Leskovac - Bolnici u Leskovcu uručena oprema

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Bolnici u Leskovcu uručena oprema[/h]





Leskovac - U Leskovcu je danas proglašena pobeda u akciji "Bitke za porodilišta". Opštoj bolnici u tom gradu donirana je oprema vredna 31.000 evra.Zahvaljujući donaciji kompanije "Zdravlje Aktavis" nabavljena je oprema za odeljenja pedijatrije i ginekologije (reanimacioni sto, monitor, spirometar, defibrilator, setovi za reanimaciju beba, vage za merenje, mehanička vaga, aparat za izmlazavanje mleka i inhalator), dok je za odeljenje neonatologije KBC banka donirala reanimacioni sto vredan oko 11.000 evra.


tirsova_291112.gif



Predstavnici Fonda B92 posetili su danas Opštu bolnicu u Leskovcu i s donatorima isporučili ovu opremu kojom su u potpunosti pokrivene potrebe bolnice.

Generalni direktor kompanije "Zdravlje Aktavis" Bojan Jović zahvalio se svim učesnicima i istakao da im je bilo lako da se odazovu ovakvom pozivu i ovakvoj akciji, jer nema plemenitijeg cilja od pomaganja najmlađima.

Ispred zgrade KBC banke događaju su prisustvovali Marija Milenković, kao i direktor filijale ove banke u Leskovcu Zoran Đorđević, koji su izrazili veliko zadovoljstvo jer je akcija u Leskovcu ovako brzo i uspešno okončana.

Direktor Opšte bolnice, dr Zoran Ćeranić, se srdačno zahvalio prisutnima na njihovom doprinosu u opremanju, ne samo ovog, već i porodilišta širom naše zemlje, i poželeo da se finalna pobeda u ovoj akciji proglasi što pre.

"Današnjim uručenjem opreme, možemo da proglasimo konačnu pobedu u ovom porodilištu", izjavio je Ilir Gaši, koordinator “Bitke za porodilišta” i dodao "da nas očekuje još mnogo različitih aktivnosti tokom kojih ćemo nastaviti sa borbom za opremanje više od 50 porodilišta u Srbiji, dok se u svima ne proglasi pobeda.“



Izvor:
B92.net
 
Natrag
Top