Lažni volonteri UNICEF po Beogradu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Lažni volonteri UNICEF po Beogradu











Izvor:
B92.net








Beograd -- Kancelarija UNICEF u Beogradu upozorila je građane da ne daju novčane priloge lažnim volonterima koji u ime te organizacije obilaze stanove i sakupljaju novac.


12739855685035064eb65fb890184855_368x257.jpg



Ti lažni volonteri dolaze na kućna vrata ili zaustavljaju ljude na ulici i traže novčani prilog za decu koristeći lažne legitimacije sa znakom UNICEF-a, navodi se u saopštenju.

U saopštenju, kancelarija UNICEF-a izrazila je veliku zabrinutost zbog lažnog korišćenja imena i logotipa te organizacije i pojedinaca koji zloupotrebljavaju poverenje ljudi.

U Srbiji UNICEF prikuplja novčanu pomoć od građana jedino putem uplata na račune u banci Inteza i Komercijalnoj banci, vebsajta UNICEF Srbija • Početna stranahttp://www.unicef.rs, kao i jasno obeleženih kutija za priloge koji se nalaze u nekim knjižarama, tržnim centrima i na Aerodromu Beograd.

Volonteri UNICEF-a angažovani su samo kao podrška na zvaničnim događajima koje organizuje UNICEF, ili za prodaju Unicefovih čestitki i poklona na štandu u Knez Mihailovoj ulici, dodaje se u saopštenju.




 
Natrag
Top