lažni učitelji i lažni proroci

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
unosiš veliku pomutnju
krivo tumačiš, i još se svom silom trudiš to raditi
nemoj tako, opominjem te
Bog Jehova nije poslao nikakv kuran
Gospod Bog Jehova je poslao Sina Svog Jedinorođenog da spasi svijet

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
unosiš veliku pomutnju
nemoj tako, opominjem te

ako je neko uneo pometnju ovde, onda si to ti posto ocigledno imas sveje ucenike ali nisi jedini, imamo mi ovde vise ucitelja

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
unosiš veliku pomutnju
nemoj tako, opominjem te

To je tvoje misljenje i tvoja vjera.
Ja se pozivam na SZ i NZ da je Kur'an Bozja Objava, i jedina do kraja i bez izmjene sacuvna Bozja Rijec.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
mišljenje je moje i to ne poričem,
ali
rekao sam več da ja nemam vjeru, jer da imam neku svoju vjeru ispalo bi da sam ili nekakav krivovjerac ili bog
e pa nisam, ni jedno ni drugo, probaj shvatiti
čovjek sam kao i ti
samo se razlikujem od tebe i drugih jer vjerujem onako kako je vjerovao naš Spasitelj
kako je Krist vjerovao ?
tako da je apsolutno priznavao, poštivao Božji Zakon, pokoravao se pravilima

nemožeš ničime iz Biblije dokazati da je kuran Božja objava
osim ako češ lažno izvrtati neke citate
u slučaju da to činiš, namjerno zavodiš ljude na put u propast
odgovaračeš za svaku dušu ako radi toga bude izgubljena
ostavi se tog posla
pokaj se dok još traje vrijeme milosti, ostavi se grijeha

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
mišljenje je moje i to ne poričem,
ali
rekao sam več da ja nemam vjeru, jer da imam neku svoju vjeru ispalo bi da sam ili nekakav krivovjerac ili bog
e pa nisam, ni jedno ni drugo, probaj shvatiti
čovjek sam kao i ti
samo se razlikujem od tebe i drugih jer vjerujem onako kako je vjerovao naš Spasitelj
kako je Krist vjerovao ?
tako da je apsolutno priznavao, poštivao Božji Zakon, pokoravao se pravilima

nemožeš ničime iz Biblije dokazati da je kuran Božja objava
osim ako češ lažno izvrtati neke citate
u slučaju da to činiš, namjerno zavodiš ljude na put u propast
odgovaračeš za svaku dušu ako radi toga bude izgubljena
ostavi se tog posla
pokaj se dok još traje vrijeme milosti, ostavi se grijeha

ne mozemo ti i ja istovremeno tvrditi da vjerujemo onako kako je Krist vjerovao.
Ni jedan od nas nê vjeruje kao on!

Ali, ono sto mogu tvrediti jeste da ja vjerujem isravnije, o tome Bog zna.
Isus nije Davidov potomak, to su oni koji vjeruju da njegova majka nije bila cestita, nego nemoralna!
Vjerujse li ti da je Isus Davidov potomak?
Vjerujes li ti da je Isus bio zidov ili krscanin?
Ako to vjerujes ti imas vjeru Jovana, Pavla, Pia, Marka, Jude itd. a ne Isusovu!

Ovdje hriscani i krscani ne citiraju onoga koga drze za boga! Nego citiraju razne ljude sumnjivih izjava.
Dakle, ko zavodiu na pogresan put?

Ja se kunem sobom i svim sto imam da je Kur'an Bozja Objava i da je Muhammed a.s. Bozji poslanik!

Mozes li se ti zakleti u sebe i sve sto imas da nije?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kuran nikad nece moci da se ubrizga u original Bozje reci koja je propovedala prorocki Hrista. jednostavno muhamedani ne znaju Biblijsku a ni kuransku matematiku izgleda. ta matematika Bozja se osniva na osnovu Boga koji govori juce za sutra i da su dvoje zauvek jedno,tako da put ismaila nije isto sto i put isaka. obecanje ide preko isaka ne preko ismaila prema originalnom Mesiji.tu je svezano,zakopcano i kvit.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Ja se kunem sobom i svim sto imam da je Kur'an Bozja Objava i da je Muhammed a.s. Bozji poslanik!
Mozes li se ti zakleti u sebe i sve sto imas da nije?

Isus je ovako rekao:
ne kunite se nebom, jer je prijesto Božji
ni zemljom, jer je podnožje njegovim nogama...
vaše da je da, vaše ne neka bude ne

dokaz iz Svetog Pisma , Evanđelje Matej 5:33 zakletva

u54aodef353a7vz69w.png

muhamed nije bio Božji poslanik i to je moj definitivni odgovor
nije = NE

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
No proble.
Meni moja vjera a tebi tvoja. (Kur'an),

Ako pricamo o vjerama svako ima pravo da vjeruje sta mu pane na pamet, ma kako drugima to cudno izgledalo. Ja s tim i s tim ljudima zaista nemam nikakvih problema, jer nije moje da sudim ikome!
Bog je Jedini Sudija, i svacija odgovornost lezi samo prema Njemu, ne prema bilo kojem covjeku ili grupi, drzavi, skoli itd! Ne postoji niko ni na nebu ni na zemlji pred kim bi odgovarao za svoju vjeru osim Boga.
Govorim o vjeri.
Zbog tioga je islam vjera mira i tolerancije.
Govorim o vjeri.

Ali kada govorimo o knjigama (napr Biblija) i sadrzaju, tada ne govorimo ni o cijoj vjeri nego o onom o cedmu pise knjiga. I ukoliko u Bibliji nadjemo nelogicnosti ili neistine, ili neistinita taumacenja zapascemo u veliki logicki problem ukoliko ne poznajemo Kur'an.

Na primjer Biblija kaze kako je Avraham natovrio na ledja njegovoj majci Hagari vode, kruha i dijete Ismaila od 19 godina!
Ne mogu tu nelogicnost pripisivati Bogu Sveznajucem! Ili tvrditi da je to mala greska a reci Bog ne grijesi. Ako grijesi pitam koji je to bog?
Jer Allah ne grijesi nikada.
Ne moze se reci da su nebesa i zemlja sa svim na njoj nastali za 6 dana, kada postoje bezbrojni logicni dolazi da to nije istina.

Ne moze Isus imati nikakvo rodoslovlje obzirom na njegovo porijeklo, a Biblija nudi dva medjusobno razlicita.
Onaj ko cuje da je Biblija nepogresiva Bozja Rijec, i koji u njoj nadje ovakve nelogicne, kontradiktorne izjave, nema razloga da je ne odbaci, zar treba jos istrazivati i naci jos mnogo toga?
Ali ako zna Kur'an, covjek prepoznaje u Bibliji bez problema ono sto potice od Boga, jer Toga ima u Bibliji!

Tako da su lazni ucitelji oni koji negiraju Kur'an i Muhammeda a.s. obzirom da i SZ i NZ govore o njemu.

Na zalost, ljude nije mnogo briga kakav grade odnos s Bogom, nego vise kakav s popom, s crkvom, s predsjednikom vlade, s roditeljima, s najmocnijom svjetskom drzavom itd., jer ne shataju da su te veze prolazne.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
No proble.
Meni moja vjera a tebi tvoja. (Kur'an),

Ako pricamo o vjerama svako ima pravo da vjeruje sta mu pane na pamet, ma kako drugima to cudno izgledalo. Ja s tim i s tim ljudima zaista nemam nikakvih problema, jer nije moje da sudim ikome!
Bog je Jedini Sudija, i svacija odgovornost lezi samo prema Njemu, ne prema bilo kojem covjeku ili grupi, drzavi, skoli itd! Ne postoji niko ni na nebu ni na zemlji pred kim bi odgovarao za svoju vjeru osim Boga.
Govorim o vjeri.
Zbog tioga je islam vjera mira i tolerancije.
Govorim o vjeri.

Ali kada govorimo o knjigama (napr Biblija) i sadrzaju, tada ne govorimo ni o cijoj vjeri nego o onom o cedmu pise knjiga. I ukoliko u Bibliji nadjemo nelogicnosti ili neistine, ili neistinita taumacenja zapascemo u veliki logicki problem ukoliko ne poznajemo Kur'an.

Na primjer Biblija kaze kako je Avraham natovrio na ledja njegovoj majci Hagari vode, kruha i dijete Ismaila od 19 godina!
Ne mogu tu nelogicnost pripisivati Bogu Sveznajucem! Ili tvrditi da je to mala greska a reci Bog ne grijesi. Ako grijesi pitam koji je to bog?
Jer Allah ne grijesi nikada.
Ne moze se reci da su nebesa i zemlja sa svim na njoj nastali za 6 dana, kada postoje bezbrojni logicni dolazi da to nije istina.

Ne moze Isus imati nikakvo rodoslovlje obzirom na njegovo porijeklo, a Biblija nudi dva medjusobno razlicita.
Onaj ko cuje da je Biblija nepogresiva Bozja Rijec, i koji u njoj nadje ovakve nelogicne, kontradiktorne izjave, nema razloga da je ne odbaci, zar treba jos istrazivati i naci jos mnogo toga?
Ali ako zna Kur'an, covjek prepoznaje u Bibliji bez problema ono sto potice od Boga, jer Toga ima u Bibliji!

Tako da su lazni ucitelji oni koji negiraju Kur'an i Muhammeda a.s. obzirom da i SZ i NZ govore o njemu.

Na zalost, ljude nije mnogo briga kakav grade odnos s Bogom, nego vise kakav s popom, s crkvom, s predsjednikom vlade, s roditeljima, s najmocnijom svjetskom drzavom itd., jer ne shataju da su te veze prolazne.
Biblija se ne tumaci vec razgleda...gde si ti nasao da je avraam agari natovario i ismaila od 19 godina na ledja? natovario joj je mesinu ne ismaila.
no lakoje doci do toga da li je muhamed od Boga poslan ili Isus. evo ti jedno prosto pitanje,da li je dakle ismaila rodila agara sa avraamom ili sara?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Biblija se ne tumaci vec razgleda...gde si ti nasao da je avraam agari natovario i ismaila od 19 godina na ledja? natovario joj je mesinu ne ismaila.
no lakoje doci do toga da li je muhamed od Boga poslan ili Isus. evo ti jedno prosto pitanje,da li je dakle ismaila rodila agara sa avraamom ili sara?
Razgledas djavla i nadjes da nije ruzan koliko se prica o njemu, ili cak nemas pojma da licno on pred tobom.
Covjek je duzan da pazljivo cita rijeci, ra razmislja o njima i sta znace.
Medjutim, covjecanstvo je ocito u zamci medija, "ucitelja" i naravno, menadzera.
Tako se gube pojmovi.

Vec sam pisao o Avrahamovoj biblijskoj "zavrzlami", ali ponovicu ti ukratko:

Posto je Sara bila nerotkinja ona uzme svoju sluskinju Hagari i da je Avramu za zenu Postanak 16:12
Avram je dobio sina u svojoj 86 godini, Izaka u njegovoj stotoj godini.
Znaci da je Ismailu bilo 14 godina kada se rodio Izak.
kada je odbijen od sise Izaku je bilo 5 godina, Ismailu 19!

I da, pise da je Avraham natovario Hagari sina na ledja, pa ga ona odnijela u pustinju, onda djetesce ostavila ispod zbuna da ne cuje plac djeteta itd....

Vidis, citas povrsno i nemas pojma sta pise!

Sara je rodila Izaka.
Muhammed a.s. potice od Izaka, preko Davida. Muhammed a.s. je obecani Davidov potomak.

Sarino potomstvo je robovalo 400 godina u Egiptu, po prorocanstvu datim Avramau kada je prinio zrtvu.

Hagarinom potomstvu je data zemlja izmedju Nila i Eufrata po istom prorocanstvu!

Isus nije Davidov potomak! Znas da je naruzio covjeka kome je rekao: kako ce on meni sjediti s desne strane!

Slabo citate, slabo vjerujete.

Natrag