Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Lepe kate za balkonsku žardinjeru

  • Začetnik teme Nostradamus
  • Datum pokretanja
Nostradamus

Nostradamus

LEGEND
U repertoaru ovih raskošnih balkonskih biljaka naći ćete sorte koje počinju da cvetaju u avgustu, ali i one koje će vam blistati na terasi sve do novembra. Birajte između ružičastih i ljubičastih tonova ovih veselih cvetnih oblaka.

Foto: Shutterstock
Lepe kate se ubrajaju u prave zvezde jesenjih balkona. Tu spadaju različite sorte od kojih neke kasno cvetaju. Dok neke od njih otvaraju cvetove već u avgustu, druge od oktobra pa do novembra pokazuju svoj izuzetan sjaj. Svim sortama odgovara sunčano i provetreno stanište a ove perene mogu da prezime i u saksiji što je još jedna njihova pogodnost.

Savet je da orežite biljke odmah posle cvetanja i uvijete saksije džakovima da biste sprečili smrzavanje biljaka. U cvećarama ćete sigurno naći široku ponudu biljaka od kojih su mnoge u jesen u fazi cvetanja. Da biste sebi olakšali izbor, obratite pažnju na otpornost i postojanost biljke, na bogatstvo cvetova, njen estetski učinak i vitalnost. Veliki broj različitih vrsta lepih kata omogućava da ambijent balkona bude posebno lepo uređen ukoliko kate smetsite u balkonske žardinjere. U najbolje sorte se ubrajaju Blutenmeer, Dauerblau, Karminkuppel i Violeta.
 
Top