Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
la-roux-in-for-the-kill.jpg


La Roux ( Lah-Roo, ) su engleski electropop i synthpop duo koju čine pjevačica, klavijaturista, co-pisac i co-producent Eleanor Kate Jackson (rođen 8. marta 1988), i klavijaturist, co-pisac i co-producent Ben Langmaid.
Njihova muzika je pod utjecajem britanskog synthpop-a 1980-tih, uključujući Yazoo, Erasure, Depeche Mode, OMD, Human League, Heaven 17 i Eurythmics.

Na 53. dodjeli Grammy-ja 13. februara 2011, La Roux-ov istoimeni debi album je osvojio Grammy za najbolji elektronski / Dance Album.

Godine 2006, Elly Jackson i Bena Langmaida je upoznao njihov zajednički prijatelj. Njihov prvi projekt je bio pod nazivom 'Automan' i uglavnom su pravili akustičnu muziku. La Roux-ov "Quicksand" je debi singl, koji je objavila francuski nezavisna izdavačka kuća Kitsuné Music u prosincu 2008. Oni su tada potpisali za Polydor Records da bi objavili njihov debi album.
Njihov drugi singl 'U za Kill "je objavljen 16. ožujka 2009, i istaknuti dubstep producent Skream je stvorio remix pjesama. " U za Kill' je debitirao na mestu broj jedanaest na UK Singles Chart 22. marta 2009, a našao se na mestu broju dva, četiri tjedna kasnije. 'Bulletproof' je objavljen 21. juna 2009 i debitovao je na mestu broj jedan na UK Singles Chart. Pjesma je objavljena 11. avgusta 2009 u Sjedinjenim Američkim Državama i našla se na vrhu Hot Dance Club Songs top liste. Od 11. juna 2010, nalazi se na osmom mestu Billboard Hot 100 lestvici i prodao se u preko 1,8 milijuna primjeraka.

La+Roux+shoot.png


Elly Jackson

Rođena je 8. marta 1988 godine. Odrasla je u Herne Hill, pored Londona. Umalo nije napustila osnovnu školu u dobi od 8 godina, jer su je često maltretirali zbog izgleda, imala je velika stopala i izgledala je kao dečak. Odrastala je tako mrzeći svoj izgled i ono šta je. U početku se zanimala za folk muziku, a posebno je bila zainteresovana za za Carole King i Nick Drake čiju muziku je slušala kao mala. Njen rani muzički materijal se sastojao od narodnih pesama pod utjecajem Joni Mitchell-a. Njezin muzički ukus se kasnije menja kada je počela da učestvuje na tadašnjoj rave sceni. Kao njene uticaje navodi Gerry Rafferty-a, David Bowie-a, Madonnu, Princa i The Knife .

439x.jpg

Ben Langmaid

Ben Langmaid je u drugoj polovici La Roux, ali on ne sudjeluje u muzičkim spotovima ili live nastupima s bendom. Langmaid, londonski producent i skladatelj, je sarađivao u raznim drugim muzičkim projektima u prošlosti. Radio je sa Rollo Armstrong-om iz Faithless, jer su zajedno išli u istu školu, a kasnije su zajedno saradjivali kao Huff & Puff sredinom 1990-ih godina, objavivši house singl 'Help Me Make it, 1996 godine. Langmaid također snima i kao Atomic i bio je član Huff &Herb-a prije njegovog rada kao tekstopisac za indijski rock bend Kubb i njihov debi album "Mother" izdan 2005 godine.


Njihov album prvenac ima 12 pesama i svaka je priča za sebe, neverovatno je koliko je ovaj zvuk posle godinama objavljivanih elkectro-pop albuma uspeo da nađe svoje mesto baš na svim radio stanicama i kod svih ljudi. Prvi singl "Quicksand" zatim " In for The Kill" i treći " Bulletproof" su pesme koje ostaju. La Roux su ime koje obećava i od koji se tek očekuje veliki proboj.


Diskografija:

Albumi:

2009 La roux


Compilacijski albumi:

2010 Sidetracked

Singlovi:

2008 "Quicksand"
2009 "In for the Kill"
2009 "Bulletproof"

2009 "I'm Not Your Toy"


Izvor: wikipedija



 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Nency oni su sjajni ima par pesama gde me odusevljava i glas i zvuk :D


 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top