Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

LED rasveta i potrosnja energije

  • Začetnik teme mariovo
  • Datum pokretanja
M

mrdojko

Ima vec i kod nas da se nadju ,skuplje nego na Aliju ali mogu da se reklamiraju lakse
 
S

savanko

Ima i ovakvihLED sijalice prisluskivac

imaju dvostruku namenu, stednju elektricne energije i pametno osvetljenje i funkciju prisluskivanja sa neogranicenim dometom prisluskivanja i trajnim napajanjem.

  • Led sijalica prisluskivac ima neogarnicen domet slusanja, mozete slusati sa bilo koje tacke na planeti.
  • Radi sa svim sim karticama mobilne telefonije bilo gde u svetu.
  • Prisluskivac koji je ugradjen u LED sijalicu ima i svoju bateriju sa kojom moze da radi i dok sijalica nije upaljena. Sve dok je sijalica upaljena, prilsukivac moze da radi neograniceno vreme, jer se kao i sijalica napaja sa 220V.
  • Led sijalice prisluskivac ima mnogo vecu trajnost od obicnih sijalica. Cak i ako se sijalica pokvari, moze se vrlo jeftino zamenit LED panel, tako da prisluskivac u LED sijalici mozete da nastavite da koristite.
  • Rad prisluskivaca ne ometa rad sijalice i obrnuto, sve funkcionise bez ikakvih smetnji..
  • U LED sijalicu je ugradjen odlican prisluskivac velike prijemne moci mikrfona i cistoce zvuka. Prijem zvuka u poluprecniku 5-8m od mesta gde je postavljena sijalica.
  • Ugradjen je orginalni HAMA Nemacki punjac 800mA 5V i to je jedan od najkvalitetnijih punjaca na nasem trzistu.
  • Zahvaljujuci ovom adapetru i prislsukivacu koji je ugradjen u sijalicu dobija se kvalitetan, pouzdan i siguran uredjaj za upotrebu.
 
M

mrdojko

Videh skoro na ebay USB kabl za punjenje mobilnih telefona koji u onom vecem konektoru ima slot za simm karticu i moze da se koristi za slusanje
 
F

Fanuc

Da li su LED sijalice, obicne sa grejnom niti ili je u pitanju bilo koji drugi potrosac, potrosnja je napon puta struja puta vreme (VxAxh) ili snaga puta vreme (Wxh).
Ja sam sve sijalice u stanu zamenio sa LED i time ostvarujem ustedu od bar 8 puta. Na primer obicnu sijalicu od 100W sam zamenio LED sijalicom od 11W jer ona daje istu jacinu svetla.
Svaki ce ti prodavac reci ili ces videti na kutiji LED sijalice tu informaciju kolike snage treba da je LED sijalica kao zamena za odgovarajucu snagu obicne.
Ono sto je jos bitno, LED sijalice daju hladnu ili toplu boju svetlosti. To se izrazava u Kelvinovim stepenima i oznacava sa K. LED sijalice koje daju istu boju svetlosti kao obicne su one sa temperaturom boje od 2700K, eventualno 3000K. One sa vecim tim brojem, a ide i do 6500 daju hladnu plavicastu svetlost koja nije zgodna za stambeni prostor. Vise je za magacine i slicno.
 
F

Fanuc

I jos nesto. Postoje LED sijalice kojima se moze regulisati intenzitet svetla. Takozvane dimmable. One kostaju nesto vise i znam da ih ima u Ikei. Ako se dobro secam skuplje su oko 200din. Za njih je potreban i odgovarajuci regulator svetla (dimer) koji se ugradjuje umesto prekidaca na zidu.
 
F

Fanuc

Nisam mislio ni na plafonjeru ni na promenu boje. Mislio sam na LED silalice kao zamene obicnih ili minjon sijalica, uz opciju regulacije jacine svetla. One se proizvode kao fiksno tople, zuckaste, ukoliko su 2700K, ili hladne, plavicaste ako su 6500K, i ne moze im se menjati boja. Ima ih i jos nekoliko sa temperaturama izmedju ovih krajnjih i sve su u osnovi bele ali ipak malo razlicite.
Ta promena boja u plafonjeri zahteva dva izvora svetlosti razlicite boje gde se regulacijom intenziteta svetlosti jedne i druge boje vrsi njihovo mesanje u razlicitim proporcijama. Tu u plafonjerki verovatno nisu standardne LED sijalice koje se mogu odsrafiti i zameniti. Verovatno je tu veci broj dve vrste (boje) jakih LED dioda na zajednickom aluminijskom krugu koji sluzi i kao hladnjak, a iznad njega je elektronika za napajanje i regulaciju.
Slicno tome imam kao obicnu sijalicu ali sa belim, crvenim i zelenim LED diodama unutra. Daljinskim regulisem promenu boja i neke svetlosne efekte (prelivanje iz jedne preko druge u trecu, intenzitet svetla itd.)
 
Top