Ja baš tražio nešto zadnjih dana, kad ubacim filtere za i5 i eventualno i3 procesor (i3 nema hardversku virtuelizaciju, ne znam da li npr. razvoj za Android ima neke koristi od iste pri testiranju i sl.) i 17" ekran bez obzira na rezoluciju, dobijem jednocifren broj laptopova.
Ako baš hoćeš sa 2TB, onda npr. kod WW imaš samo 4 modela u rangu 139-200k dinara (svi su 17" FHD, jedan čak i multi-touch).
Po meni je glupo bacati pare na bilo koji od ova 4 modela, jedino realno vrede ova dva sa i7 HQ procesorom (ali 1500e za laptop...), nego ili sačekaj nešto sa novom generacijom 5xxx procesora (npr. i5-5200U već ima u nekim modelima) ili juri u inostranstvu.
================================================
Ono što sam ja razmatrao sa svojim budžetom za neki Web development i sl. je
Acer Aspire E5-771G i pratkično NIŠTA više u tom cenovnom rangu nema sa 17" FHD ekranom, čak i ovaj ima samo 4GB rama pa treba dodati bar još 4.
Takođe, sad videh da WW nema dobro urađeno filtriranje, jer se na opcije 17" i FHD ne pojavljuje na listi
Acer Aspire E5-771G-53Z8 17.3" FHD, Core i5-5200U/4GB/1TB/GT840M 2GB/HDMI
koji košta 79-86k, ali za razliku od gore navedenog ima i5-5200U procesor (mada je i od ovog za intenzivniji rad bolji npr. i5-4000M).
Ovaj je u Gigatronu osetno skuplji (90-100k, a kod WW je 79-86k), pa ne znam da li još važi ono u Gigatronu da se prijavi niža cena i dobije i ta cena i još popust ili možda ne važi za ovaj model pošto on ima oznaku "preporučujemo".