Liga Šampiona

Ko će osvojiti Champions League 2010/2011 ?

  • Real Madrid

    Votes: 3 9,4%
  • Tottenham

    Votes: 0 0,0%
  • Internazionale

    Votes: 1 3,1%
  • Shalke

    Votes: 0 0,0%
  • Chelsea

    Votes: 1 3,1%
  • Manchester United

    Votes: 8 25,0%
  • Barcelona

    Votes: 19 59,4%
  • Shakhtar

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    32
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
U principu, ako gledamo sa Partizanovog gledišta, ako prođu Helsinki,....u borbi za grupe će konkurencija biti:

Omonija / Salzburg
Liteks / Žilina
Sparta Prag / Leh
Aktobe / Hapoel Tel Aviv
Šerif / Dinamo Zagreb
Debrecin / Bazel
AIK / Rozenborg
TNS / Anderleht
BATE / Kopenhagen

Što po meni i nije tako strašno :)
Po meni ovde jedino Anderleht i Salzburg prave problem...
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Ne bi Salzburg trebao biti neki veci problem..Tu je Kopenhagen.
 
Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
152
Nema problema nikakvih ovde, samo da se efikasnost popravi i bice dobro...Ko dodje videcemo u petak ovde nedelje :) nadam se da je tada zreb...
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2010
Poruka
2
Ma necemo mi imati problema sa velikim timovima,protiv njih igramo cvrsto i dobro,tesko cemo sa onim "A lako cemo njih" timovima kao sto su Bate i Kopenhagen,osrednjeg ranga i jacine... Nadamo se najboljem,ali prvo Helsinki u sredu,ide li neko na utakmicu?
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
LŠ: Zenit minimalno, Totenhem se izvukao u Bernu

Fudbaleri Zenita pobedili su francuski Okser sa 1:0 u prvoj utakmici plej ofa za Ligu šampiona.

66303_layo01-reuter-alexander-demianchuk_f.jpg


Zenit je do pobede došao već u 3. minutu kada je veliku grešku odbrane Oksera ali i golmana Olivera Sorina iskoristio povratnik Aleksandar Keržakov. Ruski tim je pokušavao da do kraja meča povisi prednost, međutim Francuzi su se odlično branili i mogu biti donekle i zadovoljni rezultatom.


U timu Zenita je igrao Danko Lazović koji je u uvodnim trenucima meča imao jednu dobru priliku za postizanje pogotka. Zamenjen je u 60. minutu, dok Aleksandar Luković nije ni ulazio u igru.

Prvi dan plejofa za LŠ apsolutno je obeležio meč u Bernu između Jang Bojsa i Totenhema. Ko je gledao dvomeč Bernera sa Fenerbahčeom mogao je da pretpostavi da će i ovaj proteći u sličnoj neizvesnosti.
Sjajni Švajcarci su blistali u prvih pola sata utakmice iskoristivši potcenjivački odnos kluba iz Londona prema njima pa su poveli sa visokih 3:0.

Tek tada je četa Harija Rednapa shvatila da će, ukoliko se nešto ne promeni, san o Ligi šampiona ostati neostvaren. Basong je u finišu prvog dela dao nadu “pevcima” da mogu do izjednačenja do kraja meča.
To se nije dogodilo ali Rednapov džoker Roman Pavljučenko uspeo je da ublaži poraz i Totenhem sa realnim izgledima za prolaz ulazi u revanš.

Dinamo iz Kijeva i Ajaks su odigrali potpuno otvorenu utakmicu u kojoj su se prilike, doduše, ne baš stoprocentne ređale sa obe strane. Fertongen je u drugom poluvremenu utišao publiku, baš kao što su “kopljanici” to uradili i u Solunu pre dve nedelje.
Ipak, da Dinamo sa kakvom-takvom nadom otputuje u Amsterdam, pobrinuo se Gusev u 66. minutu.
Inače, Kijevljani su poslednjih pola sata igrali sa igračem manje, pošto je zbog dva žuta kartona u svlačionicu poslat Garmaš.

Sparta je potpuno razočarala navijače pošto je večeras poražena od Žiline sa 2:0, dok je Rozenborg bio bolji od Kopenhagena. Meč su obeležila dva veterana skandinavskog fudbala, Sten Iversen i Jesper Gronkjer.

Sutra je na programu još pet utakmica plejofa, od kojih je ovdašnjim navijačima svakako najinteresantnija ona između Partizana i Anderlehta.


Plej of za Ligu šampiona:
Utorak:
Zenit - Okser 1:0 (1:0)
(Keržakov 3)
Dinamo Kijev - Ajaks 1:1 (0:0)
(Gusev 66 - Fertongen 57)
Jang Bojs - Totenhem 3:2 (3:1)
(Lulić 4, Bienvenu 13, Hohštraser 28 – Basong 42, Pavljučenko 83)
Sparta Prag - Žilina 0:2 (0:0)
(Sesaj 51, Oravec 73)
Rozenborg - FC Kopenhagen 2:1 (1:0)
(Iversen 23, Henriksen 57 – Gronkjer 84)
Sreda:
Salcburg - Hapoel Tel Aviv
Bazel - Šerif
Braga - Sevilja
Partizan - Anderleht
Verder - Sampdorija
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Poraz Sevilje, golman Enjeama strelac za Hapoel

U sredu je odigrano preostalih pet mečeva plej ofa za Ligu šampiona, a kao i u Beogradu mreže su se uglavnom tresle u drugim poluvremenima. Najživlje je bilo u Salcburgu gde je Hapoel savladao domaćina sa 3:2, a Sampdorija je u poslednjim trencuima uspela da ublaži poraz na terenu Verdera koji je slavio sa 3:1 i imao igrača više.
66585_enejama01-reuter-dominic-ebenbichler_ff.jpg

Golman Hapoela Vinsent Enjeama postiže gol na meču sa Salcburgom


Da će u Austriji biti zanimljivo pokazao je već treći minut, kada je jedanaesterac za Hapoel prišao da izvede golman Vinsent Enjeama. Čuvar mreže izraelskog tima i nigerijske reprezentacije uspeo je da nadmudri svog kolegu, ali to je bio tek početak goleade.
Na izjednačenje za koje se pobrinuo Pokrivač, odgovorili su Sahar i Šehter na kraju prvog i početku drugog polulvremena, no nadu Salcburgu probudio je Valner, koji je poput Enjeame bio precizan sa bele tačke. Milan Dudić nije ulazio u igru za domaćina ovog susreta.

Verder je imao velikih 3:0 protiv Sampdorije i bio na pragu ubedljivog trijumfa, ali to što je imao igrača više od 66. minuta i isključenja Lukinija nije omelo ekipu iz Đenove. Nakon dva priimljena gola, "Samp" je odgovorio u samom finišu meča preko Pacinija.

Sevilja je važila za favorita na gostovanju Bragi, što zbog činjenice da stiže iz jedne od najjačih liga na svetu, što zbog ne baš sjajne reputacije koju na međunarodnoj sceni ima drugoplasirana ekipa portugalskog šampionata. Ipak, da se gosti vrate kući zamišljeni pobrinuo se Mateus pogotkom u 54. minutu za pobedu Brage.

"Minimalac" je ostvario i Bazel, koji je pobedom nad Šerifom nagovestio da bi Švajcarci mogli da imaju dva predstavnika u Ligi šampiona jer je dan ranije Jang Bojs savladao na svom terenu ekipu Totenhema 3:2. U Bazelu, međutim, imaju za čim da žale jer je nakon isključenja gostujućeg fudbalera Erokina u 86. minutu, Hugel u poslednjim trenucima utakmice propustio da realizuje jedanaesterac.


Plej of za Ligu šampiona:
Sreda:
Salcburg - Hapoel Tel Aviv 2:3 (1:2)
(Pokrivač 28, Valner 67p - Enjeama 3p, Sahar 44, Šehter 53)
Bazel - Šerif 1:0 (0:0)
(Štoker 54)
Braga - Sevilja 1:0 (0:0)
(Mateus 62)
Partizan-Anderleht 2:2 (0:0)
(Kleo 58, Lecjaks 65ag - Žile 53, Juhas 66)
Verder - Sampdorija 3:1 (0:0)
(Fric 50, Frings 67p, Pizaro 69 - Pacini 90)

Odigrano u utorak:
Zenit - Okser 1:0 (1:0)
(Keržakov 3)
Dinamo Kijev - Ajaks 1:1 (0:0)
(Gusev 66 - Fertongen 57)
Jang Bojs - Totenhem 3:2 (3:1)
(Lulić 4, Bienvenu 13, Hohštraser 28 – Basong 42, Pavljučenko 83)
Sparta Prag - Žilina 0:2 (0:0)
(Sesaj 51, Oravec 73)
Rozenborg - FC Kopenhagen 2:1 (1:0)
(Iversen 23, Henriksen 57 – Gronkjer 84)
 
Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
uf 2:2 sa anderlehtom ako ne iskoristimo sada priliku da udjemo u LS necemo nkad ni uci.
 
Član
Učlanjen(a)
22.08.2010
Poruka
2
ma jeste jedina sansa sta lupetas bre. Naravno da sada trebamo iskoristiti ovu sansu i svu energiju uperimo ka anderlehta da bi prosli !!! Posetite partizanbgd.tk dobar sajt !
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Braga šokirala Sevilju, Sampdorija ispustila elitu

Fudbaleri Brage napravili su najveće iznenađenje u plejofu za Ligu šampiona eliminisavši favorizovanu Sevilju. Portugalski vicešampioni odneli su minimalac u Španiju, ali nisu želeli da se brane na gostovanju što im se višestruko isplatilo - 4:3.
13284_sadasd_f.jpg


Portugalci su poveli u prvom poluvremenu pogotkom Brazilca Mateusa, a svu priču završio je njegov sunarodnik Lima u 58. minutu.
Tračak nade Sevilji dao je najbolji strelac Luis Fabijano samo 120 sekundi kasnije, a u finišu meča rezultat je poravnao Hesus Navas.
Ipak, gosti su uzvratili momentalno preko Lime koji je sa dva brza pogotka zabeležio het-trik, a u dubokoj nadoknadi Kanute je samo ublažio prednost i postavio konačan rezultat - 3:4.

Bragi će ovo biti debi u Ligi šampiona, a da trijumf nad Seviljom nije puka slučajnost, pokazali su i eliminacijom Seltika u prethodnoj rundi.

Sjajan meč viđen je u Đenovi gde je Sampdorija imala u šaci Verder, ali su golom Markusa Rosenberga u nadoknadi vremena Nemci došli do produžetaka.
U prvom meču u Bremenu isto je učinio Đampaolo Pacini koji je tada postavio konačan rezultat od 3:1.
Reprezentativac Italije nakon samo 13 minuta doveo je sa dva pogotka Sampdoriju u vođstvo od 2:0 i dugo se taj rezultat držao na snazi.
Kada je Kasano u 86. minutu postigao gol za 3:0 svi su verovali da će Đenovljani izboriti veliki uspeh i plasman u Ligu šampiona, ali hladan šok je stigao u 92. minutu preko Rosenberga.

Potpuni potop dogodio se u 100. minutu kada je najbolji strelac Verdera Klaudio Pizaro doneo velikih 3:2 i u tom trenutku Sampdoriji su bila potrebna dva pogotka za plasman u LŠ.
Do toga nije došlo, pa će se ekipa Tomasa Šafa vratiti u najkvalitetnije takmičenje nakon godinu dana pauze.

Fudbaleri Salzburga dugo su vodili sa 1:0 na gostovanju Hapoelu, a u dubokoj nadoknadi Austrijanci su krenuli na sve ili ništa kako bi došli do Lige šampiona, a Izraelci su to iskoristili da izjednače rezultat na 1:1.
U prvom meču Hapoel je pobedio sa 3:2, pa i da nisu došli do nerešenog ishoda, prošli bi na pravilo gola u gostima.

Lak posao imao je Bazel na gostovanju Šerifu. Švajcarci su lakše nego u domovini trijumfovali rezultatom 3:0 protiv moldavskog šampiona.




Plejof za Ligu šampiona:
Sevilja - Braga 3:4 (0:1)
Šerif - Bazel 0:3 (0:1)
Hapoel - Salzburg 1:1 (3:2)
Sampdorija - Verder 3:2 (1:3)
Anderleht - Partizan 2:2 (2:2) Penali 2:3
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top