Lekcije koje je naučio prekasno: Muž posle razvoda deli savete za s

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Lekcije koje je naučio prekasno: Muž posle razvoda deli savete za srećan brak

Brak zahteva mnogo truda, ali to je lekcija koju mnogi nauče prekasno. U junu, sveže razvedeni motivacioni govornik Gerald Rodžers na svom Fejsbuk profilu priznao je da je u svom braku mnogo toga mogao da promeni i spase ga.

1.jpg

Svoje savete objavio je i u kratkom vremenu skupio preko četiri hiljade lajkova i preko 100.000 deljenja. Njegove je savete nedavno podelio još jedan korisnik i skupio preko 68.000 lajkova što znači samo jedno - radi se o hitu koji zaslužuje pažnju.

- Očigledno, nisam stručnjak za veze, ali nakon što je moj razvod okončan, stvari sam sagledao na drukčiji način i uvideo šta sam mogao da promenim. Nakon što sam izgubio ženu koju volim i 16 godina dug brak, ovo vam mogu savetovati - napisao je Gerald.

1) Nikada ne prestajte da se udvarate jedno drugom
Nikada se ne prestajte ponašati kao da ste na sastanku. NIKADA ne uzimajte ženu zdravo za gotovo. Kada ste je zaprosili, obećali ste da ćete biti muškarac koji će paziti na njeno srce. Ona je izabrala vas. Nikada to ne zaboravljajte i nikada ne budite lenji u ljubavi.

2) Pazite na vlastito srce
Baš kao što morate biti predani čuvanju tuđeg srca i vlastito morate čuvati jednakim žarom. Volite se potpuno, volite svet, ali u to posebno mesto u srcu puštajte samo svoju suprugu. Neka uvek bude spremno da primi samo nju i ne puštajte nikog drugog.


3) Neprestano se zaljubljujte
Konstantno se menjamo i nismo isti ljudi koji smo bili kada smo ušli u brak, a za pet godina nećete biti ista osoba koja ste danas. Promene će doći i zbog toga se neprestano morate iznova izabrati. Ne mora ostati s vama i možda će se pojaviti neko drugi. Borite za njenu ljubav i ne dopustite da vas neko zameni.

4) Uvek pokušajte da vidite ono najbolje u njoj
Fokusirajte se na ono što volite, a ono na šta se fokusirate postaat će veće. Ako se koncentrišete na ono što vam smeta, to će postati sve što vidite. Ako se fokusirate na ljubav, ljubav će biti sve što vidite.

5) Nije vaš posao da je menjate ili dovodite u red

Vaš je posao da je volite onakvu kakva jeste i ne očekujte da se menja. Ako se to i dogodi, volite ono u šta se pretvorila, bez obzira je li to ono što želite.

6) Odgovorni ste za svoje emocije
Posao vaše supruge nije da vas čini srećnim ili rastužuje. Vaša je dužnost da pronađete vlastitu sreću, a paralelno s tim, vaša će se radost odraziti na vašu vezu i ljubav.


7) Nikada ne krivite suprugu ako vas razljuti jer sve je to u vama

To su vaše emocije i vaša odgovornost. Sami morate da pronađete šta je to što vas ljuti i treba biti ispravljeno. Ova vas je žena privukla upravo zato što u vama može podstaknuti sve pozitivne i negativne emocije. Kada se dovedete u red, više vas neće moći razljutiti i verovatno ćete se pitati zašto se to uopšte dogodilo.

8) Pustite svoju ženu da bude tužna
Kada je tužna i uznemirena, nije vaš posao da je oraspoložite. Samo budite tu za nju i dajte joj do znanja da je sve u redu. Neka bude svesna da ste vi osoba na koju se može osloniti i ne bežite kada je uznemirena. Poslušajte ono što se krije iza reči i emocija.

9) Ne doživljavajte se preozbiljno
Smejte se. Nasmejavajte je jer smeh će sve učiniti lakšim.

10) Svakog joj dana punite dušu
Naučite njen jezik ljubavi i ono zbog čega se oseća važnom, vrednom i voljenom. Neka napravi listu od 10 stvari zbog kojih se oseća voljenom i zapamtite to. Neka vaš prioritet bude da se svakog dana oseća kao kraljica.

11) Budite prisutni

Nemojte joj dati samo svoje vreme već i svoju pažnju. Kada ste s njom, budite samo s njom.


12) Seks je izuzetno važan
Mora osetiti vašu muževnu prisutnost i snagu. Mora osetiti svoju ženstvenost i znati da vam u potpunosti može verovati.

13) Ne budite idiot, ali ne bojte se toga da to postanete

Grešićete. I ona će. Ne grešite previše i učite na greškama. Niko ne kaže da morate da budete savršeni, ali ne budite glupan.


14) Dajte joj prostora
Žene daju, ali ponekad im je potrebno vreme samo za sebe. Posebno ako imate decu. Treba joj to vreme da se obnovi i pronađe nakon što izgubi radeći za sve druge osim za sebe.

15) Budite ranjivi
Ne morate imati sve pod kontrolom. Budite voljni deliti svoje strahove i osećanja.

16) Budite transparentni
Želite li poverenje, morate deliti sve. Posebno ono što ne želite. Zbacite masku. Ako neprestano pazite na to da pokraj nje budete savršeni, nikada nećete iskusiti pravu ljubav.

17) Uvek rastite zajedno
Baš kao i kod treninga mišića, ni veza ne raste ako na njoj ne radite. Pronađite zajedničke ciljeve, snove i ideje i radite na njima zajedno.

18) Ne brinite o novcu
Novac je igra i morate pronaći način kako zajedničkim snagama pobedite.

19) Opraštajte i budite usredsređeni na budućnost, a ne ono što se dogodilo u prošlosti
Ne budite taoci prošlosti. Opraštanje je sloboda.

20) Uvek birajte ljubav
Uvek birajte ljubav. Uvek birajte ljubav. Nakon svega, ovo je jedini savet koji vam je zaista potreban. Ako je ovo misao vodilja koja utiče na sve vaše odluke, vašem braku ništa ne može zapretiti. Ljubav uvek pobeđuje. Brak nije kao u bajci. Na njemu morate da radite i da budete predani zajedničkom rastu i investiranju u stvaranje zajedničkog života. Kroz rad dolazi sreća. Brak je kao život, ima uspona i padova koje morate prihvatiti i na njima graditi vaš odnos.

Ovo su lekcije koje sam naučio na najteži mogući način. Lekcije koje sam naučio prekasno.

Izvor: Blic žena

 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poruka
5
Мученик није могао да запамти сва ова правила и пропао му брак :aikido:.
Шалим се наравно.Кад љубав нестане између супружника,џаба је све... никаква правила не помажу.
 
Natrag
Top