Leskovac - Izgoreo pomoćni bolnički objekat u Leskovcu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Izgoreo pomoćni bolnički objekat u Leskovcu










Izvor:
Blic.rs








Pomoćni objekat Opšte bolnice u Leskovcu, u kome je bila prodavnica prehrambenih proizvoda, izgoreo je tokom noći, a u požaru nije bilo povređenih.


url



Vatrena stihija, koju su vatrogasci ugasili za 20 minuta, uništila je unutrašnjost objekta i ceo krov, pa su ostali samo zidovi.

Požar je izbio u 1.50 sati, a tokom gašenja požara isključena je električna energija pa je bolnica i kraj oko nje bio bez struje. U vatrogasnoj službi u Leskovcu su rekli da je požar izbio na jednom od električnih kablova.


Taj objekat, koji se nalazi uz samu višespratnu bolnicu, drži u zakup samostalna trgovnska radnja MN Leskovac.


Dok su vatrogasci gasili požar, na Odeljenju bolesti zavisnosti Službe za psihijatriju vladala je panika jer je usled jake kiše voda prodrla kroz runirani krov, preko kablova za struju i poplavila sve prostorije.


- I lekari i sestre i pacijenti su u panici sakupljali vodu bojeći se da ne dođe do varnica na starim elektroinstalacijama i do požara - ispričala je načelnica Službe za psihijatriju Tamara Jovanović.


Ona je kazala da se na tom odeljenju ponavlja ista scena posle svake jake kiše.
- Ispod propalog krova se nalazi propala elektroinstalicija. Godinama tražimo rekontrukciju, imamo projekat, ali nema odgovora iz Ministartsva zdravlja. Bojim se da ćemo sledeći put mi odleteti u vazduh - kazala je Tamara Jovanović.


Jak pljusak, praćen olujnim vetrom, pogodio je Leskovac sinoć oko ponoći. Poplavljene su mnoge poslovne prostorije i podrumi kuća, izlile su se septičke jame na periferiji i okolnim selima, a u nekim prigradskim naseljima se izlila i kanalizacija.
 
Natrag
Top