Lepotica od 14 miliona evra

Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Lepotica od 14 miliona evra

I. JAKOVLJEVIĆ | 07. jul 2010. 21:01 |

U opštini Palilula završava se gradnja jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa

bg--brosura_310x186.jpg


INVESTITORI novog stambeno-poslovnog zdanja u centru grada, u pojasu okruženom ulicama Despota Stefana, Mitropolita Petra i Osmana Đikića, imali su sluha da "malo" svog zemljišta izdvoje za zelenu površinu i time automatski postanu privlačniji od konkurencije. "Metropoliten apartmani" sastoje se od četiri lamele sa 80 stanova različitih struktura, 18 lokala i podzemnog parkinga, a u unutrašnjosti projektom je predviđen park sa dečijim igralištem dostupan stanarima zgrade. Za investiciju od sedam spratova i tri nivoa garaža ispod zemlje (17.000 kvadrata) utrošeno je 14 miliona evra.
- Kada smo započinjali ovu investiciju, pre godinu i po dana, želeli smo da izdvojimo kompleks kao zasebnu funkcionalnu sredinu iz centra grada, a da ipak bude na lokaciji kojoj je sve blizu i dostupno - kaže vlasnik i direktor kompanije "Metropoliten prodžekt" Darko Milačić. - Tako smo našim budućim stanarima, pored bezbednosti, kvalitetne gradnje i sigurnosti, obezbedili ugođaj da nemaju utisak da sede u epicentru saobraćajnog kolapsa, buke i smoga. Cilj nam je bio da sve bude maksimalno kvalitetno, funkcionalno i praktično. Od bešumnih liftova do najkvalitetnijeg granita.
Ideja o ovakvom objektu nastala je posle analize šta su potrebe modernog života u Beogradu.
- Razgovarali smo sa ljudima, osluškivali potrebe i interesovanja - ističe Milačić. - Danas nas banke prate i daju nam podršku, što je dokaz kvaliteta projekta. Mislim da je on jedinstven u Beogradu. Kupac kada uđe u stan je iznenađen onim što dobija. Hortikultura je urađena i u sklopu kompleksa i oko njega, što nije važno samo za izgled, nego i za ljude koji tu žive. Kriza nas sve pogađa, ali zbog dobrog funkcinisanja menadžmenta nikada nismo bili finansijski ugroženi, iako su zarade bile manje.


CENE
SVAKI stan ima svoju priču. Komfor se prostire od 40 do 150 metara kvadratnih. Cena kvadrata je od 2.000 evra (plus PDV) pa naviše, a diktira je spratnost, pozicija i veličina stambene jedinice. Lokali se mogu i kupiti i iznajmiti. Prosečna cena u renti je od 25 do 35 evra, a prodajna 3.500 evra po metru kvadratnom. Već je prodato više od 60 odsto stanova i ceo gornji nivo poslovnog prostora.
 
Natrag
Top