Šta je novo?

Leonardo Wilhelm DiCaprio

Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
489
Leonardo Vilhelm di Kaprio (Leonardo Wilhelm DiCaprio) rođen je 11. novembra 1974. godine u Holivudu, u Kaliforniji. Njegovi roditelji razveli su se još dok je Leonardo bio beba, pa je odrastao sa majkom.

Pohađao je srednju školu John Marshall, ali je diplomu dobio tek posle vanrednih časova kod privatnog profesora, jer je još tih godina snimao svoje prve filmove. Već sa 14 godina ovaj glumac se pojavljivao u različitim TV reklamama i šou-emisijama za decu i tinejdžere.

Svoje prvo pojavljivanje na filmskom platnu imao je ulogom u filmu "Critters 3", koji je početkom devedesetih godina bio pravi hit. Prve nominacije za Oskara, Zlatni globus i nekoliko nacionalnih nagrada dobio je već sa 19 godina zahvaljujući sporednoj ulozi u filmu "What's Eating Gilbert Grape?".

Veliki uspeh postigao je glumeći u filmu "Dečakov život" sa Robertom de Nirom. Zapažene uloge ostvario je i u filmovima "Romeo i Julija" i "Marvinova soba" sa Dajan Kiton. Najveći uspeh u karijeri postigao je zahvaljujući ulozi u filmu "Titanik" sa Kejt Vinslet. Ovaj film dobio je 11 Oskara i po broju osvojenih nagrada nalazi se samo iza legendarnog "Ben Hura", koji je osvojio 12 Oskara. Među ovih 11 Oskara, nije se, doduše, našao Oskar za najbolju mušku ulogu, ali je cena Di Kaprija skočila na 20 miliona dolara po filmskoj ulozi.

Poslednjih godina imao je uloge u filmovima "Kralj Luj XIV", "Slavni" i "Bande u Njujorku" sa Kameron Dijaz.

Od 1996. do 1998. Di Kaprio je bio u vezi sa manekenkom Kristen Zang, zatim sa Vanesom Hajden, a od 2000. godine je sa brazilskim modelom Žizel Bandčen.

 
Poslednja izmena:
Top