Liga Šampiona

Ko će osvojiti Champions League 2010/2011 ?

  • Real Madrid

    Votes: 3 9,4%
  • Tottenham

    Votes: 0 0,0%
  • Internazionale

    Votes: 1 3,1%
  • Shalke

    Votes: 0 0,0%
  • Chelsea

    Votes: 1 3,1%
  • Manchester United

    Votes: 8 25,0%
  • Barcelona

    Votes: 19 59,4%
  • Shakhtar

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    32
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Kapa Partizanu za ovo sto su napravili..........
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Lazović i Luković bez elite, Sulejmani asistent u pobedi Ajaksa

Fudbaleri Ajaksa vratili su se nakon duže pauze na veliku scenu obezbedivši plasman u Ligu šampiona pobedom nad Dinamom iz Kijeva koji će suprotno njima propustiti najkvalitetnije takmičenje posle dužeg vremena.
13284_sadasd_f.jpg


Na Amsterdam Areni u prvom poluvremenu "kopljanici" su preživeli zahvaljujući sjajnom golmanu Martenu Stekelenburgu koji je u više navrata sprečavao sigurne pogotke ukrajinskog tima.
Ipak, nakon šansi Guseva i Milevskog Ajaks je počeo da dominira terenom i u finišu poluvremena dolaze do vođstva nakon pogotka najboljeg igrača Luisa Suareza.

Ista slika nastavljena je i u drugom poluvremenu, a Ajaks je golom krunisao nadmoć tek ulaskom Miralema Sulejmanija koji je nesebično asistirao El Hamdauiju posle prelepe akcije.

U 83. minutu Miloš Ninković je iznudio penal koji je realizovao Andrej Ševčenko, ali to je bilo sve od Dinama jer je Ajaks izdržao napade do kraja meča i nakon remija u Ukrajini obezbedio plasman u LŠ posle pet godina - 2:1.

Fudbaleri Totenhema lako su došli do Lige šampiona nakon što su u revanš meču ubedljivo savladali Jang Bojse iz Berna sa 4:0. Najzaslužniji za trijumf bio je Piter Krauč koji je postigao het-trik, a podršku je dobio i od Džermejna Defoa.

"Sparsi" su u prvom meču nakon samo pola sata bili u rezultatskom zaostatku od 3:0, ali nakon što su se konačno privikli na veštačku podlogu, do kraja meča su smanjili na 3:2.

"Pevci" su načeli švajcarske rivale u 5. minutu kada je Krauč postigao prvi pogodak za veliku radost na Vajt hart lejnu. Defo je na isteku pola sata igre doveo Totenhem u vođstvo od 2:0 i tada već jasno stavio do znanja gostima da nema čemu da se nadaju na ovom gostovanju.

Krauč je u 60. minutu postigao svoj drugi pogodak, a nešto kasnije igrači su mu prepustili izvođenje najstrože kazne nakon penala i isključenja Lulića.
Visoki napadač bio je siguran i svojim het trikom postavio konačan rezultat od 4:0.

Fudbaleri Zenita sigurno očekuju drakonske kazne nakon velikog neuspeha i ispadanja od omalenog Oksera.
Iznenađenje prošlogodišnjeg francuskog prvenstva nakon minimalnog poraza u Rusiji šokirali su bogate i favorizovane goste pobedom od 2:0.

Start iz snova domaćinima je omogućio Hengbart pogotkom u 9. minutu, a kada je na početku drugog poluvremena Jelen povisio rezultat na 2:0, navijači Oksera pali su u delirijum.

Odmah posle tog gola u igru je ušao Danko Lazović, u 55. minutu, ali umesto ofanzive i pogotka koji bi Zenit odveo u Ligu šampiona, golman Malafejev je načinio svom timu medveđu uslugu zaradivši crveni karton.

To je dosta pomoglo domaćem timu koji je smireno držao loptu u svom posedu čekajući kraj, a kada je crveni karton dobio i defanzivac Hubočan, jasno je bilo da Zenit neće moći sa devetoricom igrača da dođe do elite.

Fudbaleri Kopenhagena iskoristili su pravilo gola u gostima i nakon poraza od 2:1 u prvom meču protiv Rozenborga, savladali su Norvežane sa 1:0 što im je bilo dovoljno za povratak u Ligu šampiona.

Kopenhagen, Totenhem i Ajaks potencijalni su protivnici Partizana u najkvalitetnijem takmičenju jer ce se sutra nalaziti u trecem sesiru zreba za ligu sampiona.
Plejof za Ligu šampiona:

Sreda:
Totenhem - Jang Bojs 4:0
Ajaks - Dinamo Kijev 2:1
Žilina - Sparta Prag 1:0
Kopenhagen - Rozenborg 1:0
Okser - Zenit 2:0
Utorak:
Sevilja - Braga 3:4 (0:1)
Šerif - Bazel 0:3 (0:1)
Hapoel - Salzburg 1:1 (3:2)
Sampdorija - Verder 3:2 (1:3)
Anderleht - Partizan 2:2 (2:2) PENALI 2:3
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Danas u 18 sati ždrijeb skupina Lige prvaka
Danas će se, sa početkom u 18 sati u Monte Carlo obaviti ždrijebanje skupina ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Prije toga klubovi koji su izborili plasman u grupnu fazu podijeljeni su u jakosne grupe, a klubovi iz iste zemlje ne mogu se naći u istoj skupini.

Pot 1:
Inter
FC Barcelona
Manchester United
Chelsea
Arsenal
Bayern Munich
AC Milan
Olympique Lyon

Pot 2:
Werder Bremen
Real Madrid
AS Roma
Shakhtar Donetsk
Benfica
Valencia
Olympique Marseille
Panathinaikos

Pot 3:
Tottenham
Glasgow Rangers
Ajax
Schalke 04
FC Basel
Sporting Braga
FC Copenhagen
Spartak Moscow

Pot 4:
Hapoel Tel-Aviv
FC Twente
Rubin Kazan
Auxerre
CFR Cluj
Partizan Belgrade
MSK Zilina
Bursaspor

Preuzeto sa euronogomet.com
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Liga šampiona: Partizan u grupi sa Arsenalom, Šahtjorom i Bragom!


Grupa A: Inter, Verder, Totenhem, Tvente

Grupa B: Olimpik Lion, Benfika, Šalke, Hapoel Tel Aviv

Grupa C: Mančester junajted, Valensija, Glazgov Rendžers, Bursa

Grupa D: Barselona, Panatinaikos, FC Kopenhagen, Rubin

Grupa E: Bajern, Roma, Bazel, Kluž

Grupa F: Čelsi, Olimpik Marsej, Spartak Moskva, Žilina

Grupa G: Milan, Real Madrid, Ajaks, Okser

Grupa H: Arsenal, Šahtjor, Braga, PARTIZAN

Utakmice grupne faze Lige šampiona se igraju:

  • 1.kolo: utorak / sreda, 14/15.09.2010.
  • 2.kolo: utorak / sreda, 28/29.09.2010.
  • 3.kolo: utorak / sreda, 19/20.10.2010.
  • 4.kolo: utorak / sreda, 02/03.11.2010.
  • 5.kolo: utorak / sreda, 23/24.11.2010.
  • 6.kolo: utorak / sreda, 07/08.12.2010.

Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu u osminu finala Lige šampiona, a trećeplasirani timovi nastavljaju takmičenje u 1/16 finala Lige Evrope.

Žreb za eliminacionu fazu evrokupova biće održan u Nionu 17. decembra od 13 časova.

Finale Lige šampiona se igra 28. maja 2011. godine u Londonu, a trofej Lige Evrope osvojiće bolji iz duela koji se se igra 18. maja 2011. godine u Dablinu.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Slazem se da je ovo dobra grupa za Partizan. Partizan ima velike sanse da se plasira u osminu finala lige sampiona. Znam da su mnogi zeleli da Celzi, Mancester, Barselona dodju u Beograd, ali ce ipak navijaci imati prilike da vide jos jedan veliki klub, Arsenal.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Grupa H: Arsenal favorit, protiv Šahtjora i Brage se može

Posle žreba u Monaku koji je Partizan svrstao u grupu H Lige šampiona sa Arsenalom, Šahtjorom i Bragom, opšti je utisak da su crno-beli još i dobro prošli.
Arsenal će do kraja grupne faze biti prvi favorit za lidera, dok će se Partizan, verujemo u to, ravnopravno boriti sa Šahtjorom i Bragom za ostale pozicije.
Sledi kratki osvrt na protivnike crno-belih u grupi H.

27615_barca-ndaifjsd01-afp-josep-lago_f.jpg



Arsenal: Najjači adut "tobdžija" je i ove sezone menadžer Arsen Venger koji je pre nekoliko nedelja produžio ugovor do 2014. godine.

Venger nije još rešio pitanje golmana i odbrane. Prvi čuvar mreže je nezadovoljni Manuel Almunija, kojem je rezerva Lukaš Fabijanski.
Arsenal je tokom leta ostao bez kompletne odbrane - otišli su Galas, Senderos, Kempbel i Silvestre, a dovedeni su samo Loren Koščelni i Sebastijan Skilaći.
Srednji red je vrlo jak i nije doživeo veće promene. Komandant je Sesk Fabregas a tu su i Ebue, Denilson, Dijabi, Rosicki i Nasri, dok Venger mnogo nade polaže i u budućnost Arona Remzija i Džejka Vilšera.

Verovatno najjači deo tima Arsenala čine napadači. Pored Andreja Aršavina, Robina Van Persija, Tea Volkota, Karlosa Vele i Niklasa Bendtnera, od ove sezone je tu i Maruan Šamak, pojačanje iz Bordoa.
Arsenal je prvi favorit grupe H, ali nije nepobediv.




Šahtjor:

68757_srna01-reuter-stringerrussia_f.jpg


Iz Šahtjora je tokom leta otišao Igor Duljaj, a tim nije pretrpeo neke velike promene.
Na golu je iskusni Andrej Pjatov, dok su u odbrani povratnik u ukrajinski fudbal Dmitri Čigrinski, kao i Rac, Kučer i Ševčuk.
Sredina terena je najjače oružje Šahtjora budući da lopte do napadača prosleđuju Darijo Srna, Žadson, Fernandinjo i Hubšman.
U napadu su Luiz Adrijano, Eduardo i Nigerijac Džulijus Agahova.


Braga:
68761_braga01-reuter-marcelo-del-pozo_f.jpg


Teško je reći šta se može dogoditi u dvomeču Partizana i Brage. Debitanti u Ligi šampiona su poslednjih godina redovno u vrhu prvenstva, ali su za titulu pretplaćeni Benfika ili Porto.
Njihove fantastične partije protiv Seltika i Sevilje u kvalifikacijama za Ligu šampiona najbolji su dokaz kvaliteta ekipe. Što se tima tiče, od 30 registrovanih igrača za ovu sezonu, njih 17 su iz Brazila!
Najveću opasnost po gol Partizana predstavljaće brazilski trio - Alan, Mateus i Lima, koji su najzaslužniji za to što će Sevilja igrati Ligu Evrope.

Interesantno je da je Crvena zvezda u sezoni 2005/06 eliminisala Bragu iz Kupa UEFA, a Portugalci su i tada igrali odlična fudbal.
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Bolje da smo gledali Real i Milan jer realno i ovako su šanse minimalne...

Ali hajde, samo hrabro !
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top