Liga Šampiona

Ko će osvojiti Champions League 2010/2011 ?

  • Real Madrid

    Votes: 3 9,4%
  • Tottenham

    Votes: 0 0,0%
  • Internazionale

    Votes: 1 3,1%
  • Shalke

    Votes: 0 0,0%
  • Chelsea

    Votes: 1 3,1%
  • Manchester United

    Votes: 8 25,0%
  • Barcelona

    Votes: 19 59,4%
  • Shakhtar

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    32
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
LŠ: Rasplet u grupama A,B,C i D?

LŠ: Rasplet u grupama A,B,C i D?
1. novembar 2010. | 15:58 |

U utorak su na programu utakmice četvrtog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, posle kojih bi mogli da budu poznati prvi učesnici osmine finala.

Branilac titule Inter gostuje Totenhemu i u slučaju pobede obezbedio bi prvo mesto u grupi. U prošlom kolu Italijani umalo nisu ispustili prednost od 4:0, pošto je Totenhem u finišu postigao tri pogotka, pa se uzbudjenja očekuju i na Vajt Hart Lejnu.


Posle tri pobede u prva tri kola, najbliži plasmanu u osminu finala je Lion, kome će za to biti dovoljan i jedan bod na gostovanju u Lisabonu. Benfiku samo pobeda održava u trci za drugo mesto.

U istoj grupi Šalke gostuje u Tel Avivu i ukoliko pobedi naći će se nadomak plasmana u osminu finala.

Mančester Junajted je otputovao u Tursku oslabljen, jer je iz stroja ispao Rio Ferdinand, ali će ipak biti favorit protiv Burse. Ukoliko pobede, "crveni djavoli" će praktično biti sigurni učesnici osmine finala.

Poraženi iz duela izmedju Valensije i Glazgov Rendžersa znatno će umanjti izglede da proleće dočeka u elitnom evropskom takmičenju.
Najprijatnije iznenadjenje u Ligi šampiona Kopenhagen dočekuje Barselonu. Katalonci bi pobedom prebrinuli sve brige oko plasmana u drugi krug, a trijumf Danaca zakomplikovao bi situaciju u D grupi, pogotovo ukoliko Rubin na svom terenu savlada Panatinaikos.

Raspored utakmica koje su na programu u četvrtak:

A grupa: Totenhem - Inter (20,45), Verder - Tvente (20,45)
Tabela: Inter 7, Totenhem 4, Verder 2, Tvente 2

B grupa: Benfika - Lion (20,45), Hapoel - Šalke (20,45)
Tabela: Lion 9, Šalke 6, Benfika 3, Hapoel 0

C grupa: Bursa - Mančester Junajted (20,45), Valensija - Glazgov Rendžers (20,45)
Tabela: Mančester Junajted 7, Rendžers 5, Valensija 4, Bursa 0

D grupa: Rubin - Panatinaikos (18,30), Kopenhagen - Barselona (20,45)
Tabela: Barselona 7, Kopenhagen 6, Rubin 2, Panatinaikos 1

----------------------------------------------------------------

LŠ: Rednap se (opet) uzda u Bejla
1. novembar 2010. | 15:54 |

8492093954cced4919edb8302744612_extreme.jpg


Fudbaleri Totenhema igraju u utorak protiv Intera, utakmicu četvrtog kola Grupe A u Ligi šampiona i pokušaće pobedom da se učvrste na drugom mestu na tabeli.

Interu je, sa druge strane, potrebna pobeda kako bi obezbedio plasman medju 16 najboljih ekipa najelitnijeg evropskog takmičenja.


U prošlom kolu Inter je na svom terenu pobedio Totenhem sa 4:3, iako je vodio sa 4:0. Sva tri gola za engleski tim postigao je Geret Bejl u drugom poluvremenu.

Inter je prvi u Grupi A sa sedam bodova, četiri ima Totenhem, a po dva su sakupili Verder iz Bremena i Tvente.

Trener italijanskog tima Rafael Benites rekao je da njegova ekipa na sutrašnjem meču može da zaustavi Bejla.

"Bejl nije nezaustavljiv. Primili smo te golove jer smo se opustili zbog vodjstva (4:0) i već smo mislili o nekoj drugoj utakmici. Odigrali smo dva različita poluvremena, ali dovoljno smo uradili za pobedu. U Londonu se nećemo opuštati", rekao je Benites.

Utakmicu na Vajt Hart Lejnu će najverovatnije zbog povreda propustiti golman Žulio Sezar i Esteban Kambijaso, a neizvestan je nastup Rafaela van der Varta.

Trener Totenhema Hari Rednap rekao je da se nada da njegov tim može da osvoji četiri boda i plasira se u nokaut fazu, ali i da očekuje da Bejl ponovi dobru igru protiv Intera.

"I oni znaju da možemo da im napravimo mnogo problema. Majkon je jedan od najboljih desnih bekova na svetu, a nije mogao da zaustavi Bejla. Znamo da će biti teško, gledao sam Inter prošle godine protiv Čelsija - igrali su fantastično", rekao je Rednap.

"Imaju dobre igrače u svom timu - (Dejana) Stankovića, (Estebana) Kambijasa i ostale, ali imamo šansu. Ako osvojimo četiri boda u poslednje dve utakmice možemo da se nadamo plasmanu u drugu fazu", dodao je on.

U drugoj utakmici u Grupi A sutra od 20.45 igraju Verder iz Bremena i Tvente.

U prošlom kolu ekipe su u Holandiji odigrale nerešeno, 1:1. Oba tima imaju po jednu nerešnu utakmicu i dva poraza, primili su po sedam golova, a Tvente je postigao gol više - četiri.

----------------------------------------------------------------

LŠ: Lion u Lisabonu,Šalke u Izraelu
1. novembar 2010. | 16:07 |

9865094234cced799b8cd0335059935_extreme.jpg


Fudbaleri Liona igraju u utorak protiv Benfike u Lisabonu, utakmicu 4.kola Grupe B u LŠ, Četvrtom pobedom obezbedili bi plasman u drugu fazu.

Lion je prvi na tabeli Grupe B sa sve tri pobede, dok je Sporting treći sa tri boda i potrebna mu je pobeda kako bi ostao u trci za drugim mestom sa Šalkeom.


Francuski tim je u prošlom kolu na Žerlanu pobedio Benfiku sa 2:0. Lion igra loše u domaćem prvenstvu, trenutno je deveti, a navijači su zbog toga tražili smenu trenera Kloda Puela.

Puel ima problema sa povredama igrača, utakmicu u Lisabonu propustiće napadač Lisandro Lopes, a neizvestan je nastup Miralema Pjanića, Žana Makuna i Brazilca Bastosa.

"Lisandro će odsustvovati sa terena oko tri nedelje. Videćemo da li će Makun igrati protiv Benfike... Pjanić je povredio prepone, a Bastos je dobio udarac na utakmici protiv Sošoa", rekao je on.

Benfika u utakmicu ulazi ohrabrena pobedom nad Pakoš Fereirom, što je njen treći uzastopni trijumf u prvenstvu.

U drugoj utakmici u grupi Hapoel će od 20.45 u Tel Avivu igrati protiv Šalkea.

Šalke loše igra u Bundes ligi, u subotu je izgubio od Bajera iz Leverkuzena sa 0:1 i nalazi se u zoni ispadanja.

"Teško nam je zbog tog poraza. Dobro nam ide u Ligi šampiona i domaćem Kupu, ali iz nepoznatog razloga loše u Bundes ligi", rekao je trener Šalkea Feliks Magat.

U timu zbog povreda neće biti Džermejna Džonsa i Lukasa Šmica, kao i Aleksadera Baumjohana i Nikolasa Plestana.

Fudbaler Hapoela Avihai Jadin rekao je da njegova ekipa mora da odigra dobro u odbrani.

"Potrebna nam je disciplinovana i snažna igra u odbrani, pošto male greške mogu skupo da nas koštaju", rekao je on.

----------------------------------------------------------------

LŠ:Barsa u Danskoj, Rubin - PAO
1. novembar 2010. | 13:10 |

10437043844cceadadeab73501182724_extreme.jpg


U utakmicama 4.kola grupe D, Lige šampiona, Barselona gostuje u Kopenhagenu, i pobedom osigurava prolaz dalje, u Kazanju Rubin dočekuje PAO.

Fudbaleri Barslone igraju u utorak protiv Kopenhagena, utakmicu četvrtog kola Grupe D u Ligi šampiona i pobedom će pokušati da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja.

Šampion Španije, koji je u seriji od 11 utakmica bez poraza, vodi na tabeli Grupe D sa sedam bodova, a domaćin g meča (20.45)Kopenhagen ima bod manje.

"Igramo na visokom noivou, kao što smo igrali prethodnih godina", rekao je fudbaler sredine terena Barselone Ćavi Ernandes.

Ernandes se oporavio od povrede tetive i najverovatnije će biti u timu za duel sa Kopenhagenom. Trener katalonske ekipe Pep Gvardiola nema većih problema sa sastavom tima. Gabrijel Milito se oporavio od povrede, a Viktor Valdes će ponovo biti na golu.

U prošlom kolu Barselona je pobedila na svom stadionu Kopenhagen sa 2:0 golovima Lionela Mesija.

Trener Kopenhagena Stale Solbaken možda neće moći da računa na napadača Sesara Santina, koji je povredio članak.

Kopenhagen u utakmicu ulazi ohrabren pobedom nad Lingbijem od 3:2, iako je do 87. minuta gubio sa 1:2.

"Igrači su pokazali takmičarski duh, nisu se zadovoljili nerešnim rezultatom 2:2. Sigurno će rvenstveni meč uticati na duel sa Barselonom", rekao je Slobaken.

U drugoj utakmici Grupe D Rubin iz Kazanja dočekaće od 18.30 Panatinaikos. Obe ekipe žele prvu pobedu u grupi, a u prošlom kolu u Atini odigrale su bez golova.

Ruski tim je treći na tabeli sa dva boda, a grčki je poslednji sa jednim bodom.

Obe ekipe su u poslednjem kolu u domaćim prvenstvima ostvarile pobede. Panatinaikos je u derbiju pobedio Olimpijakos sa 2:1, dok je Rubin nastavio niz od 11 utakmica bez poraza u prvenstvu pobedom nad ekipom Krila Sovjetov od 2:0.

Izvor: B92
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
LŠ: Bejl srušio šampiona Evrope, LŠ: Derbi na "San Siru"

LŠ: Bejl srušio šampiona Evrope
2. novembar 2010. | 22:32 |

U utorak uveče odigrano je četvrto kolo Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

U derbiju večeri fudbaleri Totenhema pobedili su prvaka Evrope Inter u Londonu sa 3:1 uz još jedno fantastično izdanje Gareta Bejla.

U drugom meču grupe A Tvente je pobedio Verder u gostima sa 2:0. U grupi B Benfika je pobedila Lion u Lisabonu sa 4:3, a Hapoel i Šalke su u Tel Avivu igrali bez golova. U grupi C Mančester junajted je rutinski savladao Bursu u Turskoj sa 3:0, a Valensija je na ’Mestalji’ istim rezultatom pobedila Rendžers.


U grupi D viđena su dva remija. Rubin i Panatinaikos su u Kazanju igrali bez golova, a Konpenhagen i Barselona su u Danskoj postigli po jedan.

Grupa A: Bejl se ponovo igrao, Verder pao u finišu

10225451104cd08d9e826ad048053252_extreme.jpg


Totenhem – Inter 3:1 (1:0)
Van der Vart 18, Krauč 61, Pavljučenko 89 - Eto 80
Verder Bremen – Tvente 0:2 (0:0)
Čadli 81, De Jong 84

Nakon duela koji su Inter i Totenhem odigrali pre dve nedelje u Milanu svi su pričali o trostrukom strelcu Garetu Bejlu iako je Inter taj meč dobio sa 4:3, a mladi Velšanin je u utorak uveče na ’Vajt Hart Lejnu’ potvrdio da je trenutno jedan od najboljih fudbalera Evrope.

Bejl nije postigao gol protiv Intera, ali je imao dve asistencije i bezbroj fantastičnih prodora i centaršuteva i to u direktnom duelu sa verovatno najbojim desnim bekom na svetu Majkonom. Vodeći gol Totenhem je ipak postigao u akciji u kojoj Bejl nije učestvovao. Luka Modrić je fantastičnim lažnjakom u 18. minutu izbacio jednog defanzivca Intera, a onda još boljim dodavanjem proigrao Van der Varta kome nije bilo teško da svalada Kastelacija.

U nastavku prvog dela nije bilo golova, ali zato jeste u drugom poluvremenu. Prednost Totenhema je duplirana u 61. minutu kada je posle fantastičnog prodora Bejla po levoj strani Krauč samo uklizao na loptu na drugoj stativi.

Meč je zanimljivim učinio sjajni samjuel Eto koji je 12 minuta pre kraja sve sam uradio i veoma jakim udarcem savladao Kudićinija za 2:1. Međutim, Bejl je na ovom meču bio nezadrživ, a u 89. minutu njegov beg po levoj strani ispratio je Pavljučenko koji je postavio konačnih 3:1. Kapiten Srbije Dejan Stanković propustio je meč zbog povrede što se osetilo u igri Intera.

Inter i Totenhem sada imaju po sedm bodova u A grupi, a odmah iza sa pet je Tvente koji je slavio u Bremenu protiv Verdera sa 2:0. Strelci za holandskog šampiona u Nemačkoj bili su Čadli u 81. i Jong u 84. minutu utakmice.

Tabela:
1. Totenhem.............2 1 1 12:8 7
2. Inter........................2 1 1 11:8 7
3. Tvente......................1 2 1 6:7 5
4. Verder......................0 2 2 3:9 2

Grupa B: Martins dominirao, prvi bod Hapoela

17373697534cd088fd34590369356939_extreme.jpg


Benfika – Olimpik Lion 4:3 (3:0)
Kardec 20, Koentrao 32, 67, Garsija 42 – Gurkuf 75, Gomis 85, Lovren 90
Hapoel Tel Aviv – Šalke 04 0:0

U grupi B Benfika i Lion odgrali su rezultatski identičnu utakmicu kao Inter i Totenhem u Milanu. Portugalci su dominirali u prvih 75 minuta, vodili su 4:0, a onda su umalo sve prosuli za samo 15. Kardec je doveo Benfiku do prednosti u 20. minutu, a do poluvremena su se u strelce upisali Koentrao i Havi Garsija koji su bili strelci u 32. i 43. minutu.

Svojim drugim golom u 67. minutu Koentrao je povećao na 4:0, i tada je delovalo da će gosti iz Francuske doživeti prevu katastrofu. To se ipak nije dogodilo pošto je Lion do kraja postigao čak tri gola. Gurkuf je u 75. minutu postigao prvi, Gomis u 85. drugi, a Lovren u poslednjem treći gol za Lion koji i dalje sa devet bodova vodi u ovoj grupi.

U drugom meču grupe Hapoel je u Tel Avivu osvojio prvi bod u Ligi šampiona pošto je odigrao nerešeno bez golova za Šalkeom. Tim iz Gelzenkirhena je drugi u B grupi sa sedam bodova, a Benfika se nakon pobede nad Lionom približila vodećem dvojcu i sada ima šest bodova.

Tabela:
1. Lion.........................3 0 1 9:5 9
2. Šalke......................2 1 1 5:2 7
3. Benfika...................2 0 2 6:7 6
4. Hapoel...................0 1 3 2:8 1

Grupa C: Trojke "đavola" i "slepih miševa"

16680260704cd08d9ea4747410907599_extreme.jpg


Bursaspor – Mančester junajted 0:3 (0:0)
Flečer 48, Obertan 73, Bebe 77
Valensija – Glazgov Rendžers 3:0 (1:0)
Soldado 33, 71, Košta 90

Mančester junajted i Valensija potvrdili su dominaciju u grupi C. „Crveni đavoli“ su konačno dobili meč sa više od jednog gola razlike, Bursa je poražena sa 3:0 golovima Darena Flečera u prvom, te Gabrijela Obertana i Portugalca Bebea u drugom poluvremenu. Junajted ima 10 bodova iz četiri kola i potreban mu je remi u Glazgovu u sledećem kolu da obezbedi nokautfazu. Međutim, Ferguson neće potpuno zadovoljan napustiti Tursku jer je najbolji igrač tima u ovom delu sezone Nani meč završio već u 29. minutu zbog povrede. Nemanja Vidić je kao kapiten ponovo predvodio Junajted, dok je sa druge strane ceo meč odigrao Ivan Ergić, a Milan Stepanov nije ulazio u igru.

Valensija je na sličan način odradila posao na „Mestalji“ protiv Rendžersa. Ovaj duel je bio direktna borba za drugo mesto na tabeli, a „slepi miševi“ su izašli kao pobednik pa su u boljoj poziciji uoči završnice. Valensija je dominirala protiv Škota, imala je 20 udaraka ka golu Mekgregora, a tri puta je uspela i da ga savlada. Dva puta je to učinio Roberto Soldado, u 33. i 71. minutu, a trijjumf je potvrdio Tino Košta u nadoknadi vremena.

Tabela:
1. Mančester J.........3 1 0 5:0 10
2. Valensija................2 1 1 8:2 7
3. Rendžers...............1 2 1 2:4 5
4. Bursa......................0 0 4 0:9 0

Grupa D: Kopenhagen odoleo, nula u Kazanju

4230273374cd08d9ec2ab2050702123_extreme.jpg


Kopenhagen – Barselona 1:1 (1:1)
Klaudemir 33 - Mesi 31
Rubin Kazanj – Panatinaikos 0:0

Najneinteresantniji fudbal viđen je u grupi D. U uvodnom meču u Rusiji Rubin i Panatinaikos su podelili bodove bez golova iako to ni jednoj ekipi ne odgovara. Tim iz Kazanja dominirao je u prvom delu meča, konstantno kružio oko kaznenog prostora gostiju koji su uspeli da sačuvaju svoju mrežu, ako i u nastavku kada su konačnu uspeli i da zaprete, ali bez uspeha.

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja LŠ danski Kopenhagen je i dalje uz Barselonu glavni kandidat za sledeću rundu. Danci su u utorak ugostili upravo silne Katalonce koji su poveli novim golim Lionela Mesija u 31. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Klaudemir izjednačio, i kako se ispostavilo postavio konačan rezultat. Barsa je propustila šansu da postane prvi tim koji je i teoretski obezbedio plasman među 16 najbojih ekipa, ali sa osam bodova na prvom mestu je i dalje na dobrom putu. Kopenhagen ima sedam, četiri više od Rubina, a pet od Panatinaikosa, pa ga očekuje žestoka borba za drugo mesto.

Tabela:
1. Barselona........................2 2 0 9:3 8
2. Kopenhagen...................2 1 1 4:3 7
3. Rubin................................0 3 1 1:2 3
4. Panatinaikos...................0 2 2 1:7 2

Izvor: B92

-----------------------------------------------------------------

LŠ: Derbi na "San Siru"
2. novembar 2010. | 15:12 |

Najtrofejniji klubovi u Ligi šampiona Milan i madridski Real sastaće se drugi put u poslednjih 15 dana u derbiju četvrtog kola G grupe.

U mnogo boljem raspoloženju veoma zanimljivi okršaj dočekuju Madridjani, koji su u prošlom kolu kod kuće pobedili Milan rezultatom 2:0.Izabranici portugalskog trenera Žozea Murinja u prva tri kola imaju maksimalan učinak, a pritom su prvi i u šampionatu Španije.


Iako ga i dalje prate predrasude da ekipe koje trenira ne igraju atraktivan fudbal sa puno šansi, rezultati i dalje "pokrivaju" trofejnog trenera.

Milan je na poslednja dva meča u Ligi šampiona osvojio samo jedan bod, a susret sa Realom dočekuje u veoma nepovoljnom trenutku, s obzirom da je pre tri dana poražen na domaćem terenu od Juventusa (2:1) u derbiju devetog kola italijanske Serije A.
U drugom meču G grupe Okser će dočekati ekipu Ajaksa.

U H grupi nakon polovine takmičenja situacija je prilično jasna. Arsenal i Šahtjor boriće se za prve dve pozicije koje vode u osminu finala, dok će Partizan i Braga učiniti sve da se domognu trećeg mesta i plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Šahtjor dočekati ekipu Arsenala, koja će put Donjecka krenuti bez povredjenog plejmejkera Seska Fabregasa. Fudbalerima Partizana predstoji grčevita borba za prvu pobedu u elitnom društvu protiv Brage u Beogradu.

U mečevima F grupe nema izrazitog derbija, a očekuje se da Čelsi rutinski odradi posao na "Stamford Bridžu" protiv moskovskog Spartaka, baš kao i Olimpik iz Marseja u Žilini protiv šampiona Slovačke.

Minhenski Bajern će u E grupi gostovati rumunskom prvaku Klužu, a Roma želi da se revanšira Bazelu na njegovom "bunjištu" za poraz u prošlom kolu.

Raspored sutrašnjih utakmica (sve od 20.45 časova):

E grupa: Bazel - Roma i Kluž - Bajern
Tabela: Bajern 9, Bazel 3, Kluž 3, Roma 3.

F grupa: Čelsi - Spartak i Žilina - Olimpik
Tabela: Čelsi 9, Spartak 6, Olimpik 3, Žilina 0.

G grupa: Milan - Real i Okser - Ajaks
Tabela: Real 9, Milan 4, Ajaks 4, Okser 0.

H grupa: Šahtjor - Arsenal i Partizan - Braga.
Tabela: Arsenal 9, Šahtjor 6, Braga 3, Partizan 0.

Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Odusevljava me igra Totinhema,pogotovo najboljeg pojedinca medju njima Gareta Bejla,radio je decko sta je hteo,ovaj Maicon ispao smesan skroz...
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
LŠ: Dva gola Ivanovića, Marsej 7:0

LŠ: Dva gola Ivanovića, Marsej 7:0
3. novembar 2010. | 22:41 |

U sredu uveče odigrano je četvrto kolo Lige šampiona u grupama E, F, G, i H, na osam utakmica postignuto je čak 32 gola.

U derbiju večeri Milan je preko legendarnog Filipa Inzagija preokrenuo rezultat protiv madridskog Reala, ali je Pedro Leon doneo bod Madriđanima u poslednjem minutu, 2:2.

U drugom meču G grupe Okser je savladao Ajaks sa 2:1. Marsej je sa čak 7:0 pobedio Žilinu, dok je Čelsi sa 4:1 savladao Spartak, a dvostruki strelac bio je Branislav Ivanović.

Roma se revanširala Bazelu i slavila sa 3:2, dok je Bajern bio ubedljiv protiv Kluža, 4:0. Šahtjor je savladao Arsenal sa 2:1, dok je Partizan i četvrti put poražen u Ligi šampiona, u Beogradu je slavila Braga sa 1:0.

Grupa E: Roma se revanširala Bazelu, het-trik Gomeza

18477650654cd1e58fe26e1925720894_extreme.jpg


E grupa
Bazel – Roma 2:3 (0:2)
Frej 69, Šaćiri 83 - Menez 19, Toti 26 (p), Greko 76
Kluž – Bajern 0:4 (0:2)
Gomez 12, 24, 71, Miler 90

Bajern je zabeležio i četvrtu pobedu u grupi pošto je bez većih problema savladao Kluž. Nemački reprezentativac Mario Gomez postigao je tri gola gola. Već posle 24 minuta igre Bavarci su vodili sa 2:0. Asistent kod drugog gola bio je Bastijan Švajnštajger. I treći gol na meču postigao je Gomez u 71. minutu, kreator gola ponovo je bio Švajnštajger. Konačan rezultat postavio je Tomas Miler golom u 90. minutu, pošto je prethodno izblokiran udarac Timoščuka. Bajern je ovom pobedom obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona.

Rome se u Bazelu revanšila za poraz u Rimu. Francuski intenacionalac Žeremi Menez doveo je Romu u vođstvo u 19. minutu. Kapiten Rome Frančesko Toti golom iz penala povisio je na 2:0 sedam minuta kasnije. Najbolji igrač Bazela Frej smanjio je na 2:1 u 69. minutu, ali je rezervista Greko samo dva minuta po ulasku u igru ponovo povisio prednost Rome na dva gola. Konačan rezultat postavio je Šaćiri u 83. minutu.

Tabela:
1.Bajern Minhen 4 4 0 0 11:3 12
2.Roma 4 2 0 2 6:8 6
3.Bazel 4 1 0 3 7:8 3
4.Kluž 4 1 0 3 5:10 3

Grupa F: Žinjak het-trik, Bane i Lučo dvostruki strelci

17908290584cd1e5901a585952974650_extreme.jpg


F grupa
Čelsi – Spartak 4:1 (0:0)
Anelka 50, Drogba 62(p), Ivanović 66, 90 –Baženov 86
Žilina – Olimpik Marsej 0:7 (0:4)
Žinjak 12, 21, 54, Hajnce 24, Remi 36, Lučo Gonzales 52, 63

Olimpik iz Marseja je po drugi put u 15 dana lako savldao Žilinu. Pobedom od 7:0 tim sa juga Francuske izjednačio je rekord Lige šampiona kada je u pitanju najubedljivija pobeda. Juventus je pre sedam godina savladao Olimpijakos istim rezultatom. Žinjak je sa dva gola u razamku od devet minuta doveo marsej u vođstvo od 2:0. Do kraja prvog poluvremena u strelce su se upisali Gabrijel hajnce i Remi. U drugom poluvremenu od 54. do 63. minuta golovima Žinjaka i Luča Gonzalesa Marsje stiže do više nego ubedljive pobede od 7:0.

Čelsi je u najjačem sastavu dočekao moskovski Spartak, ali u prvom poluvremenu nije bilo golova. Goste je "otvorio" Anelka golom u petom minutu nastavka. Na 2:0 povisio je Drogba golom sa bele tačke u 62. minutu. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović nastavio je da postiže golove u dresu Čelsija. U 66. minutu posle centaršuta Drogbe Ivanović udarcem glavom postiže gol. Blaženov postiže gol za Spartak u 86. minutu. To je prvi gol koji Peter Čeh primio na Stamford Bridžu posle 936 minuta igre. Ipak da 3:1 ne bude konačan rezultat pobrinuo se sjajni Ivanović koji u poslednjim trenucima meča postiže još jedan go, ovoga puta šutirao je nogom. Čelsi je ovom pobedom obezbedio plasman u osminu finala.

Tabela:
1.Čelsi 4 4 0 0 12:2 12
2.Olimpik Marselj 4 2 0 2 8:3 6
3.Spartak 4 2 0 2 5:6 6
4.Žilina 4 0 0 4 1:15 0

Grupa G: Super Pipo, Leon doneo bod Murinju

978257014cd1e76b4727c445332742_extreme.jpg


G grupa
Milan – Real 2:2 (0:1)
Inzagi 68, 78 - Iguain 45, Pedro Leon 90
Okser – Ajaks 2:1 (1:0)
Samaritano 9, Lanžil 84 –Alderveireld 79

Derbi večeri igran je u Milanu gde su se sastala dva najtrofejnima kluba u evropskim takmičenjima Milan i Real. Madriđani su poveli golom Argentinca Iguaina u poslednjem minutu prvog poluvremena. U 59. minutu Filipo Inzagi je ušao u igru umesto Ronaldinja. Samo devet minuta kasnije Pipo postiže gol. Posle loše odbrane Ikera Kasiljasa Inzagi je neomatan sa par metara od gola pogodio. Deset minuta kasnije "igrač rođen u ofsajdu" postiže još jedan gol, Inzagi je bio na ivici ofsajda, ali je posle asistencije Gatuza i čudne reakcije Kasiljasa postigao gol za vođstvo Milana. Ipak, Pedro Leon koji je u 80. minutu zamenio Pepea postiže gol u poslednjim trenucima meča zahvaljujući lošoj reakciji golmana Milana, Abijatija. I Madriđani su ovim bodom obezbedili plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Na aerodromu u Milanu igrače i stručni štab Real Madrida dočekali su navijači Intera koji su pružali podršku svom "heroju" Žozeu Murinju.

Okser je osvojio prve bodove u Ligi šampiona ove sezone, veoma važnom pobedom nad Ajaksom. Francuzi su poveli već u devetom minutu preko Samaritana, i taj rezultat je bio na semaforu narednih 70 minta, a onda je Alderveireld postigao izjednačujući gol. Ipak pet minuta kasnije golom Lanžil Okser dolazi do pobede od 2:1.

Tabela:
1.Real Madrid 4 3 1 0 7:2 10
2.Milan 4 1 2 1 5:5 5
3.Ajaks 4 1 1 2 4:6 4
4.Okser 4 1 0 3 3:6 3

Grupa H: Eduardo strelac pobedonosnog gola

7501127634cd1e76b6f995529936778_extreme.jpg


H grupa
Šahtjor – Arsenal 2:1 (2:1)
Istmond 28 (ag), Eduardo 45 - Volkot 10
Partizan – Braga 0:1 (0:1)
Moiseš 35

U grupi H Šahtjor je pobedio Arsenal i izjednačio se po broju bodova sa londonskim tim na tabeli. Gosti su u Donjecku poveli u desetom minutu preko Tea Volkota. Domaći tim do izjednačenja dolazi u 28. minutu posle autogola 19-godišnjeg Istmonda. Hrvatska kombinacija Dario Srna - Eduardo da Silva donela je pobedu Šahtjoru. Srna je asistirao Eduardu u 45. minutu za pobedonosni gol Ukrajinaca. Kao što je i obećao uoči meča Eduardo se nije radovao kada je postigao gol svom bivšem klubu, u kome bi verovatno i dalje igrao da nije bilo Martina Tejlora.

Partizan je i dalje bez pobede u Ligi šampiona. Posle Arsenala u Beogradu je slavila i Braga minimalnim rezultatom. Jedini strelac na meču bio je Moiseš koji je postigao u 35. minutu.

Tabela:
1.Arsenal 4 3 0 1 15:4 9
2.Šahtjor 4 3 0 1 7:6 9
3.Braga 4 2 0 2 3:9 6
4.Partizan 4 0 0 4 1:7 0

Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Sta reci za Ivanovica,na stranu to sto ne volim Chelsea,svaka njemu cast,pohvale i za velikog Pipa Iznagija,koji je koliko toliko sprao bruku za jos jednu bednu igru Milana.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
LŠ: Uzdrmani Arsenal u Bragi, Čelsi igra za Anćelotija

Peto kolo Lige šampiona doneće prvog dana programa dva derbija - Roma će dočekati minhenski Bajern, dok će Ajaks ugostiti Real. Dok Partizan u Beogradu bude pokušavao da kao prošle sezone na evropskoj sceni pobedi Šahtjor, Arsenal će bez najboljih igrača putovati u Bragu po još jedan trijumf.

Grupa E: Roma protiv Bajerna traži prolaz, Bazel i Kluž za opstanak.

Fudbaleri Rome dočekuju minhenski Bajern, a pobedom bi osigurali plasman u osminu finala elitnog kontinentalnog takmičenja.
Roma se nalazi u dobroj formi, pošto nije izgubila u poslednjih sedam prvenstvenih utakmica. Tradicija, međutim, nije na strani Rome u duelima protiv Bajerna, pošto je "vučica" izgubila sva tri dosadašnja meča.
U septembru je minhenska ekipa na svom terenu pobedila sa 2:0.
"Tu utakmicu smo taktički odigrali veoma loše. Nisu nam prolazili kontranapadi, bili smo u lošoj formi, ali sada se situacija promenila", izjavio je trener Rome Klaudio Ranijeri.
Bajern je već osigurao plasman u osminu finala, pošto je ostvario sve četiri pobede u grupi. U ekipu Rome najverovatnije će se vratiti Danijele de Rosi, koji nije igrao prošlog vikenda protiv Udinezea u prvenstvu. Trener Bajerna Luj
van Gal sutra neće moći da računa na povredjene Marka van Bomela, Arjena Robena, Ivicu Olića, Holgera Badšturbera i Miroslava Klozea, kao ni na suspendovanog Bastijana Švajnštajgera.
Bavarci nisu poraženi u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, a zabeležili su šest pobeda.
U drugoj utakmici ove grupe Bazel će u Švajcarskoj dočekati rumunski Kluž. Obe ekipe još imaju šansu da osvoje drugo ili treće mesto u grupi i tako obezbede igranje u Evropi i na proleće.

Grupa F: Čelsi igra za Anćelotija, Olimpik na vrućem gostovanju .

"Plavci" su prvi na tabeli Grupe F sa sve četiri pobede i obezbedili su plasman u drugu fazu, dok je njihov protivnik Žilina bez bodova. Čelsi je na poslednje četiri prvenstvene utakmice pretrpeo tri poraza, zbog čega ga je Mančester junajted stigao na tabeli. Mediji i navijači zbog toga kritikuju trenera Karla Anćelotija.
"Spreman sam na kritike, jer je takav život trenera. Kada ekipa ne pobeđuje trener je najodgovorniji, ali to je normalno. Takav je moj posao, ja radim za tim", rekao je Anćeloti britanskim medijima.
"Nemam problema sa navijačima. Svake godine je teško, a iz svakog teškog trenutka moramo da se izvučemo", dodao je italijanski trener.
Britanski mediji su naveli da Anćeloti razmišlja da ode iz Čelsija, pošto oseća da je njegov autoritet poljuljan odlaskom pomoćnog trenera Reja Vilkinsa, koji je dobio otkaz.
Utakmicu protiv Žiline propustiće kapiten Džon Teri zbog povrede noge, u timu neće biti ni Frenka Lamparda, dok će Aleks igrati, uprkos tome što su lekari preporučili operaciju kolena. Posle suspenzije, u tim se vraća Mikael Esjen.
Žilina je u prošlom kolu izgubila od Olimpika sa 0:7, a postigla je jedan gol na četiri utakmice, uz 15 primljenih.
U drugoj utakmici Grupe F Spartak će od 18.30 u Moskvi igrati protiv Olimpika iz Marseja. Obe ekipe imaju po šest bodova, a pobeda bi značila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu.

Grupa G: Real čuva zvezde za El Klasiko, Milan se uzda u Ibru .

Četvorostruki prvak Evrope Ajaks od 20.45 igra protiv Real Madrida, koji je trofej najelitnijeg evropskog takmičenja osvajao devet puta i potreban mu je bar bod kako bi zadržao šanse za plasman u drugu fazu.
Ajaks nije pobedio na poslednje tri utakmice u prvenstvu, izgubio je od Haga i AZ Alkmara, a u subotu je odigrao bez golova sa PSV Ajndhovenom.
Real je prvi na tabeli Grupe G sa 10 bodova, a Ajaks je treći sa četiri boda.
"Ne smemo da izgubimo od Reala ako želimo da ostvarimo naš cilj i sačuvamo ime u Evropi", rekao je igrač sredine terena Ajaksa Demi de Zeuv.
Trener Ajaksa Martin Jol je nedavno izjavio da su za lošu formu ekipe krivi odlasci Marka Pantelića i Denisa Romedala.
Utakmicu protiv Reala mogao bi da propusti Urbi Enauelson zbog povrede članka, dok defanzivac Oleger ima problema sa tetivom kolena. Sa druge strane, trener Reala Žoze Murinjo mogao bi da odmori pojedine igrače, kako bi ih sačuvao za "el klasiko" - derbi protiv Barselone, koji je na programu sledećeg ponedeljka.
"Napravićemo izmene u timu za meč protiv Ajaksa. Stvari idu prema planu, a u našem timu ima mnogo igrača koji mogu da odgovore svakom izazovu", rekao je pomoćni trener Reala Aitor Karanka.
Real u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede nad Atletkom iz Bilbaoa od 5:1. Kristijano Ronaldo je na tom meču postigao tri gola, a ekipu će posle dve utakmice suspenzije sa klupe predvoditi Žoze Murinjo.
Utakmicu protiv Ajaksa propustiće napadač Gonzalo Iguain zbog povrede leđa, a Sami Kedira zbog povrede tetive.
U drugoj utakmici u Grupi G Okser će od 20.45 igrati protiv Milana. Francuski tim je poslednji na tabeli sa tri boda, dok roso-neri imaju dva boda više. Obe ekipe mogu do plasmana u drugu fazu.
"Moramo da pobedimo Okser. Ta utakmica nam je važna kao i ostali mečevi u domaćem prvenstvu", rekao je napadač Milana Zlatan Ibrahimović, koji je osvajao prvenstva sa Ajaksom, Barselonom i Interom, ali nikada nije osvojio trofej Lige šampiona.
Utakmicu protiv Oksera propustiće Andrea Pirlo zbog povrede butine, a odsustvovaće i Alešandre Pato, Filipo Inzagi i Matje Flamini.

Grupa H: Partizan juri prvu pobedu, uzdrmani Arsenal u Bragi.

Fudbaleri Partizana probaće da u petom meču Lige šampiona zabeleže i prvu pobedu protiv neugodnog Šahtjora, koji je golom Darija Srne u prvom meču u Donjecku slavio sa 1:0. Više o tom meču možete pročitati ovde.
Arsenal putuje u Bragu po još jednu pobedu, a nju će pokušati da ostvari bez Andreja Aršavina, Gaela Klišija i Robina Van Persija.
"Tobdžije" su poput Čelsija uzdrmane slabim rezultatima u prvenstvu, a poslednji poraz kod kuće od Totenhema otvorio je pitanje zbog čega četa Arsena Vengera u Premijer ligi kao da ima tremu od sopstvenih navijača pa bodove kupi uglavnom na strani.
Braga nema šta da izgubi i svakako da će probati da ponovi igru iz oba duela sa Partizanom.

Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Real pregazio Ajaks, veliki preokret Rome, Žilina namučila Čelsi

Fudbalerima Reala nije smetalo to što su obezbedili plasman u nokaut fazu Lige šampiona da na gostovanju u Amsterdamu pregaze Ajaks sa 4:0 i time zaprete Barseloni pred El Klasiko. Roma je nakon 45 minuta gubila od Bajerna sa 2:0, ali velikim preokretom u drugom poluvremenu došli su do trijumfa od 3:2. Rezultatski hendikep posle prvog dela igre imao je i Čelsi, ali golovima Danijela Staridža i Florana Malude pet minuta pre kraja, engleski šampion se spasio blamaže protiv Žiline.

Grupa G: Real pregazio Ajaks, Milan rutinski do druge faze

Od početka meča u Amsterdamu i uvodnih pokušaja Pedra Leona, Kristijana Ronalda i Karima Benzeme bilo je jasno da se Ajaks neće lepo provesti.
Nakon jednog brzo izvedenog slobodnog udarca i prelepe povratne Mesuta Ozila i još lepše završnice Benzeme "kraljevići" su poveli sa 1:0.
Neposredno pred poluvreme Alvaro Arbeloa je ostavio Martena Stekelenburga ukopanog u mestu nakon šuta sa 25 metara koji je završio u mreži domaćina - 2:0.
U nastavku susreta ređale su se i dalje prilike pred domaćim golom, a nakon jedne greške odbrane Anhel di Marija uposlio je Ronalda za 3:0.
Portugalac je zatim golom iz penala postavio konačan rezultat, a do kraja meča Ćabi Alonso i Serhio Ramos su dobili po drugi žuti karton, verovatno namerno, kako bi u nokaut fazu ušli "čisti".
U drugom meču grupe G, Milan je ostvario trijumf na gostovanju Okseru sa 2:0 i time obezbedio dalji plasman.

Grupa E: Veliki preokret Rome nad Bajernom, Bazel se nada čudu

U grupi E, za fudbalere Bajerna utakmica protiv Rome nije imala apsolutno nikakav značaj, ali uprkos tome trener Luj van Gal je izveo najjači mogući sastav i već posle 45 minuta šokirana "vučica" je gubila sa 2:0.
Mario Gomez je nastavio sjajnu golgetersku seriju i nakon asistencija Franka Riberija i Tomasa Milera pogađao je mrežu u 33. i 39. minutu.
Ipak, Roma je već u četvrtom minutu nastavka najavila da se neće predati bez borbe kada je Žeremi Menez prošao po strani i uposlio Marka Borijela koji je imao lakši deo posla da smesti loptu u gostujuću mrežu - 1:2.
Simplicio je propustio priliku za izjednačenje, ali njegova dva pokušaja u istom napadu zaustavio je mladi golman Tomas Kraft.
Međutim, Roma stiže do izjednačenja u 80. minutu kada je Danijele de Rosi dobro reagovao nakon centaršuta Jona Arnea Risea.
Debitant na golu Bajerna u Ligi šampiona potom je oborio Borijela u šesnaestercu i time omogućio Frančesku Totiju da sa bele tačke donese veliku pobedu Romi i najverovatniji plasman u dalju fazu takmičenja.
Samo poraz Rome na gostovanju Klužu i pobeda Bazela (1:0 protiv Kluža) usred Minhena izbacila bi "vučicu" iz Evrope.

Grupa F: Maluda spasio Čelsi blamaže, Marsej pobedom u Moskvi obezbedio dalji plasman

Na Stamford Bridžu, Čelsi je u kombinovanom sastavu dočekao Žilinu, a slovački šampion tokom prvih 45 minuta pružio je sjajnu partiju i od 19. minuta vodili su pogotkom Bela nakon prelepe akcije.
Ipak, engleski šampion je podigao nivo igre, a u tome im je dosta pomogao gost koji se povukao na svoju polovinu i već na početku drugog dela igre Danijel Staridž je uspeo da izjednači rezultat.

Nastavili su se napadi "plavaca", ređale su se prilike pred golom Martina Dubravke, a domaći fudbaleri su preko Didijea Drogbe i Patrika van Anholta pogađali prečku.
Ipak, Floran Maluda je spasio Čelsi blamaže u 85. minutu nakon akcije u kojoj su još učestvovali Drogba i Nikolas Anelka koji je u igru ušao sa klupe.
Ranije danas, fudbaleri Marseja obezbedili su plasman u nokaut fazu nakon što su na neugodnom gostovanju u Moskvi savladali Spartak sa 3:0.
Na stadionu Lužnjiki već nakon stotinak sekundi Matijeu Valbuena je uputio udarac koji je prohujao tik pored stative, ali omaleni vezista se iskupio za promašaj u 18. minutu kada je lepo reagovao na centaršut Gabrijela Hajncea i smestio loptu u gornji desni ugao - 1:0.
Domaći fudbaleri su neposredno pred poluvreme zamalo došli do izjednačenja, ali na razočarenje Velitona i Kombarova golman Mandanda je jedva zahvatio loptu i promenio pravac tako da niko od njih dvojice nije mogao da stigne do nje.
Na startu drugog dela igre Marsej je preko Loika Remija stigao do 2:0, a nakon kontre u 68. minutu Brandao je u potpunosti pečatirao pobedu gostiju i plasman u drugu fazu takmičenja.

Liga šampiona, 5. kolo:
Utorak:
Grupa E:
Roma - Bajern 3:2
(Borijelo 49, Rosi 80, Toti 84p - Gomez 33,39)
Bazel - Kluž 1:0
(Almerares 15)
Grupa F:
Spartak Moskva - Marsej 0:3
(Valbuena 18, Remi 54, Brandao 68)
Čelsi - Žilina 2:1
(Staridž 51, Maluda 85 - Belo 19)
Grupa G:
Ajaks - Real Madrid 0:4
(Benzema 36, Arbeloa 44, Kristijano Ronaldo 70,81p)
Okser - Milan 0:2
(Ibrahimović 64, Ronaldinjo 90)
Grupa H:
Braga - Arsenal 2:0
(Mateus 83,90)
Partizan - Šahtjor 0:3
(Stepanenko 52, Žadson 59, Eduardo 68)

Blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Inter konačno slavio, Valensija zgazila Bursu, Runi pogodio metu

Trener Intera Rafa Benitez odahnuo je nakon što su njegovi izabranici minimalnim rezultatom (1:0) savladali Tvente i izborili plasman u osminu finala Lige šampiona. Totenhem će takođe biti učesnik nokaut faze jer su ubedljivo savladali Verder sa 3:0, a fudbaleri Valensije bili su posebno raspoloženi protiv Burse - 6:1. Vejn Runi se vratio u startnu postavu Mančester junajteda i golom iz penala doneo je pobedu od 1:0 na gostovanju Rendžersima.

Grupa A: Totenhem lako sa Verderom, Tvente namučio Inter

Fudbaleri Totenhema lako su došli do pobede nad Verderom i trećom pobedom na domaćem igralištu obezbedili plasman u nokaut fazu u debitantskom nastupu u Ligi šampiona.
Iako su meč započeli bez povređenog Rafaela van der Varta već u 6. minutu Junes Kabul doveo je domaći tim u vođstvo nakon centaršuta Arona Lenona.
Verder koji je u očajnoj formi nije mogao da parira tempu koji su nametali Geret Bejl i Lenon, a asistent prvog pogotka ubrzo je namestio i sjajnu priliku Romanu Pavljučenku. Rus nije bio najprisebniji u tom trenutku pa je rezultat ostao nepromenjen sve do 44. minuta kada je Luka Modrić iz neposredne blizine postigao pogodak nakon spuštene lopte Pitera Krauča - 2:0.

Na samom startu drugog poluvremena Bejl je nakon jednog slobodnog udarca pogodio prečku, a zatim je uradio sav posao kada je u karakterističnom prodoru po levoj strani pronašao Krauča, međutim, visoki napadač se propisno obrukao.
Naleti Totenhema se tu nisu zaustavili jer je u 53. minutu Modrić oboren u šesnaestercu Verdera. Goste iz Bremena golman Tim Vize je spasio većeg zaostatka odbranivši Bejlu penal.
Izabranici Harija Rednapa do kraja meča su preko Pitera Krauča povećali prednost na 3:0 i posle 90 minuta mogli su da se raduju istorijskom plasmanu u osminu finala.
Inter je u meč sa Tventeom ušao odlučan u nameri da prekine očajnu seriju u kojoj se nalaze (tri poraza, dva remija), a ispostavilo se da Holanđani kao i u prvom meču nisu nimalo naivan protivnik.
Brajan Ruiz je u 12. minutu propustio priliku da šokira Đuzepe Meacu, a na drugoj strani odmah mu se revanširao Snajder koji je pogodio prečku nakon slobodnog udarca.
Na isteku pola sata igre strelac iz prvog meča Teo Jansen naterao je Luku Kastelacija na paradu, a u sledećih 60 sekundi Naser Čadli se poneo veoma sebično kada je iz teškog ugla šutirao umesto da se odlučio da uposli Marka Janka.
Do kraja poluvremena Lusio je katastrofalnom greškom omogućio novu priliku Tventeu, međutim, promene rezultata nije bilo.
“Neroazuri” su furiozno startovali drugo poluvreme i konačno su slomili otpor protivnika kada je Esteban Kambijaso nekako uspeo da ugura loptu iza leđa golmana Mihajlova posle slobodnog udarca Veslija Snajdera.
Ređale su se prilike ispred gola holandskog šampiona, pokušavali su Eto, Zaneti, Stanković i Snajder ali na razočarenje domaćih navijača promene nije bilo kako bi se ušlo u mirniju završnicu.
Inter je umalo kažnjen u 75. minutu kada je Dani Landzat pogodio prečku nakon prelepog udarca “spoljnom”, ali to je bilo sve od Tventea i "neroazuri" su mogli konačno da odahnu.

Grupa B: Kiks Benfike, Šalke i Lion otišli u osminu finala

Šalke i Lion iz grupe B otišli su u osminu finala. Benfika je svoj "zicer" promašila u Tel Avivu.
Zahvaljujući pobedi (3:0) nad francuskim predstavnikom, tim iz Gelzenkirhena je izbio na čelo tabele sa 10 bodova, pa će u poslednjem kolu u gostima protiv Portugalaca pokušati da sačuva poziciju lidera.
Brzim golovima Farfana u 13. i Huntelara u 16. minutu, Šalke je već u prvom poluvremenu obezbedio visoko i do kraja nedostižno vođstvo protiv bezopasnog Liona, koje je dokrajčio Huntelar trećim pogotkom za svoj tim minut pre kraja.
Francuzima je na ruku išao neočekivan poraz Benfike od Hapoela - 0:3. Izraelci su poveli pogotkom Zahavija (24. minut), dok su trijumf osigurali Da Silva u 74. i ponovo Zahavi u 90+2 minutu.
Hapoel još ima teoretske šanse da se domogne trećeg mesta i plasmana u Ligu Evrope, ali je teško očekivati da će Lion u poslednjem kolu prepustiti bod(ove) Izraelcima.

Grupa C: Valensija demolirala Bursu, Runi sa penala doneo pobedu Mančesteru

Mančester junajted junajted i Valensija dve su ekipe iz grupe C, koje nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona i na proleće. “Crveni đavoli” slavili su minimalnim rezultatom u Glazgovu protiv Rendžersa - 0:1, a Vejn Runi bio je strelac iz jedanaesterca u 86. minutu, nakon što je Nejsmit šutnuo u glavu Fabija, tako da švajcarskom sudiji Masimu Busaki nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na belu tačku.
Do tog momenta sve je ličilo da će ova dva rivala odigrati rezultatski identičnu utakmicu kao u Mančesteru u prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.
Valensija je rezultatski demolirala Bursu, koja se odavno oprostila od ambicija u Ligi šampiona, a seriju golova otvorio je Mata sa bele tačke u 17. minutu.

Soldado je bio dvostruki strelac, pogađao je mrežu turskog šampiona u 21. i 55. minutu, da bi Adruiz, Hoakin i Domingez ulepšali veče “na “Mestalji”.
Čast gostiju spasao je Batalja golom u 69. minutu.


Grupa D: Lak trijumf Barselone, Rubin iz penala srušio Kopenhagen

Barselona je lakše nego što se očekivalo došla do trijumfa nad Panatinaikosom. Dvostruki strelac bio je Pedro dok je jednom mrežu domaćih zatresao Leo Mesi za siguran prolaz u drugu, nokaut fazu takmičenja.
Imala je španska ekipa još nekoliko velikih prilika, ali su pomenuti strelci u tim trenucima omanuli, poštedivši Panatinaikos od debakla i besa razočaranih navijača.
Stekao se utisak da je pobeda Barselone od ubedljivih 3:0 zapravo pomalo i poruka Realu da su spremni za El Klasiko.
Fudbaleri Rubina savladali su Kopenhagen sa 1:0 u prvoj utakmici 5. kola Grupe D Lige šampiona. Jedini strelac za tim iz Kazanja bio je Noboa u 45. minutu iz jedanaesterca.

Pobeda je bila imperativ za ekipu Kurbana Berdijeva, kako bi pred poslednje kolo ostali u trci za drugo mesto u grupi. Berdijev je neprijatno iznenadio navijače izostavljanjem najboljih napadača Karlosa Eduarda i Obafemija Martinsa, dok su gosti došli u najjačem sastavu.
Iako je ruski šampionat završen pre samo četiri dana, igrači Rubina su u prvih 20 minuta delovali kao da su barem mesec dana na odmoru.
Vent i Gronkjer su pravili pometnju u odbrani Tatara, i pravo je čudo kako u prvom poluvremenu nisu postigli gol.
Kada se najmanje očekivalo, Rubin je došao u vođstvo za koje se ispostavilo da će biti konačni rezultat.

Najiskusniji u redovima gostiju, Jasper Gronkjer igrao je rukom u svom kaznenom prostoru što je bio znak za sudiju Martina Atkinsona da dotrči do penaltika, sa kojeg je Ekvadorac Noboa bio precizan.
Danci su u drugom poluvremenu pokušavali da dođu do remija ali sjajne šuteve N'Dojea u 73. i Zohorea u 93. minutu (najbolje prilike Kopenhagena) uspeo je da zaustavi Rižikov.



Liga šampiona, 5. kolo:
Grupa A:
Inter - Tvente 1:0
(Kambijaso 55)
Totenhem - Verder 3:0
(Kabul 6, Modrić 44, Krauč 79)
Tabela: Totenhem 10, Inter 10, Tvente 5, Verder 2
Grupa B:
Hapoel - Benfika 3:0
(Zahavi 24,90+2, Da Silva 74)
Šalke - Lion 3:0
(Farfan 13, Huntelar 16,89)
Tabela: Šalke 10, Lion 9, Benfika 6, Hapoel 4
Grupa C:
Valensija - Bursa 6:1
(Mata 17p, Soldado 21,55,Aduriz 30, Hoakin 37, Domingez 81 - Batalja 69)
Rendžers - Mančester junajted 0:1
(Runi 86p)
Tabela: Mančester junajted 13, Valensija 10, Rendžers 5, Bursa 0
Grupa D:
Rubin - FC Kopenhagen 1:0 (1:0)
(Noboa 45+2)
Panatinaikos - Barselona 0:3
(Pedro, Mesi)
Tabela: Barselona 11, FC Kopenhagen 7, Rubin 6, Panatinaikos 2
Utorak:

Grupa E:
Roma - Bajern 3:2
Bazel - Kluž 1:0
Tabela: Bajern 12, Roma 9, Bazel 6, Kluž 3
Grupa F:
Spartak Moskva - Marsej 0:3
Čelsi - Žilina 2:1
Tabela: Čelsi 15, Olimpik 9, Spartak 6, Žilina 0
Grupa G:
Ajaks - Real Madrid 0:4
Okser - Milan 0:2
Tabela: Real 13, Milan 8, Ajaks 4, Okser 3
Grupa H:
Braga - Arsenal 2:0
Partizan - Šahtjor 0:3
Tabela: Šahtjor 12, Arsenal 9, Braga 9, Partizan 0

Blicsport.rs
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top