Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
13.07.2012
Poruka
429
Moze koje misljenje o ovom autu. Sta mislite o njemu? Jel ima mana i koje su mu i koje su mu vrline? Inace uzeo bih ga. Dobijam ga povoljno, a poznam vlasnika, znam da je odrzavao auto redovno.
Hvala
 
Učlanjen(a)
26.03.2010
Poruka
89
2009. godine sam kupio ovaj automobil, takođe sam ga u to vrijeme platio smiješno malo, uzimajući u obzir kako su se kotirala vozila te klase, prije svih Passat 5+.
Što se tiče prednosti, tu prvo treba navesti fantastičan 1.9 JTD motor koji uvijek ima viška snage, nije veliki potrošač, radi jako uglađeno za jednog dizelaša tih godina, uglavnom, da ne dužim, o tom motoru sve najbolje, 2.4 JTD nikako!
Udobnost je vrhunska, enterijer je gospodski, kvalitet izrade vrlo dobar, sjedišta su savršena, kao fotelje!
Dobro je napomenuti da je kompletan trap Fiatov, ukoliko me sjećanje ne vara, mislim da je čak u pitanju Fiat Stilo, tako da je pri kupovini rezervnih dijelova jako bitno tražiti dio za Fiata, a ne za Lanciu, jer onda naši "pošteni", prodavci autodijelova, potpuno isti dio prodaju skuplje!?
Što se tiče mana, tu prednjači očajna elektronika.
Primjera radi, ja sam podizač vozačevog prozora remontovao 3 ili 4 puta, protokomjer vazduha sam mijenjao 2 puta, instrument tabla je znala da "poludi", iz čista mira, mjerač za gorivo je radio kad je htio, pola lampica za noćno osvjetljenje nije radilo, sam ECU motora je užasno loš ...
Uglavnom, sve što ima bilo kakve veze sa elektronikom je jako kritično!
Limarija je jako skupa i teško ju je čak i pronaći, sve ostalo je manje-više standardno kao i kod svakog drugog vozila.
I, da, imajte u vidu i daljnju preprodaju, jer se sa Lanciom zaista čovjek dvaput obraduje, tj. kad je kupi i kad je proda.
 
Top