: Mančester junajted 13, Valensija 10, Rendžers 5, Bursa 0
Nema više nikakvih nejasnoća u grupi C, jer će Junajted i Valensija proći u drugu fazu, a Rendžer sa pet osvojenih bodova u Ligu Evrope. Bursa, koja je zabeležila pet poraza u isto toliko nastupa, više nema nikakvih šansi da nastavi sa takmičenjem na evro sceni.

Grupa D: Barselona - Rubin, Kopenhagen - Panatinaikos
Tabela
: Barselona 11, Kopenhagen 7, Rubin 6, Panatinaikos 2
Samo su dve stvari sigurne u ovoj grupi - Barselona je prva, a Panatinaikos poslednji i to se neće menjati kakvi god bili ishodi mečeva 6. kola. No, činjenica da drugoplasirani Kopenhagen ima samo bod više od Rubina donosi zanimljivu završnicu u grupi D. Danci će proći dalje ako ostvari isti ili bolji učinak od Rusa, a Kopenhagen nastaviti da igra u Ligi šampiona ako i izgubio od Grka, s tim što bi im tada bila potrebna pobeda Barse nad Rubinom.

77826_ai-fudbal-partizan-arsenal-006_f.jpg


Sreda, svi mečevi počinju u 20:45

Grupa E: Bajern Minhen - Bazel, Kluž - Roma
Tabela
: Bajern 12, Roma 9, Bazel 6, Kluž 3
Bajern sigurno prolazi u drugu rundu, a Kluž sigurno ispada. Roma je u boljoj poziciji od Bazela, ali se i Švajcarci uzdaju da bi mogli da se domognu naredne faze Lige šampiona. Da bi se njihove želje obistinile potrebno je da pobede u Minhenu, a da Kluž savlada Romu. Bazel bi se tada izjednačio sa Romom na tabeli po broju osvojenih bodova, ali bi tada presudio njihov bolji učinak u međusobnim susretima: kući su izgubili od “vučice” sa 2:3, a u Rimu su pobedili sa 3:1.

Grupa F: Olimpik Marsej - Čelsi, Žilina - Spartak Moskva
Tabela
: Čelsi 15, Olimpik Marsej 9, Spartak 6, Žilina 0
Nikakve nade nisu ostale Spartaku da bi mogao da se domogne druge faze Lige šampiona, u koju će iz grupe F Čelsi posle pet pobeda iz isto toliko nastupa, kao i Olimpik iz Marseja. Ruse je skupo koštao učinak u međusobnim duelima sa Francuzima: poraz od 0:3 kući “jači” je od minimalne pobede u gostima, pa će Spartak morati da se zadovolji učešćem u Ligi Evrope.

Grupa G: Milan - Ajaks, Real Madrid - Okser
Tabela
: Real 13, Milan 8, Ajaks 4, Okser 3
Real i Milan prolaze u narednu fazu, a u borbi za Ligu Evrope su Ajaks i Okser. Francuzi mogu da se domognu željene treće pozicije jedino ako osvoje više bodova nego što Ajaks to učini u Milanu. U međusobnim duelima Okser i Ajaks su izjednačeni, pobede od po 2:1, ali Okser trenutno ima bolju gol razliku 3:8 naspram 4:10 “kopljanika”.

Grupa H: Arsenal - Partizan, Šahtjor - Braga
Tabela
: Šahtjor 12, Arsenal 9, Braga 9, Partizan 0
Najuzbudljivije je u grupi H, u kojoj je jedino sigurno da Partizan nastupom u Londonu završava sa ovosezonskim nastupima na međunarodnoj sceni. Tri ostala tima mogu da prođu dalje, a evo i šta je kome potrebno:
Šahtjor - i bod protiv Brage će ih odvesti u drugu fazu, a i ako Ukrajinci izgube sa manje od tri gola razlike to će im isto odgovarati. Ako Arsenal ne uspe da pobedi Partizan, Šahtjor može da izgubi i ubedljivije.
Braga - Portugalcima je potrebna pomenuta pobeda od tri gola razlike, dok će im manja od takve biti dovoljna jedino ako Partizan ostane neporažen u Londonu. Remi će Bragi odgovarati samo ukoliko Partizan savlada Arsenal u gostima.
Arsenal - pobeda nad Partizanom će “tobdžije” odvesti dalje jer su bolji u međusobnim duelima i od Šahtjora i od Brage. Remi će ekipi Arsena Vengera biti dovoljan ukoliko Braga ne uspe da savlada Šahtjor, a poraz će Arsenalu prijati jedino ako i Braga izgubi.

Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Šahtjor bolji od Brage, het-trik Benzeme, Ajaks iznenadio Milan

Fudbaleri Ajaksa pobedom nad Milanom od 2:0 su se oprostili od Lige šampiona. "Kopljanici" su sa tri boda na San Siru potvrdili plasman u Ligu Evrope, a ispostavilo se da nisu ni morali previše da zapinju jer je Real ubedljivo savladao Okser sa 4:0 u grupi G uz het-trik Karima Benzeme. Meč između Marseja i Čelsija igrao se za prestiž jer je sve bilo poznato u grupi F, ali su domaći fudbaleri iskoristili krizu "plavaca" da dođu do minimalnog trijumfa. Šahtjor je tek u finišu slomio otpor Brage i definitivno došao do prvog mesta u grupi H - 2:0.

98346_610xca7kxz7o_f.jpg


Grupa G: Lak trijumf Reala, Ajaks iznenadio kombinovani tim Milana

Fudbaleri Reala ispunili su obećanje Žozea Murinja koji je najavio da će njegovi izabranici u poslednjem meču grupnog takmičenja Lige šampiona ostvariti pobedu nad Okserom.
Sjajno veče imao je Karim Benzema koji je konačno pokazao zašto je doveden iz Liona za ogromnu sumu novca.
Francuz je goste načeo u 12. minutu nakon udarca glavom. Ređale su se prilike pred golmanom Sorinom, ali su tek na početku drugog dela igre preko Kristijana Ronalda domaći povisili prednost.
Benzema je u 72. i 88. minutu lepim golovima načinio trijumf Reala ubedljivijim u iščekivanju žreba za osminu finala Lige šampiona.
U Milanu, trener Masimilijano Alegri izveo je kombinovan sastav bez najboljeg strelca Zlatana Ibrahimovića.
Iako su preko nedelje ostali bez trenera Martina Jola to "kopljanicima" nije smetalo da dođu do pobede od 2:0 golovima De Zeuva i Aldervirelda.
Ajaks je potpuno zasluženo došao do trijumfa i takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

25849_lsuto1701-reuter-thomas-bohlen_f.jpg



Grupa E: Bajern ubedljiv, Kluž i Roma bez pobednika

Trener Luj van Gal nije želeo da štedi igrače za rezultatski beznačajnu utakmicu za Bajern, pa je očekivano lako trijumfovao protiv Bazela sa 3:0.
Golovima Franka Riberija i Anatolija Timoščuka Bavarci su već posle prvih 45 minuta vodili sa 2:0, da bi Francuz drugim pogotkom na startu drugog poluvremena postavio konačan rezultat od 3:0.
Riberi je nešto kasnije propustio i priliku za het-trik, ali je golman gostiju Konstanco prvo sjajno negirao njega, zatim i Švajnštajgera sa svega pet metara udaljenosti.
Roma je u Rumuniji sve do same završnice vodila pogotkom Marka Borijela, ali se za častan oproštaj Kluža pobrinuo Traore golom u 88. minutu.
Bjelanović je do kraja meča propustio priliku i za pobedu, međutim, rezultat je ostao nepromenjen.

98361_610xcamnk5l2_f.jpg



Grupa F: Pobeda Spartaka u senci nereda, Marsej bolji od Čelsija

Fudbaleri Žiline ostali su uz Partizan jedini tim koji nije osvojio ni bod u grupnoj fazi LŠ. Meč Slovaka i Spartaka kasnio je desetak minuta zbog nereda koji su napravili domaći navijači, ubacujući baklje na teren.
Žilina je tokom većeg dela meča bila bolji rival, a svoju prednost u igri krunisala je golom Majtana u 48. minutu meča.
Iako se verovalo da će Žilina na kraju slaviti, dogodio se neočekivani preokret. Spartak je za sedam minuta došao do 2:1, preko Aleksa i Ibsona, posle čega Slovaci nisu imali snage za povratak u meč.
Čelsi je sa kombinovanom postavom došao u Marsej na megdan ekipi koja ove jeseni igra sjajno. Olimpik je imao inicijativu, dolazio je do više prilika a upravo su za jedan gol Brandaa u 81. minutu bili bolji.
Branislav Ivanović odigrao je ceo meč i svoj posao je obavio sasvim korektno.

74577_partorshahtor03-reuter-gleb-garanich_f.jpg


Grupa H: Šahtjor prvi, Arsenal teško protiv Arsenala

Fudbaleri Šahtjora pobedili su Bragu sa 2:0 i osvojili prvo mesto na tabeli Grupe H Lige šampiona, dok će u osminu finala sa drugog mesta Arsenal, koji je u Londonu posle puno muka savladao Partizan sa 3:1.
Šahtjoru je za lidersku poziciju bio dovoljan i bod, ali su mu pobedu doneli golovi Razvana Raca u 78. i Luisa Adrijana u 83. minutu.
Ukrajinski šampion tako je zauzeo prvo mesto sa 15 bodova, tri više od Arsenala i šest od Brage.
Partizan je završio takmičenje bez bodova, ali se od Evrope oprostio hrabrom partijom protiv Arsenala.

Liga šampiona, 6. kolo:
Sreda:
Grupa E:

Bajern - Bazel 3:0
(Riberi 35,50, Timoščuk 37)
Kluž - Roma 1:1

(Traore 88 - Borijelo 21)
Tabela:
Bajern 15, Roma 10, Bazel 6, Kluž 4
Grupa F:
Marsej - Čelsi 1:0
(Brandao 81)
Žilina - Spartak Moskva 1:2

(Majtan 48 - Aleks 54, Ibson 61)
Tabela: Čelsi 15, Olimpik 12, Spartak 9, Žilina 0
Grupa G:
Real Madrid - Okser 4:0

(Benzema 12,71,88, Kristijano Ronaldo 49)
Milan - Ajaks 0:2

(De Zeuv 57, Aldervireld 66)
Tabela: Real 16, Milan 8, Ajaks 7, Okser 3
Grupa H:
Arsenal - Partizan 3:1

(Van Persi 30p, Volkot 72, Nasri 77 - Kleo 52)
Šahtjor - Braga 2:0

(Rac 78, Luis Adrijano 83)
Tabela: Šahtjor 15, Arsenal 12, Braga 9, Partizan 0
Utorak:
Grupa A:
Tvente - Totenhem 3:3 (1:1)
(Landzat 22p, Rosales 55, Čadli 64 - Visgerhof 12 a.g., Defo 47, 59)
Verder - Inter 3:0 (1:0)
(Prodl 39, Arnautović 49, Pizaro 88)
Tabela: Totenhem 11, Inter 10, Tvente 6, Verder 5
Grupa B:
Benfika - Šalke 1:2 (0:1)
(Luisao 87 - Hurado 19, Hovedes 81)
Lion - Hapoel 2:2 (0:0)
(Lisandro 62, Lakazete 88 - Sahar 63, Zahavi 69)
Tabela: Šalke 13, Lion 10, Benfika 6, Hapoel 5
Grupa C:
Bursa - Glazgov Rendžers 1:1 (0:1)
(Jildirim 79 - Miler 19)
Mančester junajted - Valensija 1:1 (0:1)
(Anderson 62 - Hernandez 32)
Tabela: Mančester junajted 14, Valensija 11, Rendžers 6, Bursa 1
Grupa D:
FC Kopenhagen - Panatinaikos 3:1 (1:0)
(Vindgard 26, Gronkjer 50p, Sise 73 a.g. - Kante 90+2)
Barselona - Rubin 2:0 (0:0)
(Fontas 51, Vaskez 82)
Tabela: Barselona 14, FC Kopenhagen 10, Rubin 6, Panatinaikos 2

Učesnici osmine finala:

  • Grupa A: Totenhem, Inter
  • Grupa B: Šalke, Lion
  • Grupa C: Mančester junajted, Valensija
  • Grupa D: Barselona, Kopenhagen
  • Grupa E: Bajern, Roma
  • Grupa F: Čelsi, Olimpik Marsej
  • Grupa G: Real, Milan
  • Grupa H: Šahtjor,Arsenal
Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
1.146
Крауч срушио Милан, Шалке извукао реми


Тотенхем је минимално победио у Милану голом Питера Крауча и направио велики корак ка пласману у четвртфинале, док је Шалке ближи пролазу од Валенсије после 1:1 на Местаљи.
Певци су искористили очајну партију Милана и стигли до велике победе. Росонере је пех задесио већ у 19. минуту, кад је због повреде врата ван игре морао голман Абијати, па га је заменио Амелија. Најбољу шансу Милан је имао у 50. минуту, Јепес је шутирао главом под пречку, али је чудесно реаговао Гомес и избио лопту у корнер. Слична ситуација се поновила и 10. минута касније, опет је Јепес одлично скочио, али је поново сјајно реаговао Гомес.
Тотенхем је до победоносног гола стигао у 80. минуту после феноменалног контранадапа. Модрић је избацио Ленона који је одлично асистирао Краучу, а високом нападачу није било тешко да ногом матира Амелију.
У надокнади меч оправдано је поништен погодак Ибрахимовића пошто је направио прекршај пре него што је послао лопту у гол Тотенхема. Меч у Милану је одигран по киши која је падала током свих 90 минута.

Шалке је остварио одличан резултат у Валенсији одигравши 1:1. Слепи мишеви су повели већ у 17. минуту. Адуриз је започео акцију, додао до Матјеа, дефанзивац је асистирао Солдаду а нападач је дао шести гол у Лиги шампиона ове сезоне. Изједначење су гостима донели Шпанци. Хурадо је асистирао Раулу, а искусни нападач је успео да лопту пошаље у мрежу.


ВАЛЕНСИЈА – ШАЛКЕ 1:1 (1:0)​
СТАДИОН: Местаља. ГЛЕДАЛАЦА: 45.000. СУДИЈА: Алексеј Николајев (Русија). СТРЕЛЦИ: Солдадо у 17. минуту за Валенсију, а Раул у 63. за Шалке. ЦРВЕНИ КАРТОН: Шмиц (Шалке) у 90+3.
ВАЛЕНСИЈА: Гуаита, Мигел, Давид Наваро, Рикардо Кошта, Матје (од 78. Алба), Топал, Банега (од 68. Висенте), Тино Коста, Домингез (од 68. Хоакин), Солдадо, Адуриз.
ШАЛКЕ: Нојер, Учида, Хеведес, Мецелдер, Шмиц, Клуге, Матип, Фарфан (од 78. Дракслер), Хурадо (од 83. Еду), Раул, Хунтелар (од 90. Јунмин).


МИЛАН – ТОТЕНХЕМ 0:1 (0:0)​
СТАДИОН: Ђузепе Меаца. ГЛЕДАЛАЦА: 75.000. СУДИЈА: Стефан Ланоа (Француска). СТРЕЛАЦ: Крауч у 80. минуту.
МИЛАН: Абијати (од 19. Амелија), Одо, Неста, Јепес, Тијаго Силва, Антонини, Гатузо, Фламини, Седорф (од 46. Пато), Робињо, Ибрахимовић.
ТОТЕНХЕМ: Гомес, Ћорлука (од 60. Вудгејт), Галас, Доусон, Асу-Екото, Паласиос, Пијенар (од 77. Крањчар), Ленон, Сандро, Ван дер Варт (од 62. Модрић), Крауч.



Спортски журнал
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poruka
73
Champions League

U osmini finala lige šampiona za sezonu 2010/2011 su igrali:
Roma-Shakhtar
Barcelona-Arsenal
Tottenham-Milan
Shalke-Valencia
A sledeće nedelje igraju:
Man.United-Marseille
Bayern-Internazionale
Chelsea-Kobenhavn
Real Madrid-Lyon

U odigranim utakmicama je bilo ukupno:

Roma 2:6 Shakhtar
Barcelona 4:3 Arsenal
Tottenham 1:0 Milan
Shalke 4:2 Valencia

A u prvim utakmicama je bilo:

Marseille 0:0 Man. United
Internazionale 0:1 Bayern
Kobenhavn 0:2 Chelsea
Lyon 1:1 Real Madrid

Preostali mečevi se igraju u utorak i sredu 15. i 16. mart
:)

Ako oćete odgovorite ko bi želeo da pobedi.;)
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poruka
73
Champions League

U 5. i 6. meču Lige Šampiona u kojima su igrali Bayern Munchen - Internazionale i Manchester United - Olympique Marseille.

U meču Bayern - Internazionale se desila pomalo iznenadjujuća stvar
Rezultat u tom meču bio je 2:3 a na poluvremenu je bilo 2:1. Inter je poveo, ali je Bayern posle toga odradio svoj deo posla. Posle poluvremena se mislilo da će Bayern lagano pobediti, ali Inter ide dalje.
U drugom meču Manchester nije ništa prepustio slučaju. Chicharito Hernandez je u 5. minutu dao gol i Manchester je na poluvrema otišao s tom prednošću. Zatim je isti igrač u drugom poluvremenu dao sličan gol, da bi West Brown dao auto gol i malo uzdrmao United, ali se meč završio 2:1.
 
Član
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poruka
73
Champions League - poznati svi učesnici četvrt finala

U zadnje dve utakmice osmine finala lige šampiona dogodile su se očekivane pobede. Real Madrid je sa lakoćom na Sintiago Bernabeu savladao Olimpique Lyonais sa 3:0. Kod prvog gola u 37 minutu Marcelo i Ronaldo su odigrali dupli pas, zatim drigling Marcela i gol. U nastavku su Benzema i Di Maria dali golove. Gol Benzeme je veoma čudan jer je odbrana francuza bila uspavana i Benzema je, kao i u prvom meču, proturio golmanu loptu kroz noge. Di Maria je posle asistencije glavom lagano ostavio loptu po treći put iza ledja francuskog reprezentativnog golmana. Na kraju je rezultat bio je 3:0, a ukupno 4:1.
U drugoj utakmici nije bilo ni blizu toliko iznenadjenja. Chelsea je lagano odigrao protiv Kobenhavna i rezultat je bio 0:0, ali je Chelsea u prvoj utakmici, kao gost, pobedio sa 2:0 pa su nam sad poznati svi učesnici četvrt finala.

To su :

Barcelona
Shakhtar
Shalke
Tottenham
Manchester United
Internazionale
Real Madrid
Chelsea

Izvlačenje će biti 18.3.2011 godine.;)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjo: Samo ne Čelsi i Inter

Murinjo: Samo ne Čelsi i Inter

Trener Real Madrida priželjkuje da ga žreb u petak poštedi četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona sa timovima koje je nekada vodio.

v200637p0.jpg



Žoze Murinjo odveo je Real među osam najboljih timova Evrope, prvi put od sezone 2003/04, kada je Florentino Perez oformio prvu generaciju "galaktikosa".

Objektivno, ako postoji trener koji je mogao da prekine crnu seriju "kraljeva", bio je to Murinjo. Čovek koji je Čelsiju doneo titulu prvaka Engleske posle pola veka, a Interu evropsku krunu posle 45 godina.
"Srećan sam i prilično opušten, jer je za Real normalna stvar da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Jednom je i to moralo da se dogodi. Nije bilo normalno da Real godinu za godinom ispada u Last 16 fazi", rekao je Murinjo.

Real je posle 1:1 na Žerlanu deklasirao Lion na stadionu Santjago Bernabeu - 3:0, pogocima Marsela, Benzeme i Di Marije.


Izvlačenje parova četvrtfinala, kao i kompletnog "kostura" do kraja takmičenja i finala na Vembliju, biće obavljeno u petak u Nionu.


Od ove faze više nema nosilaca, tako da će moći da se sastane svako sa svakim. To znači da bi Real mogao da odmeri snage sa Čelsijem ili Interom, bivšim timovima svog šefa struke.
"Voleo bih da izbegnem te timove. Ako ih izvučemo, nema problema, igraćemo protiv njih kao profesionalci. Ali meni će sa emotivne strane biti teže da se pripremim, nego kada bi to bio tim koji ne nosim u srcu", objasnio je Murinjo, koji je prošle sezone sa Interom eliminisao Čelsi (2:1, 1:0).

Trener Liona Klod Puel rekao je da Real ima kvalitet da osvoji Ligu šampiona, pod uslovom da nastavi da igra čvrsto u odbrani.


Murinjo ne razmišlja ni izbliza toliko unapred.
"Deseta titula prvaka Evrope će doći prirodnim putem, a ne kao rezultat opsesije osvajanjem trofeja. Do nje ćemo doći dobrim radom - ako ne ove, onda sledeće sezone", jasan je Portugalac.

Pored Reala, Čelsija i Intera, u četvrtfinale su se plasirali Barselona, Mančester junajted, Šalke, Šahtjor i Totenhem. Utakmice su na programu 5. i 6, odnosno 12. i 13. aprila.


(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Čelsi-Junajted u 1/4 finalu

Fudbaleri Čelsija i Mančester junajteda igraće u četvrtfinalu Lige šampiona, odlučeno je današnjim žrebom u Nionu!
Čelsi će biti domaćin u prvom susretu, dok će se revanš utakmica igrati u Mančesteru.
Aktuelni evropski prvak, milanski Inter, dobio je, čini se, najlakšeg rivala pošto će igrati dvomeč sa Šalkeom. Prvi meč je u Milanu.
Barselona se sastaje sa ukrajinskim Šahtjorom, dok poslednji četvrtfinalni par čine madridski Real i Totenhem.
Ukoliko sve bude išlo po planu, u polufinalu će se sastati večiti rivali Real i Barselona, dok će u drugom polufinalu bolji iz meča Čelsi - Mančester igrati sa pobednikom duela Inter - Šalke.
Termini četvrtfinalnih susreta su 5. i 6, odnosno 12. i 13. april, dok će se polufinalne utakmice igrati 26. i 27. aprila, dok su revanši na programu 3. i 4. maja.
Veliko finale je u Londonu na Vembliju 28. maja.

Parovi četvrfinala
Real Madrid - Totenhem
Čelsi - Mančester junajted
Barselona - Šahtjor
Inter - Šalke


Parovi polufinala
Inter/Šalke - Čelsi/Mančester junajted
Barselona/Šahtjor - Real Madrid/Totenhem


(pressonline.rs)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
"El klasiko" će nam izaći na nos!

"El klasiko" će nam izaći na nos!

Žreb Lige šampiona otvorio je mogućnost da se Barselona i Real Madrid sastanu čak četiri puta za manje od 20 dana.

v200747p0.jpg



Utakmice Barselone i Reala oduvek su bile praznik fudbala za ceo svet, ali draž njihovih okršaja svakako se nalazi i u tome što ih gledamo samo dva puta godišnje.

Ovog proleća lako bismo mogli da dobijemo višestruku porciju.

Pored garantovanih mečeva u 32. kolu Primere i finalu Kupa kralja, velike su šanse da će se Real i Barsa sastati u polufinalu Lige šampiona!

Da bi se to dogodilo, "kraljevi" bi trebalo da eliminišu Totenhem, a Katalonci Šahtjor. Više nego realno...

U tom slučaju, derbi susreti počeli bi da se ređaju kao na traci: 17. aprila na stadionu Santjago Bernabeu (Primera), 20. aprila u Valensiji (Kup), 26. ili 27. aprila opet u Madridu i konačno 3. ili 4. maja na Nou Kampu.

"Ako se plasiramo u polufinale Lige šampiona, biće to događaj bez presedana. Nikada ranije nisu odigrana četiri 'El klasika' za tako kratko vreme, a mislim da nikada i neće posle toga", izjavio je posle žreba sportski direktor Reala Migel Pardesa.

"Jedan meč Reala i Barselone izaziva medijsko ludilo, a možete da zamislite šta bi se dogodilo sa četiri", dodao je on.

Ko preživi, pričaće.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top