Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
unosiš veliku pomutnju
krivo tumačiš, i još se svom silom trudiš to raditi
nemoj tako, opominjem te
Bog Jehova nije poslao nikakv kuran
Gospod Bog Jehova je poslao Sina Svog Jedinorođenog da spasi svijet
unosiš veliku pomutnju
krivo tumačiš, i još se svom silom trudiš to raditi
nemoj tako, opominjem te
Bog Jehova nije poslao nikakv kuran
Gospod Bog Jehova je poslao Sina Svog Jedinorođenog da spasi svijet
mišljenje je moje i to ne poričem,
ali
rekao sam več da ja nemam vjeru, jer da imam neku svoju vjeru ispalo bi da sam ili nekakav krivovjerac ili bog
e pa nisam, ni jedno ni drugo, probaj shvatiti
čovjek sam kao i ti
samo se razlikujem od tebe i drugih jer vjerujem onako kako je vjerovao naš Spasitelj
kako je Krist vjerovao ?
tako da je apsolutno priznavao, poštivao Božji Zakon, pokoravao se pravilima
nemožeš ničime iz Biblije dokazati da je kuran Božja objava
osim ako češ lažno izvrtati neke citate
u slučaju da to činiš, namjerno zavodiš ljude na put u propast
odgovaračeš za svaku dušu ako radi toga bude izgubljena
ostavi se tog posla
pokaj se dok još traje vrijeme milosti, ostavi se grijeha
Ja se kunem sobom i svim sto imam da je Kur'an Bozja Objava i da je Muhammed a.s. Bozji poslanik!
Mozes li se ti zakleti u sebe i sve sto imas da nije?
Biblija se ne tumaci vec razgleda...gde si ti nasao da je avraam agari natovario i ismaila od 19 godina na ledja? natovario joj je mesinu ne ismaila.No proble.
Meni moja vjera a tebi tvoja. (Kur'an),
Ako pricamo o vjerama svako ima pravo da vjeruje sta mu pane na pamet, ma kako drugima to cudno izgledalo. Ja s tim i s tim ljudima zaista nemam nikakvih problema, jer nije moje da sudim ikome!
Bog je Jedini Sudija, i svacija odgovornost lezi samo prema Njemu, ne prema bilo kojem covjeku ili grupi, drzavi, skoli itd! Ne postoji niko ni na nebu ni na zemlji pred kim bi odgovarao za svoju vjeru osim Boga.
Govorim o vjeri.
Zbog tioga je islam vjera mira i tolerancije.
Govorim o vjeri.
Ali kada govorimo o knjigama (napr Biblija) i sadrzaju, tada ne govorimo ni o cijoj vjeri nego o onom o cedmu pise knjiga. I ukoliko u Bibliji nadjemo nelogicnosti ili neistine, ili neistinita taumacenja zapascemo u veliki logicki problem ukoliko ne poznajemo Kur'an.
Na primjer Biblija kaze kako je Avraham natovrio na ledja njegovoj majci Hagari vode, kruha i dijete Ismaila od 19 godina!
Ne mogu tu nelogicnost pripisivati Bogu Sveznajucem! Ili tvrditi da je to mala greska a reci Bog ne grijesi. Ako grijesi pitam koji je to bog?
Jer Allah ne grijesi nikada.
Ne moze se reci da su nebesa i zemlja sa svim na njoj nastali za 6 dana, kada postoje bezbrojni logicni dolazi da to nije istina.
Ne moze Isus imati nikakvo rodoslovlje obzirom na njegovo porijeklo, a Biblija nudi dva medjusobno razlicita.
Onaj ko cuje da je Biblija nepogresiva Bozja Rijec, i koji u njoj nadje ovakve nelogicne, kontradiktorne izjave, nema razloga da je ne odbaci, zar treba jos istrazivati i naci jos mnogo toga?
Ali ako zna Kur'an, covjek prepoznaje u Bibliji bez problema ono sto potice od Boga, jer Toga ima u Bibliji!
Tako da su lazni ucitelji oni koji negiraju Kur'an i Muhammeda a.s. obzirom da i SZ i NZ govore o njemu.
Na zalost, ljude nije mnogo briga kakav grade odnos s Bogom, nego vise kakav s popom, s crkvom, s predsjednikom vlade, s roditeljima, s najmocnijom svjetskom drzavom itd., jer ne shataju da su te veze prolazne.
Razgledas djavla i nadjes da nije ruzan koliko se prica o njemu, ili cak nemas pojma da licno on pred tobom.Biblija se ne tumaci vec razgleda...gde si ti nasao da je avraam agari natovario i ismaila od 19 godina na ledja? natovario joj je mesinu ne ismaila.
no lakoje doci do toga da li je muhamed od Boga poslan ili Isus. evo ti jedno prosto pitanje,da li je dakle ismaila rodila agara sa avraamom ili sara?