Liga Šampiona

Ko će osvojiti Champions League 2010/2011 ?

  • Real Madrid

    Votes: 3 9,4%
  • Tottenham

    Votes: 0 0,0%
  • Internazionale

    Votes: 1 3,1%
  • Shalke

    Votes: 0 0,0%
  • Chelsea

    Votes: 1 3,1%
  • Manchester United

    Votes: 8 25,0%
  • Barcelona

    Votes: 19 59,4%
  • Shakhtar

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    32
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Razbili Verder sa 4:0,Eto poludeo,het trik i asistencija... Za vikend derbi Inter - Juventus...
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Eto dominirao, čudesni Kopenhagen

Branilac titule u Ligi šampiona milanski Inter pregazio je u drugom kolu Verder sa 4:0 uz het-trik Samjuela Etoa.

Ubedljivu pobedu u Grupi A zabeležio je i Totenhem protiv Tventea (4:1), prvu u istoriji u LŠ, dok su minimalne trijumfe ostvarili Mančester junajted i Glazgov Rendžersi u Grupi C.
U grupi B Lion je sa 3:1 u Tel Avivu stigao do šestog boda, dok je Šalke sa 2:0 pobedio Benfiku i izjednačio se sa Portugalcima. Najveće iznenađenje je sjajan start Kopenhagena koji je u Atini zabeležio drugu pobedu (2:0).

http://www6.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2010&mm=09&dd=28&nav_id=461701 Ovo kolo obeležio je rekordan broj penala, čak 13, po tri na mečevima Partizan - Arsenal i Totenhem - Tvente.Grupa A: Silni domaćini

Domaći timovi grupi A su se raspucali i postigli ukupno osam golova. Inter je deklasirao Verder 4:0, a Totenhem sa igračem manje nadigrao Tvetne 4:1, pa su ova dva tima lideri sa po četiri boda.

Branilac titule poveo je u 20. minutu. Kambijaso je odluzeo loptu Jensenu na sredini terena, a lopta se odbila do Etoa koji je istrčao sam ispred Vizea i loptu mu kroz noge poslao u gol. Samo pet minuta kasnije Kamerunac je ponovo impresionirao domaće navijače. Posle dugog pasa Lusija, Eto je lagano primio loptu pre nego što je predivnim udarcem loptu poslao pored nemoćnog golmana gostiju. Već u 34. minutu Inter je imao ogromnih 3:0. Uspavana odbrana Verdera postila je Snajdera da utrči iza njenih leđa, to je video i Eto i asistirao Holanđaninu koji je loptu prebacio preko golmana Nemaca. Fantastičnu predstavu Samjuel Eto je krunisao golom za het-trik u 81. minutu. Snajder je ponovo iskoristio tromost odbrane Verdera i njenih leđa pronašao Etoa koji je lako zaobišao Vizea za katastrofu gostiju. Dejan Stanković igrao je veoma dobro do 79. minuta kada ga je zamenio Džoel Čukvuma Obi.
U vrlo zanimljivom meču na na “Vajt Hart Lejnu” prvi pogodak postignut je u uvodnim minutima drugog poluvremena. Posle centaršuta Hatosa Krauč je na drugoj stativi odigrao glavom do Van der Varta koji je loptu smirio kolenom, a onda volej udarcem savladao Mihailova za zasluženo vođstvo “pevaca”. Samo dva minuta kasnije “spursi” su dotukli rivala. Bejl je bio u akciji po levoj strani kaznenog prostora kada ga je Rosales oborio, a poenl realizavao Roman Pavljučenko. Međutim, šampion Holandije, koji je sjajno odigrao protiv Intera u prvom kolu nije se predao. Već u 56. minutu Naser Čadli je bio najspretniji posle karambola u kaznenom prostoru domaćina i poslao loptu iza Gomesa za 2:1. Prva greška odbrane Totenhema, a potom je sve krenulo nizbrdo. Pola sata pre kraja Van der Vart je oštro startovao nad Rosalesom pa je zbog drugog žutog kartona ostavio ekipu sa igračem manje. Međutim, gosti nisu uspeli da iskoriste ovaj poklon jer su samo dva minuta kasnije napravili novi penal, a i ovaj put realizator je bio Pavljičenko. Meč je definitivno rešen pet minuta pre kraja kada je Geret Bejl pogodio mrežu rivala posle dodavanja Rusa.

Grupa A:
Inter – Verder Bremen 4:0 (3:0)
Eto 21, 27, 81, Snajder 34
Totenhem – Tvente 4:1 (0:0)
Van der Vart 47, Pavljučenko 49p, 64p, Bejl 86 – Čadli 56

Tabela: Inter 4, Totenhem 4, Tvente 1, Verder 1
Grupa B: Šalke krenuo, Lion rutinski

Lion je rano poveo u Tel Avivu. Posle početnog pritiska domaćina Lion je izborio penal. Već u sedmom minutu Badier je u kaznenom prostoru oborio Džimija Brajanda, a Brazilac Mičel Bastos bio siguran sa bele tačke. Pola sata kasnije “lavovi” su duplirali vođstvo. Domaći igrači izbacili su loptu iz kaznenog prostora posle kornera ali pravo na nogu Bastosa koji je topovskim udarcem levom nogom postigao drugi gol na utakmici. Finiš meča ipak je dobio dramatičniju završnicu pošto je Hapoel u 77. minutu iskoristio penal koji je napravio Lovren. Siguran sa 11 metara bio je golman Enejama koji je postigao prvi gol za Hapoel u Ligi šampiona. U nadoknadi vremena Miralem Pjanić je odbijenu loptu posle šuta Pieda poslao u gol za konačan rezultat.
Iako u Bundesligi skoro nikoga ne može da pobedi, Šalke je u Ligi šampiona zabeležio prvi trijumf. Posle velike borbe protiv Benfike, rival je popustio tek u 73. minutu. Lukas Šmic je ubacio loptu u kazneni prostor do Peranca Farfana koji je prebacio Roberta Gaga i loptu poslao u levi ugao. Pet minuta pre kraja pobedu za nemački tim potvrdio je Klas-Jan Huntelar. Raul je ukrao loptu Davidu Luizu i došao do srca odbrane protivnika pre nego što je proigrao Džermejna Džonsa koji je došao sa levog krila. Rezervista je loptu prosledio do Huntelara koji ju je ubacio u nebranjenu mrežu.

Grupa B:
Šalke 04 – Benfika 2:0 (0:0)
Farfan 73, Huntelar 85
Hapoel Tel Aviv – Lion 1:3 (0:2)
Enejama 79p - Bastos 8p, 36, Pjanić 90

Tabela: Lion 6, Šalke 3, Benfika 3, Hapoel 0
Grupa C: Minimalci Britanaca


Junajted se "okliznuo" u prvom kolu protiv Rendžersa, ali je ipak uspeo da osvoji sva tri buda u Španiji sa 1:0. Meč između Velensije i Mančester junajteda odlučen je pet minuta pre kraja. Domaći tim bio je konkretniji od rivala veći deo meča, ali nije uspeo da na pravi način ugrozi gol Edvina Van der Sara. Junajted se sa druge strane još više mučio u napadu, dok nisu ušli rezervisti havijer Ernandes i Makeda. Posle akcije na lovoj strani Nani je dodao loptu do Makede na ivici kaznenog protora. Italijan je odmah proigrao Čikarita u sredini, a Meksikanac preciznim udarcem sa oko 16 metara poslao loptu po zemlji i postigao svoj i Junajtedov prvi gol u Ligi šampiona. Nemanja Vidić je i pored povratka Rija Ferdinanda kao kapiten predvodio Junajted, odlično je igrao, a koliko Rio znači njemu i odbrani "crvenih đavola" pokazuje podatak da je ovo prvi meč u gostima ove sezone u kojem Junajted nije primio gol.

Glazgov je na pravi način materijalizovao bod iz Mančestera i sa minimalnom pobedom protiv Burse ušao u brobu za nokaut fazu. Posle posle po tri šanse oba tima bez udarca na gol, Rendžers je poveo u 17. minutu. Broadfut je glavom loptu ubacio u kazneni prostor, a Nejsmit je sa pet metara ubacio u gol. Ivan Ergić završio je zbog povrede meč u 39. minuti, dok je Milan Stepanov odigrao celu utakmicu i zaradio žuti karton.

Grupa C:
Valensija – Mančester junajted 0:1 (0:0)
Ernandes 85
Glazgov Rendžers – Bursa 1:0 (1:0)
Nejsmit 18

Tabela: Mančester junajted 4, Rendžers 4, Valensija 3, Bursa 0
Grupa D: Šampion Danske ispred Barselone

Posle pobede u prvom kolu nad Rubinom koju je retko ko očekivao, šampion Danske sjajno je počeo i u Atini. Posle skoro pola sata igre bez uzbuđenja, junak prve pobede N’Doje ponovo je obradovao navijače Kopenhagena. Izbegao je ofsajd zamku i pošto je odigrao dupli pas sa Gronkjerom,Senegalac je video da je Corvas istrčao skoro 30 metara sa gol linije pa je lob udarcem loptu poslao u mrežu. Gol N’Dojea zaprepasio je odmaće navijače koji su novi udarac doživeli deset minuta kasnije. Vingard je natrčao na loptu i šutirao sa skoro 30 metara, a ona završila u donjem uglu i obradovala 300 navijača Kopenhagena. Da će Danci imati iznenađujućih šest bodova posle prva dva kola potvrdio je Žilberto Silva početkom drugog poluvremena kada je zbog igranja rukom dobrio drugi žuti karton i završio meč. Druga pobeda Kopenhagena u grupi pa je sa da lider ispred Barselone.

Grupa D:
Panatinaikos – Kopenhagen 0:2 (0:2)
N’Doje 27, Vingard 37
Rubin Kazanj - Barselona 1:1
Noboa 30 – Vilja 59

Tabela: Kopenhagen 6, Barselona 4, Rubin 1, Panatinaikos 0

B92
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Cudi me da je Suarez ostao u Ajaksu. Posle gola Ajaksa, Nesta je verovatno pocrveneo.
Lep gol je dao Bastos za Lion, u pravu je bio komentator kada je rekao, da je za ovaj sut blaga rec bomba.
Vredi ovo videti jos jednom.

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Nesta je definitivno za penziju,ispao je kao mladi majmun,gol Bastosa remek delo...
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Braga sve jača pred Partizan




Braga je doživela dva teška poraza u Ligi šampiona od Arsenala (0:6) i Šahtjora (0:3), tako da će protiv Partizana pokušati da se iskupe i vrate u trku bar za Ligu Evrope. Portugalci će za meč sa crno-belima biti jači za trojicu igrača koji se vraćaju posle povrede - Miguela Garsiju, Rodrigeza i Vandinja.

Braga i Partizan će u okviru trećeg kola H grupe odmeriti snage 19. oktobra.
 
Član
Učlanjen(a)
22.11.2009
Poruka
214
Spursi u Milanu, Benfika na Žerlanu

8373932924ca3a541031c0295936635_extreme.jpg
U mečevima trećeg kola Lige šampiona koje se igraju u sredu nema izrazitog derbija, ali će najzanimljiviji biti duel Intera i Totenhema.

Velika borba očekuje se i u Lionu gde Olimpik na "Žerlanu" dočekuje portugalskog šampion Benfiku u grupi B.
Mančester junajed poljuljan glasinama o odlasku Vejna Runija dočekuje tursku Bursu koja je autsajder, dok mnogo problema ne bi trebalo da ima ni Barselona protiv Kopenhagema, iako su Danci jedini sa dve pobede u grupi D.
Pregled mečeva odigranih u utorak.
GrupaA:
Inter - Totenhem
Tvente - Verder


Inter i Totenhem su nakon prva dva kola u vodjstvu na tabeli A grupe sa po četiri boda. Branilac trofeja u etlinom takmičenju za sada ne blista. "Nero-azuri" nisu oduševili navijače ni prošlogodišnjim igrama, ali su se zahvaljujući iztvanrednoj taktici Portugalca Žozea Murinja domogli pehara.

Totenhem, debitant u Ligi šampiona, predstvalja pravo osveženje za evropsku elitu. Iskusni stručnjak Hari Rednap postiže sa ekipom iz Londona dobre rezultate u Premijer ligi u konitnuitetu, a uz pažljivo probrana pojačanja čini se da ni druga faza najkvalitetnijeg klupskog takmičenja nije nerealan domet.

Tvente i Verder ne znaju za pobedu u Ligi šampiona, a poraženi u njihovom večerašnjem okršaju u Enšedeu otpada iz trke za prve dve pozicije u grupi.

Grupa B:
Lion - Benfika
Šalke - Hapoel Tel Aviv


Lion je stabilizovao formu u nacionalnom šampionatu, gde se polako penje ka vrhu, a u C grupi elitnog takmičenja za sada ima maksimalni učinak. Puleni Kloda Puela će odmeriti snage sa nekadašnjim prvakom Evrope Benfikom.

"Orlovi" iz Lisabona načekali su se učešća u Ligi šampiona, a kada su već uspeli da obezbede plasman osvajanjem titule portugalskog prvak, žele da ostanu što duže među najboljima na kontinentu. Lion ima priliku da se pobedom učvrsti na prvom mestu na tebeli.

U istoj B grupi nemački Šalke, koji je i dalje pri dnu tabele Bundeslige, dočekaće u Gelzenkirhenu izraelski Hapoel Tel Aviv. Šalke ima tri boda kao i Benfika.

Grupa C:
Mančester junajted - Bursaspor
Glazgov Rendžers - Valensija


Mančester Junajted za sada nikako ne uspeva da pronadje recept dobrih igara i rezultata iz prethodnih sezona. "Crveni djavoli" zaredjali su sa nerešenim rezultatima u Premijer ligi, a velike nevolje menadžeru Aleksu Fergusonu pravi situacija za Vejnom Runijem.

Iskusni škotski stručnjak danas je priznao da Runi, koji neće zbog povrede skočnog zgloba biti u timu na gostovanju turskoj Bursi, želi da napusti trofejni klub.

U drugom meču C grupe španska Valensija je favorit protiv škotskog Glazgov Rendžersa na gostujućem terenu. "Slepi miševi" imaju bod manje od rivala na trećem mestu.

Grupa D:
Barselona - Kopenhagen
Panatinaikos - Rubin


Barselonu, po svemu sudeći, ne očekuje posebno težak zadatak u okršaju sa danskim Kopenhagenom u D grupi. Međutim, Danci su već napravili više od očekivanog sa dve pobede pa bez ikakvog pritiska gostuju na "Kamp Nou".

Veoma zanimljiv meč, u kome je nezahvalno prognozirati ishod, odigraće grčki Panatinaikos i ruski Rubin u Atini. Ukoliko Rubin pobedi biće bliži trećem mestu i najmanje prolazu u Ligu Evrope, ali i glavni kandidat za drugo mesto na tabeli jer je realno očekivati da Rusi na kraju budu uspešniji od Kopenhagena.
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Arsenal bez milosti, Real rutinski
19. oktobar 2010. | 23:01 |

Fudbaleri Arsenala deklasirali su ukrajinski Šahtjor sa 5:1, u meču trećeg kola H grupe u Ligi šampiona.

Ekipa Arsena Vengera je tako zadržala stoprocentan učinak, dok je Šahtjor posle dve pobede prvi put izgubio.

U ostalim mečevima u grupama E, F, G i H, Real je u derbiju kompletnog trećeg kola rutinski pobedio Milan u Madridu sa 2:0. Najveće iznenađenje priredio je Bazel koji je slavio u Rimu protiv Rome sa 3:1.


Pobede na svom terenu ostvarili su Bajern, Marselj i Ajaks, dok je u ranije odigranom meču Čelsi pobedio Spartak u Moskvi sa 2:0.

Grupa E:

240481934cbe10756a7fb994938235_extreme.jpg


Roma – Bazel 1:3
Borielo 21 – Fraj 12, Inkom 43, Kabral 90
Bajern – Kluž 3:2
Kadu ag 32, Panin ag 37, Gomes 77 – Kadu 28, Kulio

U grupi E posle tri kola stvari stoje ovako – Bajern je praktično obezbedio plasman u osminu finala, dok će se za drugo i treće mesto potpuno ravnopravno nositi Kluž, Roma i Bazel.

Bajern je u dosta čudnoj utakmici u Minhenu uspeo da savlada Kluž i tako zabeleži i treću pobedu. Gosti iz Rumunije poveli su preko Kadua, ali je isti igrač i izjednačio pošto je četiri minuta kasnije postigao autogol. To međutim nije bio jedini autogol Kluža na meču, pošto je Panin u 37. minutu takođe savladao svog golmana za vođstvo Bajerna.

Bavarci su pobedu overili u 77. minutu kada je Gomes povećao na 3:1, a malu nadu gostima dao je Kulio četiri minuta pre kraja postavivši konačan rezultat meča.

U drugoj utakmici grupe viđeno je najveća iznenađenje. Bazel je protiv Rome poveo preko Fraja u 12. minutu, ali se tim Klaudija Ranijerija vratio devet minuta kasnije golom Marka Borijela. Ipak, verovatno i ključni detalj dogodio se dva minuta pred odmor kada je Inkom ponovo doveo goste do prednosti Roma u drugom delu nikako nije uspela da postigne gol, pa je za to kažnjena u poslednjem minutu kada je Kabral postigao i treći gol za Švajcarce.

Tabela:
Bajern Minhen 3 3 0 0 7:3 9
Bazel 3 1 0 2 5:5 3
Kluž 3 1 0 2 5:6 3
Roma 3 1 0 2 3:6 3

Grupa F:

12621758504cbe107584768598123323_extreme.jpg


Spartak – Čelsi 0:2
Žirkov 23, Anelka 43
Marselj – Žilina 1:0
Dijavara 49

Posle pobede u Moskvi Čelsi je napravio veliki korak ka osmini finala, a u drugom meču grupe Marselj je uspeo da dođe do prve pobede u Ligi šampiona. Tim Didijea Dešana je teškom mukom savladao slovačku Žilinu sa 1:0 golom Dijavare u 49. minutu.

Tabela:
Čelsi 3 3 0 0 8:1 9
Spartak 3 2 0 1 4:2 6
Olimpik Marselj 3 1 0 2 1:3 3
Žilina 3 0 0 3 1:8 0

Grupa G:

20622587604cbe1075a9615019575870_extreme.jpg


Ajaks – Okser 2:1
De Zeuv 7, Suarez 41 – Birsa 57
Real Madrid – Milan 2:0
Ronaldo 13, Ozil 14

Derbi trećeg kola igran je u Madridu gde je Real pokazao da postaje ozbiljan tim sa Murinjom. Madriđani su sav posao na Bernabeu odradili za samo dva minuta. Prvo je u 13.

Kristijano Ronaldo doveo Real do prednosti posle asistencije Ozila, da bi sjajni Nemac sam overio pobedu već u narednom minutu.

U drguom meču grupe viđena su tri gola i tri crevan kartona. Ajaks je na kraju slavio sa 2:1 protiv Oksera golovima De Zeuva i Suareza, dok je jedini strelac za Francuze bio Birsa u 57. minutu. Okser je meč završio sa devetoricom pošto su isključeni Olieh (85. minut) i Minjo (90. minut), ali su Francuzi imali igrača više skoro pola sata jer je iskusni Andre Ojer prvi zaradio crveni karton u 56. minutu.

Tabela:
Real Madrid 3 3 0 0 5:0 9
Milan 3 1 1 1 3:3 4
Ajaks 3 1 1 1 3:4 4
Okser 3 0 0 3 1:5 0

Grupa H:

10077919394cbe1075c3d74178134962_extreme.jpg


Arsenal – Šahtjor 5:1
Song 19, Nasri 42, Fabregas 60p, Vilšir 66, Šamak 69 – Eduardu 82
Braga – Partizan 2:0
Lima 35, Mateus 90

Arsenal je još jednom potvrdio da je ubedljivo najbolji tim u ’Partizanovoj’ grupi H. Tim Arsena Vengera deklasirao je veoma dobri Šahtjor sa 5:1, pa će tim sa ’Emirejtsa’ možda u poslednjem kolu biti i milostiv protiv ’crno-belih’ jer će tada sasvim sigurno već obezbediti prvo mesto u grupi.

Protiv Šahtjora golove za Arsenal su postigli Song, Nasri, Fabregas, Vilšir i Šamak, dok je jedini strelac za goste iz Donjecka bio nekadašnji fudbaler Arsenala Eduardo da Silva.

Tabela:
Arsenal 3 3 0 0 14:2 9
Šahtjor 3 2 0 1 5:5 6
Braga 3 1 0 2 2:9 3
Partizan 3 0 0 3 1:6 0

LŠ: Lion maksimalno, gol Stankovića
20. oktobar 2010. | 22:46 |

Odigrano je osam mečeva trećeg kola LŠ, a u derbiju dana Inter je uz gol Stankovića savladao Totenhem sa 4:3, mada je vodio sa 4:0 na poluvremenu.

U okviru grupe A Tvente i Verder su remizirali 1:1. U B grupi Lion ima maksimalnih 9 bodova posle trijumfa nad Benfikom 2:0, a Šalke je bio bolji od Hapoela 3:1.

Mančester Junajted je dobio Bursaspor 1:0, a u drugom meču C grupe Rendžers i Valensija odigrali su 1:1. U grupi D Barsa je sa 2:0 slavila protiv Kopenhagena, dok su PAO i Rubin okončali meč 0:0..


Uzaludni het-trik Bejla

16400654444cbf621526c91423924353_extreme.jpg


Meč na stadionu „Đuzepe Meaca“ trebalo je da bude derbi dana, ali je Inter u prvih 15 minuta sa tri gola demolirao Totenhem i rešio pitanje pobednika. Već posle dva minuta igre ekipa Rafe Benitesa stigla je u vođstvo – posle odlične kombinacije Eto je uposlio Zanetija, a Argentinac je bio sam pred istrčalim Gomešom i ’iz prve’ je poslao loptu u mrežu.

U 11. minutu meč je odlučen – Biabijani je oboren u šesnaestercu, Gomeš je dobio crveni karton, a Samjuel Eto je matirao novog golmana Kudičinija sa bele tačke. Tri minuta kasnije posle duplog pasa Kutinja i Maikona, Dejan Stanković je sa ivice šesnaesterca pogodio donji levi ugao – 3:0.

Do kraja poluvremena Eto je postigao još jedan gol na asistenciju inspirisanog Kutinja i činilo se da ’Mamuzama’ preti katastrofa.

Ipak, domaći tim isuviše je nonšalantno počeo drugo poluvreme, nadovezala se povreda Stankovića u 51. minutu, a samo minut kasnije Garet Bejl prodro je po levoj strani i snažnim i preciznim udarcem matirao Cezara.

U samom finišu utakmice Bejl je postigao još dva gola udarcima sa leve strane, ali ostalo je isuviše malo vremena za izjednačenje jer je sudija produžio meč samo dva minuta.

U drugom meču Tvente i Verder su igrali bez ozbiljnih šansi sve do 15 minuta pred kraj, kada domaćin stiže u vođstvo pogotkom Tea Jansena. Samo pet minuta posle toga Marko Arnautović izjednačuje rezultat posle duplog pasa sa Klaudijom Pisarom. U samoj završnici upravo je Pisaru zbog ofsajda poništen čist gol, pa će se igrači Verdera sa dozom gorčine vratiti u Bremen.

A grupa:
Inter – Totenhem 4:3
Zaneti 2, Eto 11 (pen.), 35, Stanković 14 - Bejl 52, 90, 90
Tvente – Verder 1:1
Jansen 75 - Arnautović 80

Tabela:
1. Inter 4
2. Totenhem 4
3. Tvente 1
4. Verder 1

Kakav Lion, strašan Lion

1597477324cbf621646b0e218634129_extreme.jpg


Lion je u najvećem delu prvog poluvremena bio bolji rival, a posebnp agilan bio je Mišel Bastos. Upravo on bio je asistent prilikom pogotka Džimija Briajan u 21. minutu – Brazilac je centrirao sa leve stane, a Brijan je bio najviši u skoku i pogodio gol.

Do kraja poluvremena nije bilo spektakularnih prilika, a Benfika je ostala sa igračem manje kada je Argentinac Gaitan dobio drugi žuti karton u 43. minutu.

Početkom drugog dela igre Lion je duplirao vođstvo – Brijan je silovito šutirao sa 20-ak metara i pogodio stativu, zatim je naleteo na odbijenu loptu i centrira za Lisandra Lopesa; prvi njegov udarac golman Roberto je odbranio, ali Lisandro je iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu.

Lion je bio superioran do pred 15-ak minuta pred kraj, tada se Benfika trgla, ali ekipa iz Lisabona nije uspela ni da stvori pravu priliku i domaćin je zasluženo slavio.

Domaća ekipa slavila je i u Gelzenkirhenu, a najzaslužniji za trijumf Šalkea nad Hapoelom bio je Raul Gonsales Blanko koji je postigao dva pogotka. Potom je Hurado na asistenciju Rakitića povisio na 3:0, a počasni gol za Izraelce dao je Šeter u poslednjem minutu meča.

B grupa:
Lion – Benfika2:0
Brian 21, Lisandro 51
Šalke – Hapoel Tel Aviv 3:1
Raul 3, 58, Hurado 68 - Šeter 90

Tabela:
1. Lion 9
2. Šalke 6
3. Benfika 3
4. Hapoel 0

Bledi Junajted, remi u Glazgovu

15911304124cbf62176c8bd741144144_extreme.jpg


Posle remija bez golova protiv Rendžersa i minimalne pobede u gostima protiv Valensije, Junajted je nastavio sa relativno uspešnim, ali slabim partijama. U prvom susretu dva tima u istoriji, oslabljeni Junajted, koji je igrao bez povređenih Vejna Runija i Rajana Gigsa, držao je meč pod kontrolom, ali nije priredio užitak za publiku. Posle agresivnog starta i šanse Makede u 4. minutu, već u 7. minutu Nani šalje projektil sa oko 20 metara i matira nemoćnog Ivankova. Odmah nakon postignutog pogotka, atmosfera na Old Trafordu se stišava, a domaći tim nastavlja letargično da igra do kraja susreta. U prvom poluvremenu, osim nekoliko solidnih pokušaja Nanija i Vidića i jednog dobrog šuta Serkana Jilidrima, nije viđeno ništa spektakularno, da bi se spora igra bez inicijative nastavila i u drugom poluvremenu.

Posle odličnog dodavanja Andersona, Makeda je imao šansu da udvostruči prednost domaćina u 66. minutu, ali je odbrana Burse dobro reagovala, da bi potom do kraja meča samo Nani i Vidić sporadično pravili paniku u šesnaestercu gostiju. Ulazak Obertana u 71. minutu uneo je malo živosti u igru Junajteda, ali bez prave prilike. Svenson je u 89. minutu sa oko 20 metara poslao šut pravo u Kuščaka, prvi i jedini šut Burse u okvir gola.

Posle tri kola, i remija Rendžersa i Valensije, Junajted je prvi na tabeli sa sedam bodova iz tri susreta.

Igrač sredine terena Rendžersa Moris Edu postigao je oba pogotka na meču koji se na Ajbroksu završio remijem 1:1. Američki reprezentativac doveo je Rendžers u vođstvo u 34. minutu, da bi na samom početku drugog poluvremena loše reagovao u odbrani i glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu. Valensija Unaja Emerija dominirala je potom do kraja susreta, ali nije uspela da prevari odličnu odbranu domaćeg tima.

Uprkos tipično teškom gostovanjima u Škotskoj, Valensija je prednjačila u posedu lopte od početka meča, ali je Rendžers ipak stvarao bolje prilike, naročito preko Nejsmita, koji je u prvih 20 minuta imao nekoliko dobrih šansi da dovede domaće u vođstvo.

U 34. minutu Edu je nadskočio Cezara i glavom postigao gol posle izvođenja kornera Vladimira Vajsa. Ipak, isti igrač bio je i tragičar, pošto je u 46. minutu slobodan udarac Huana Mate skrenuo u svoj gol.

To je dalo Valensiji krila, tako da su se gosti žestoko borili da dođu do tri boda, mada su domaćini do kraja stvarali bolje šanse. Nejsmit je u 76. i 82. minutu ponovo stvarao dobre šanse pred golom Valensije, ali bez uspeha.

Posle tri kola, Rendžers je drugi na tabeli sa pet bodova, dok je Valensija treća sa četiri.

C grupa:
Glazgov Rendžers – Valensija 1:1
Edu 34 - Edu (autogol) 46
Mančester Junajted – Bursaspor 1:0
Nani 7

Tabela:
1. Mančester Junajted 7
2. Rendžers 5
3. Valensija 4
4. Bursaspor 0

Ponovo samo Mesi

4870380094cbf6218aa655893014569_extreme.jpg


Barsa je bila nadmoćna nad gostima iz Danske od samog početka meča, pogodila je stativu, poništen je Mesijev gol, potom je Argentinac promašio još jednu priliku, da bi napokon u 19. minutu zatresao mrežu odličnim udarcem sa distance.

Do kraja prvog dela igre Barsi su zbog ofsajda poništena dva gola, ali bilo je jasno da Kopenhagen nema šta da traži na Kamp nou. Do kraja meča Mesi je postigao još jedan gol i rešio pitanje pobednika u 90. minutu posle centaršuta Abidala.

U Atini je Rubin imao više loptu u nogama, ali PAO je u poslednjih 15-ak minuta imao dve odlične prilike preko Sisea i Luisa Garsije. Ipak, ostalo je 0:0

Grupa D:
Barselona – Kopenhagen 2:0
Mesi 19, 90
Panatiniakos – Rubin 0:0

Tabela:
1. Barselona 7
2. Kopenhagen 6
3. Rubin 2
4. Panatiniakos 1

Izvor: B92
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Razocarala Valensija i Mancester sa mrsavih 1:0,dok je Bejl pokazao kakav je igrac...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top