LCD - problem sa bojom

Učlanjen(a)
08.08.2014
Poruka
6
Sinoć mi se pojavio problem sa LCD monitorom..odjedanput su boje zatreperile i bela boja se promenila u svetlo roze ili ljubičastu.
Tačnije,nijedna boja nije realna..kompletan prikaz na monitoru je blago izmenjen a najviše se primećuje na beloj i svetlo sivoj pozadini gde sve prelazi u nešto poput svetlo roze ili ljubičasto.
Pored toga i prikaz u mraku je svetliji nego što je bio.

Monitor je samsung B2230N

Ako može nečije mišljenje..čisto da znam da li je problem u njemu ili u kompjuteru. Hvala unapred.

Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
145
Mom ortaku se isto to desilo i kad je stavio drugu graficku sve je bilo ok , odnesi u neki servis ili uzmi od nekog graficku pa isprobaj

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.209
Sinoć mi se pojavio problem sa LCD monitorom..odjedanput su boje zatreperile i bela boja se promenila u svetlo roze ili ljubičastu.
Tačnije,nijedna boja nije realna..kompletan prikaz na monitoru je blago izmenjen a najviše se primećuje na beloj i svetlo sivoj pozadini gde sve prelazi u nešto poput svetlo roze ili ljubičasto.
Pored toga i prikaz u mraku je svetliji nego što je bio.

Monitor je samsung B2230N

Ako može nečije mišljenje..čisto da znam da li je problem u njemu ili u kompjuteru. Hvala unapred.

Pa, može se desiti da je problem u vga kablu. Pokušaj sa drugim kablom...

Učlanjen(a)
08.08.2014
Poruka
6
Rešio problem sa okretanjem kabla. Konektor iz monitora udžekao u komp a iz kompa u monitor. Nekoliko puta je kabl bio nategnut pri pomeranju monitora - verovatno se malo pomerio. Sad je sve OK.

Natrag