Šta je novo?

Kyocera prikazala mobilni telefon bez zvučnika

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Kyocera prikazala mobilni telefon bez zvučnika
Izvor:
Micro.rsKOMPANIJA KYOCERA PRIKAZALA JE na izložbi Wireless Japan, koja se od 30. maja do 1. juna održava u Tokiju, novi model mobilnog telefona koji umesto uobičajenog zvučnika koristi vibracije kako bi preneo zvuk do uha korisnika.

Radi se o modeli Urbano Progresso, za koji proizvođač navodi da podržava tehnologiju koja koristi provodljivost tkiva, kako bi prenela zvuk do uha korisnika i eliminisala pozadinsku buku.

Na demonstraciji koja je održana na izložbi Wireless Japan moglo se videti da se telefon lako koristi, a jedino što je potrebno jeste da bude čvrsto priljubljen uz lice korisnika. Da bi se uverili da telefon uspešno eliminiše pozadinsku buku, posetioci izložbe su ga isprobavali ispred zvučnika koji su reprodukovali bučne tonove, kao što su zvuci sa gradilišta i slično. Čak i toj situaciji, korisnici su mogli jasno da čuju svog sagovornika.

Telefon koristi uređaj nazvan “pametni prijemnik zvuka” (Smart Sonic Receiver) koji je smešten ispod gornje polovine ekrana telefona i reprodukuje vibracije. Prijemnik radi i sa slušalicama ili bilo kojim drugim audio uređajem koji se stavlja u uho. Telefon ima i interni zvučnik, smešten na zadnjoj strani kućišta, koji služi za reprodukciju melodija zvona ili glasa kada se telefon koristi kao spikerfon

Urbano Progresso koristi Android 4.0 Ice Cream Sandwich, a od ostalih karakteristika vredi pomenuti ekran dijagonale 10,16 cm (4 inča) i kameru rezolucije 8 megapiksela. Telefon je otporan na uticaj vode i na udarce i ima skup standardnih funkcija koje imaju pametni telefoni namenjeni japanskom tržištu, uključujući podršku za mobilnu televiziju i elektronski sistem plaćanja.

Kyocera i ostali japanski proizvođači su u prvi mah bili iznenađeni velikom popularnošću pametnih mnobilnih telefona, ali se u poslednje vreme trude da predstave modele sa neobičnim karakteristikama, kao što je telefon sa detektorom radijacije koji je za operatora Softbank napravila kompanija Sharp, kako bi se razlikovali od drugih i na taj način privukli nove kupce. Ipak, Appleov iPhone, koga nude dva od tri najveća japanska operatora mobilne telefonije i dalje ostaje najpopularniji mobilni telefon u Japanu. 
Poslednja izmena od urednika:
Top