Liga Šampiona

Ko će osvojiti Champions League 2010/2011 ?

  • Real Madrid

    Votes: 3 9,4%
  • Tottenham

    Votes: 0 0,0%
  • Internazionale

    Votes: 1 3,1%
  • Shalke

    Votes: 0 0,0%
  • Chelsea

    Votes: 1 3,1%
  • Manchester United

    Votes: 8 25,0%
  • Barcelona

    Votes: 19 59,4%
  • Shakhtar

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    32
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
152
Danas pocinje Liga Sampiona... bice dobrog fudbala ove sezone... a nadam se da cemo se radovati na kraju svi nakon 6 utakmica Partizana u Grupi H...
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
LŠ: Barsa pet, Valensija četiri, Mančester nula!

Novo, 19. izdanje Lige šampiona, u kojem će u sredu svoj drugi nastup imati Partizan, startovalo je goleadom na šest od osam stadiona, ali u prvih 45 minuta. Šampion Evrope milanski Inter, bez povređenog Dejana Stankovića, dobro je počeo u kišovitom Enšedeu i preko Snajdera poveo sa 1:0. Ipak, holandski predstavnik je pokazao veliku želju da ostavi dobar utisak i da ne završi Evro epopeju posle prvog kruga. Benitezova ekipa je lako otišla u minus. Prvo je fenomenalnom bombom Jansen u 20. minutu izjednačio, da bi deset minuta kasnije Milito autogolom doneo radost domaćim navijčima. Eto je u smiraj prvog dela meča sve vratio na početak. Tako je i ostalo do kraja.
00035385.jpg

Sidni Govu je na stadionu “Kamp Nou” golom u 20. minutu utišao tribine posle brazilske asistencije Sisea, ali je Mesi u saradnji sa Viljom do kraja poluvremena sve vratio na svoje mesto. Dva gola Argentinca uz promašen penal na početku drugog dela, plus gol Vilje, najskuplje plaćenog fudbalera letošnjeg prelaznog roka, bilo je dovoljno da Barsa upiše prvu “trojku” u kampanji 2010/11. U “mirnom” drugom poluvremenu pobedu Katalonaca overio je Pedro u 78. minutu posle udarca Mesija, kada je lopta pogodila obe stative i odbila se na nogu njegovog saigrača. Tačku na zabavu na “Kamp Nouu” stavio je Dani Alveš u 91. minutu.

”Rendžeri” iz Glazgova su izdržali sve napade izabranika ser Aleksa Fergusona, ali je publika “Teatar snova” napustila nezadovoljna. Mršavih 0:0 malo je za Mančester. Ne samo što nisu uspeli da uzmu sva tri boda, već su ostai i bez Valensije koji je u jednom duelu slomio nogu. Isti rezultat bio je i u Kopenhagenu, ali do 87. minuta, gde Rubin iz Kazanja nije uspeo da probije dobro organizovanu odbranu domaćih, a onda je očaj na lica delegacije iz Tatarstana “stavio” N’doje sjajnim golom glavom. Tek da se zna, Valensija je bila najubedljivija u prvom kolu. Debitatnt Bursa, šampion Turske, pregažena je sa 4:0.

GRUPA A

Tvente - Inter 2:2 (2:2)
Jansen 30, Milito (ag) 30. - Snajder 13, Eto 41.

Verder - Totenhem 2:2 (1:2)
Almeida 43, Marin 48. - Pasanen (ag) 13, Krauč 18.

GRUPA B

Lion - Šalke 1:0 (1:0)
Bastos 21.

Benfika - Makabi 2:0 (1:0)
Luisao 21, Kardozo 69.

GRUPA C

Mančester junajted - Rendžers 0:0

Bursa - Valensija 0:4 (0:2)
Kosta 16, Aduriz 41, Ernandez 68, Soldado 76.

GRUPA D

Barselona - Panatinaikos 5:1 (3:1)
Mesi 22, 45, Vilja 33, Pedro 78, Alveš 91. - Govu 20.

Kopenhagen - Rubin 1:0 (0:0)
N’doje 87.

sportal.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
LŠ: Čelsi i Arsenal rasturili rivale, Bajern i Real sigurni

Fudbaleri Arsenala i Čelsija obeležili su mečeve prvog kola LŠ u grupama E, F, G i H nakon što su svojim rivalima zajedno spakovali deset komada u mrežu, dok su za to vreme do pobeda u poslednjih 15, 20 minuta stigli Bajern i Milan. Real je lako izašao na kraj sa ekipom Ajaksa na svom terenu, a do pravog podviga stigao je Spartak iz Moskve koji je kao gost pobedio Marsej.

Prvo kolo Lige šampiona
Grupa E
Bajern – Roma 2:0
(Miler 78, Klose 83)
Kluž – Bazel 2:1
(Rada 9, Traore 12 – Stoker 45)
Tabela: Bajern 3, Kluž 3, Bazel 0, Roma 0
Grupa F
Marsej – Spartak 0:1
(Azpilikueta 83 ag)
Žilina – Čelsi 1:4
(Aleks 55 ag - Esijen 13, Anelka 24, 28, Staridž 48)
Tabela: Čelsi 3, Spartak 3, Marsej 0, Žilina 0
Grupa G
Milan – Okser 2:0
(Ibrahimović 66, 69)
Real – Ajaks 2:0
(Anita ag 31, Iguain 73)
Tabela: Real 3, Milan 3, Okser 0, Ajaks 0
Grupa H
Arsenal - Braga 6:0
(Fabregas 9 p, 53, Aršavin 30, Šamak 34, Vela 9, 84)
Sahtjor - Partizan 1 :0
(Srna 71)
Tabela: Arsenal 3, Šahtjor 3, Partizan 0, Braga 0



blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Spartak pobedio Marsej, ali čisto da se zna, onaj ko nije gledao pregled ne sme da krivi Marsej, realno, Marsej je primio vrlo jeftin gol, a igrali su bolje celu utakmicu..., grupa A je potpuno nerešena grupa za sad, ista gol razlika, isto bodova...
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Odusevili me Arsenal i Barselona,Partizan imao sanse za bod pred kraj,sto u sledecem kolu nece imati...
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Barsa, Real, Milan i Arsenal su igrali fantastičan fudbal u ovom prvom kolu Lige Šampiona.

U Barsi su Ćavi i Mesi bili maestralni, u Realu su me Ozil i Marselo pre svih najviše zadivili, dok je brat Roni koliko vidim počeo sa svojom prepoznatljivom igorm u Milanu,....Arsenal neću da komentarišem :)
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
LŠ: Derbi se igra u Amsterdamu


U senci utakmice Partizan – Arsenal, u utorak će u grupama E, F, G i H biti odigrano još sedam mečeva druge runde Lige šampiona.

Najzanimljivije bi trebalo da bude u Amsterdamu gde se sastaju bivši šampioni Evrope Ajaks i Milan.
Ništa manje uzbudljiviji neće biti ni duel Marselj – Čelsi, sigurne pobede očekuju se od Bajerna i Rome, a Murinjov Real Madrid očekuje neugodno gostovanje Okseru.
Grupa E:

Iako je sezonu u Bundesligi počeo veoma slabo, minhenski Bajern je u Ligi šampiona startovao sigurnom pobedom. Prošlogodišnji finalista ovog takmičenja pobedio je na startu na svom terenu italijansku Romu golovima u samom finišu meča, a sada im sledi gostovanje Bazelu.

Bajern je tokom vikenda poražen na svom terenu od Majnca, pa se od tima Luja van Gala očekuje da trijumfom u Švajcarskoj vrati pobednički mentalitet. Bajern će igrati bez povređenih Arjena Robena, Franka Riberija, Brena i Dijega Kontenta, i to će Bazel pokušati da iskoristi.

Švajcarci su u prvom kolu izgubili od Kluža u Rumuniji, pa im je meč protiv Bavaraca izuzetno važan. Na klupi švajcarskog šampiona sedi Torsten Fink koji je kao igrač proveo šest godina igrajući za Bajern. Bazel je napravio odličnu uvertiru pred meč sa Bajernom pošto je za vikend pobedio Cirih sa 4:1.
U drugom duelu ove grupe sastaju se Roma i Kluž. Tim Klaudija Ranijerija ima i previše motiva pred ovaj meč. 2008. godine Kluž je gostovao Romi u svojoj prvoj utakmici u Ligi šampiona, i tada je napravio senzaciju pobedivši sa 2:1.

Momak koji je obeležio taj meč je Huan Kulio, koji je postigao oba gola na Olimpiku.

“Sudbina me je ponovo dovela na ovaj stadion. Ono što se dogodilo pre dve godine je bio san i veoma sam srećan što se još uvek priča o toj utakmici. Siguran sam da samo jača i iskusnija ekipa nego pre dve godine”, rekao je Kulio pred ovaj meč.

Roma je posle očejnog starta i u Ligi šampiona i u Seriji A tokom vikenda pobedila Inter sa 1:0 golom Vučinića u 90. minutu, i to bi za ‘vučicu’ mogla da bude prekretnica u ovoj sezoni.

“Ta pobeda je dala igračima neophodno samopoudanje i odlučnost. Vredno smo radili do poslednjeg minuta da bi zabeležili pobedu, i taj duh bi trebalo održati i u Ligi šampiona”, rekao je trener Rome Klaudio Ranijeri.

Roma – Kluž
Bazel – Bajern


Bajern 3
Kluž 3
Bazel 0
Roma 0
Grupa F:


U grupi F u prvom kolu su viđene dve pobede gostiju. Jedna je bila očekivana, a druga je predstavljala malo iznenađenje. Čelsi je na gostovanju Žilini u Slovačkoj lako došao do pobede od 4:1, a moskovski Spartak skamenio je navijače Marselja na Velodromu pobedivši domaćina sa 1:0.

Sada Marselj ima izuzetno težak posao pošto mora da se ’vadi’ u Londonu protiv Čelsija. Posao Francuzima je dodadno otežao i Mančester siti koji je tokom vikenda pobedio londonske ’plavce’, pa će tim Karla Ančelotija sigurno želeti da se dobrom igrom i pobedom iskupi pred svojim navijačima.
Sjajnu priliku da zabeleži i drugu pobedu u najjačem evropskom takmičenju imaće Spartak koji u Moskvi dočekuje možda i najslabijeg učesnika ovogodišnje Lige šampiona.

Čelsi – Marselj
Spartak – Žilina


Čelsi 3
Spartak 3
Marselj 0
Žilina 0
Grupa G:

U grupi G je odmah nakon žreba bilo jasno da su Milan i Real najveći favoriti za prolaz u osminu finala, a to je posle prve runde potvrđeno. Milan je na svom terenu pobedio Okser, a Real je u Madridu savladao Ajaks.

Tim Martina Jola je prvi u holandskoj ’Erediviziji’, a da li je spreman i za najveće domete u Evropi pokazaće meč protiv Milana na ’Amsterdam areni’. Dve ekipe osvojile su ukupnio 11 titula u najjačem evropskom takmičenju, a još uvek se pamti njihov duel iz 1995. godine kada je u Beču tada 19-godišnji Patrik Klajvert u 85. minutu postigao gol i doneo Ajaksu ’ušati’ trofej.
Drugi duel ove grupe igra se u Okseru gde gostuje Real Madrid. Murinjov tim je na startu sezone prilično neefikasan, što je potvrdila i utakmica protiv Levantea za vikend koja je završena bez golova. Međutim, Real je još uvek neporažen u sezoni i sigurno je veliki favorit na ovoj utakmici, barem zbog forme Oksera.

Francuski tim nije zabeležio pobedu u prvih pet mečeva domaćeg šampionata (pet remija i dva poraza), i to je najlošiji start ekipe još od sezone 1986-87. Tokom vikenda Okser je protiv Nansija uspeo da ispusti prednost od 2-0, pa se od ekipe Žana Fernandeza ne oečkuje puno u utorak uveče.

Ajaks – Milan
Okser – Real Madrid


Milan 3
Real Madrid 3
Ajaks 0
Okser 0
Grupa H:

’Partizanova’ grupa H, pored meča Partizan – Arsenal, donosi i okršaj Brage i Šahtjora u Portugalu. Braga je u prvom kolu doživela pravi debakl protiv Arsenala u Londonu (6:0), dok je Šahjtor teškom mukom došao do trijumfa protiv Partizana.

Braga ipak u ovaj meč ulazi posle pobede. Vicešampion Portugala je za vikend na svom terenu savladao Naval sa 3:1, pa će očajan meč u Londonu pokušati da ispravi protiv Šahjtora. Sa druge strane ekipe Mirčee Lučeskua još uvek ne igra punom snagom, ali je i to bilo dovoljno za trijumf u prvom kolu Lige šampiona i prvo mesto u Ukrajini posle 11 kola. Šahtjor je za vikend pobedio Metalist u gostima za 2:1.

Partizan - Arsenal
Braga – Šahtjor

Arsenal 3
Šahtjor 3
Partizan 0
Braga 0

B92
 
Član
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poruka
161
Na poluvremenu Partizan protivv Arsenala ima aktivan rezultat (1:1). Nadajmo se da će u II pol. izdržati.

Dodato posle 1:
--------------------------------------------------------------------------

Na poluvremenu Partizan protivv Arsenala ima aktivan rezultat (1:1). Nadajmo se da će u II pol. izdržati.
očekivan pad u II poluvremenu, pogotovo je bio izvestan posle isključenja Jovanovića. Tračak nade se javio posle Stojketove odbrane penala. Ipak............

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Na poluvremenu Partizan protivv Arsenala ima aktivan rezultat (1:1). Nadajmo se da će u II pol. izdržati.

Dodato posle 1:
--------------------------------------------------------------------------


očekivan pad u II poluvremenu, pogotovo je bio izvestan posle isključenja Jovanovića. Tračak nade se javio posle Stojketove odbrane penala. Ipak............
Sporting Braga0-3Shakhtar Donetskobzirom na ovaj rezultat, Partizan svoju šansu treba da traži protiv Brage
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Partizan - Arsenal 1:3,oba golmana odbranila po penal,ukupno 3 penala, i 1 crveni karton(za partizan)...


Nije visok rezultat,partizanovci bi trebali biti zadovoljni,moglo je biti 3-4 na poluvremenu...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top