Kvalifikacije za EURO 2016

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Ovo je tema u kojoj cemo diskutovati o grupama, rezultatima i igrama reprezentacija u kvalifikacijama za euro 2016...
Zreb je u nedelju sa pocetkom u 12 casova, a prenos je na rts1, htv 2, slo2, bht1...
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
EURO 2016: Ronaldo stiže u Srbiju!
IZVOR. B92 | AK
Reprezentacija Srbije igraće protiv Portugala, Danske, Jermenije i Albanije u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.


8904118375309d82dd0a06167582189_orig.jpg

fss.rs

Do sada smo šest puta igrali protiv Portugala i učinak je izjednačen, obe selekcije imaju po dve pobede uz dva remija.

Crna Gora će se boriti sa Rusijom, Bosna i Hercegovina igraće protiv našeg rivala iz kvalifikacija za Mundijal Belgije, ali i Gareta Bejla i njegovog Velsa, Makedonce čekaju prvaci sveta i Evrope Španci, Slovenci idu na Engleze, a Hrvati će se suprotstaviti Italiji.

Grupa I je možda i najteža od svih kvalifikacionih gledajući mena rivala, a nema sumnje da će u centru pažnje borbe za Francusku biti dueli Portugala i Srbije. Pre svega što četvorica naših reprezentativaca igraju za Benfiku (Lazar Marković, Filip Đuričić, Miralem Sulejmani i Ljubomir Fejsa), a da je do pre mesec dana u Lisabonu bio i Nemanja Matić.

Takođe, vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović je vrhunac igračke karijere doživeo u redovima šampiona ove zemlje Porta.

"Proveo sam skoro deset godina u Portugalu kao igrač, a sada smo ih dobili u grupi. Biće veoma teško", bila je prva rekacija Drulovića na žreb. Da li će Drulović voditi Srbiju u kvalifikacijama za EURO 2016 saznaćemo 15. juna.

"Orlovi" su umalo ponovo dobili Hrvate za konkurenta, ali nam je Peter Šmajhel ipak poslao svoje zemljake Dance koji su 1992. zamenili SFRJ na EP i postali šampioni Evrope.

Zbog sistema kvalifikacija više verovatno nećemo imati "grupe smrti", a u ovom ciklusu izdvajaju se dve veoma interesantne. U jednoj će igrati Nemci, Irci i Poljaci, uz Škote, Gruzine i debitanta Gibraltar, a u drugoj Ruzsija, Švedska i Crna Gora, uz Moldaviju i Lihtenštajn. Interesantno će biti i u okršajima Italije, Hrvatske, Bugarske i Norveške.

Aktuelni šampion Španija igraće protiv Ukrajine, u grupi B će se boriti "Zmajevi" i "Đavoli" (BiH i Belgija), Holandiju očekuje Češka, dok će najteži rival Engleskoj biti Švajcarci.

Grupe kvalifikacija za EURO 2016:

Grupa A: Holandija, Češka, Turska, Letonija, Island, Kazahstan
Grupa B: BiH, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, Andora
Grupa C: Španija, Ukrajina. Slovačka, Belorusija, Makedonija, Luksemburg
Grupa D: Nemačka, Irska, Poljska, Škotska, Gruzija, Gibraltar
Grupa E: Engleska, Švajcarska, Slovenija, Estonija, Litvanija, San Marino
Grupa F: Grčka, Mađarska, Rumunija, Finska, Severna Irska, Farska ostrva
Grupa G: Rusija, Švedska, Austrija, Crna Gora, Moldavija, Lihtenštajn
Grupa H: Italija, Hrvatska, Norveška, Bugarska, Azerbejdžan, Malta
Grupa I: Portugal, Danska, Srbija, Jermenija, Albanija

Kvalifikacije za EP počinju 7. septembra ove godine, a završavaju se 17. novembra 2015. U predstojećim kvalifikacijama igraće i jedan debitant, selekcija Gibraltara koja će igrati u grupi sa Nemačkom.

Uvodi se pojam "nedelje fudbala", tako da će utakmice po grupama biti igrane od četvrtka do utorka (kada su u pitanju po dva termina). Utakmice će počinjati u 18.00 sati ili u 20.45 sati. Kada se igra po jedan meč u mesecu, onda će se igrati od subote do ponedeljka.

Borba za Francusku počeće u septembru 2014. godine. U tom mesecu biće odigrana jedna, u oktobru dve, a u novembru ponovo jedna. Takmičenje se nastavlja u martu 2015. godine (jedna utakmica), u junu će biti odigrana još jedna, a u septembru i oktobru 2015. Utakmice baraža biće odigrane u novembru 2015. godine.

Pored domaćina Francuske, direktan plasman obezbediće devet pobednika grupa, devet drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana reprezentacija. Preostalih osam trećeplasiranih selekcija igraće baraž i četiri pobednika pridružiće se ostalim učesnicima.

Ovo će biti prvo Evorpsko prvenstvo na kojem će učestvovati 24 ekipe, a održava se od 10. juna do 10. jula 2016.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.634
Živadinović: Portugalija nije tim za preveliki respekt, 95 odsto smo na EP!


Imamo veliki igrački potencijal i ne sme da se desi kao u prošlim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu da postoje lični sukobi - kaže Rajevac




sp-zivadinovic_620x0.jpg





Bivši selektori fudbalske reprezentacije Jugoslavije Slobodan Santrač i Milan Živadinović ocenili su danas da je Srbija dobila dobru grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i da će sa selekcijom Portugalije voditi borbu za prvo mesto.


Srbija će igrati u Grupi I zajedno sa Portugalijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom, odlučeno je žrebom u Nici.

"Portugalci i mi borićemo se za prvo mesto, ostale reprezentacije za treće. Mislim da imamo dobru i kvalitetan tim, koji može da se plasira na EP. Svejedno je da li igramo kod kuće ili na strani. Ostale selekcije u grupi pokušaće da se nadmeću za treće mesto", rekao je je Santrač Tanjugu.

Nekadašnji trener Crvene zvezde i selektor Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara, Živadinović, smatra da je Srbija imala sreće prilikom žreba i istakao da već vidi nacionalni tim na EP u Francuskoj.

"Portugalija više nije ekipa za preveliki respekt i srpski reprezentativci su najbolji igrači u tamošnjoj ligi. Danska je nekadašnja velesila, mislim da bi morali da se 'prošetamo' kroz ovu grupu i vratimo srpski fudbal na mesto koje mu pripada. Jermenija bi trebalo da bude lak 'zalogaj', a ne bi trebalo ni da se plašimo Albanije. Imamo kvalitet i mislim da smo 95 odsto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj", rekao je Živadinović Tanjugu.

Sličnog mišljenja je i bivši selektor Gane Milovan Rajevac.

"Grupa je sasvim solidna, nije ni teška, a ni laka. Srbija ima veliku šansu da se plasira na šampionat u Francuskoj. Imamo veliki igrački potencijal i ne sme da se desi kao u prošlim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu da postoje lični sukobi. Mnogo smo izgubuili što se nismo plasirali u Brazil i sada bi smo morali da se kvalifikujemo", rekao je Rajevac.

On se osvrnuo i na utakmice sa Albanijom i gostovanje reprezentacije Srbije u Tirani.

"Politika je jedna, a fudbal druga stvar. Igrali smo i sa Hrvatskom pa nije bilo većih incidenata. Treba samo da nas interesuje kako da uspešno završimo kvalifikacije. Ne smemo nikog da potcenimo, ali mislim da Srbija može da se bori za prvo mesto i izbori direktan plasman", zaključio je Rajevac.

Kvalifikacije za EP počinju 7. septembra ove godine, a završavaju se 17. novembra 2015.




Izvor: Novosti
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.634
EURO 2016: Selektori odmereni


Izvor. B92 | NL

Nakon žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine većina selektora davala je odmerene izjave i prebacivala ulogu favorita na druge timove.


19799537965309feee3dcb4227606501_orig.jpg




Evropsko prvenstvo će se održati u Francuskoj, izvučene su izjednačene grupe i zbog formata takmičenja nema "grupa smrti“.

Na ovom prvenstvu će prvi put učestvovati 24 reprezentacije, tako da se selektori nekih reprezentacija koje nisu među najboljim u evropskom fudbalu poput Finske, Letonije ili Belorusije vide svoju šansu za plasman na Euro.

Selektori najboljih selekcija poput Španije i Italije su se ogradili od uloge favorita i istakli da će im biti potrebna maksimalna posvećenost ne bi li se plasirali na takmičenje najboljih evropskih selekcija.

Visente Del Boske vodi selekciju branioca titule, Španiju, istakao je da se u grupi sa Španijom nalaze timovi čije vreme tek dolazi.

"Grupa nije laka kao što se to možda nekima čini. Susrećemo se sa reprezentacijama u naletu koji imaju mlade i jake timove“, rekao je 63-godišnji Del Boske.

Del Boske je takođe izjavio da se nada da će, kada Španija bude igrala u Ukrajini, sve biti u najboljem redu.

"Nadam se da će sve ponovo ličiti na veselje kao prošli put kada smo igrali u Ukrajini“, izjavio je iskusni španski stručnjak.

Čezare Prandeli, selektor Italije, istakao je konkurentnost Hrvata i Bugara, a posebno se osvrnuo na tim Azerbejdžana.

"Hrvatska i Bugarska su potencijalni pobednici grupe, Norveška ima dobar tim, a Azerbejdžan je ekipa u naletu“, rekao je Prandeli, nekadašnji trener Fiorentine.

Niko Kovač je, sa druge strane, prebacio ulogu favorita u Prandelijevo dvorište.

"Zadovoljan sam žrebom, ali objektivno Italija je favorit u grupi“, rekao je Kovač, nekadašnji reprezetativac, a sadašnji selektor Hrvatske.

Engleski selektor Roj Hodžson je na umu imao navijače, a prokomentarisao je i mogućnost da na Evropskom prvenstvu kapiten njegovog tima bude Vejn Runi.

"Runi će sigurno u budućnosti biti kapiten Engleske. Što se žreba tiče drago mi je zbog navijača, oni nas prate svuda po svetu, a sada će imati neke prilično lake destinacije“, istakao je Hodžson.

Nekoliko selekcija igra za svoj prvi plasman na Euro, a jedan od najsamopouzdanijih posle žreba bio je selektor Belorusije Georgi Kondratijev.

Tek očekujte najbolje od nas. Sve osim plasmana na prvenstvo bi bio neuspeh“, izjavio je Kondratijev.

Grupa A deluje kao najjača grupa, a selektor Češke izjavio je da će borba za plasman biti neizvesna.

Island može da bude iznenađenje naše grupe, a Letonija i Kazahstan su ekipe koje nismo želeli da se sastanemo“, izjavio je Pavel Vrba.

Njegov kolega na klupi Letonije rekao je da će Letonci dati sve od sebe u kvalifikacijama.

Daćemo sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Holanđani su sigurno favoriti, oni mogu da pobede u bilo kom takmičenju“, rekao je Marian Pahars.

Republika Irska je u grupi sa Nemačkom i Poljskom, a selektor Iraca Martin O’Nil istakao je da najviše očekuje ostrvski derbi sa Škotima.

Grupa je teška, najzanimljivije će biti utakmice sa Škotskom. Za nas same, navijače i celu državu bi bilo sjajno da se kvalifikujemo za Euro“, rekao je O’Nil.

Selektor Švedske Erik Hamren ulogu favorita u grupi prepustio je Rusima.

Rusija je favorit, a Austrija ima odličnu selekciju, oni su mlad tim sa puno potencijala. Kvalifikacije će biti veliki izazov“, rekao je Hamren.

Finska će biti u izjednačenoj grupi F a selektor ove nordijske reprezentacije smatra da će njegovom timu biti teško da dođe do Francuske.

Zadovoljan sam žrebom, ali za nas neće biti lakih utakmica“, izjavio je Patalainen.

Poljska je u grupi sa Nemačkom i selektor Adam Navalka je posebno istakao kvalitet Nemaca.

Nemci su favoriti u grupi, ali za nas je najbitnije da verujemo u sebe i naporno radimo“, rekao je Adam Navalka.

I novi selektor San Marina je imao šta da kaže o žrebu, Mancaroli smatra da San Marino mora da napreduje.

Da bi napredovao moraš da igraš sa najboljima“, rekao je Mancaroli.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.634
Drulović: Teška grupa!


Novosti online


Proveo sam skoro deceniju u Portugaliji, a sada smo sa njima u grupi - rekao je Drulović za sajt UEFA. Srbija je dobila vrlo tešku grupu



sp-drulovic_620x0.jpg




Vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović je najbolje godine svoje karijere proveo u Portugaliji, a sada će možda imati priliku da "orlove" predvovi protiv ove zemlje.


Srbija je u istoj grupi u kvalifikacijama za EP 2016. protiv Ronalda i društva.

- Proveo sam skoro deceniju u Portugaliji, a sada smo sa njima u grupi - rekao je Drulović za sajt UEFA. Srbija je dobila vrlo tešku grupu.

Pored Portugalije naš tim će se u grupi I I sastati još sa Albanijom, Danskom i Jermenijom.

Kvalifiakcije počinju 7. septembra ove godine.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.634
Petković opominje: Ne smemo da potcenimo Jermene!


Autor: MONDO/Tanjug

Pročitajte šta je rekao i bivši selektor naše reprezentacije, Ilija Petković.



petko-i-tole-n.jpg





Koordinator u radu fudbalske repreznetacije Srbije Ilija Petković rekao je da državni tim ne sme da potceni rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.


"Grupa nije za potcenjivanje, sa nama su dva ozbiljna nacionalna tima, Portugalija i Danska, jedna je bila vicešampion Evrope, a druga prvak kada smo eliminisani zbog sankcija. Danska tradicionalno igra dobro, dok je prva asocijacija na Portugaliju - Kristijano Ronaldo. Oni, međutim, imaju dosta kvalitetnih igrača. Sigurno će to biti jedna selekcija na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a sasvim druga u kvalifikacijama", rekao je Petković Tanjugu.
Pored Portugalije i Danske, Srbija će igrati u Grupi I zajedno sa selekcijama Jermenije i Albanije.

"Oba susreta sa Albanijom biće utakmice visokog rizika. Ne smemo olako da shvatimo ni Jermene. Mnogi su se nadali da ćemo završiti u možda nekoj lakšoj grupi, ali ovde nema lakih protivnika. Sve ekipe se nadaju da će se naći na EP. Kvalifkacije su nezgodno takmičenje, rizične su, nema favorita i uvek neka selekcija ispliva i naparvi iznenađenje", poručio je Petković.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.634
PETKOVIĆ: Mečevi sa Albanijom biće utakmice visokog rizika!


Izvor: Kurir

Pored Portugalije i Danske, Srbija će igrati u Grupi I zajedno sa selekcijama Jermenije i Albanije

ilija-petkovic-foto-marina-lopicic-1393166162-450477.jpg



BEOGRAD - Koordinator u radu fudbalske repreznetacije Srbije Ilija Petković rekao je da državni tim ne sme da potceni rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Grupa nije za potcenjivanje, sa nama su dva ozbiljna nacionalna tima, Portugalija i Danska, jedna je bila vicešampion Evrope, a druga prvak kada smo eliminisani zbog sankcija. Danska tradicionalno igra dobro, dok je prva asocijacija na Portugaliju - Kristijano Ronaldo. Oni, međutim, imaju dosta kvalitetnih igrača. Sigurno će to biti jedna selekcija na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a sasvim druga u kvalifikacijama", rekao je Petković.

Pored Portugalije i Danske, Srbija će igrati u Grupi I zajedno sa selekcijama Jermenije i Albanije.

"Oba susreta sa Albanijom biće utakmice visokog rizika. Ne smemo olako da shvatimo ni Jermene. Mnogi su se nadali da ćemo završiti u možda nekoj lakšoj grupi, ali ovde nema lakih protivnika. Sve ekipe se nadaju da će se naći na EP. Kvalifkacije su nezgodno takmičenje, rizične su, nema favorita i uvek neka selekcija ispliva i naparvi iznenađenje", poručio je Petković.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.634
"Portugal favorit, možemo sa svima"

Izvor. B92 | MN


Vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović izjavio je da je kvalifikaciona grupa za EURO 2016 nezgodna, ali da naš tim može protiv svih da igra.


1164611315309fbc758a76587790791_orig.JPG



Srbija će u grupi I igrati sa Portugalom, Danskom, Jermenijom, Albanijom i domaćinom Francuskom, ali će dueli sa "trikolorima" biti prijateljskog karaktera.

"Čini mi se da smo nekako sudbinski povezani sa Portugalom. Mislim da su oni fenomenalna ekipa, imaju najboljeg igrača na svetu – Kristijana Ronalda.“

"To je velika fudbalska zemlja, ljudi samo pričaju o tom sportu, favoriti su u našoj grupi, uvek su na završnicama evropskih i svetskih prvenstava. Imaju dosta iskustva, njihovi igrači su članovi najvećih evropskih klubova.“

Drulović je naglasio da su i ostale ekipe u grupi vrlo nezgodne.

"Moramo da se borimo, ostale ekipe u našoj grupi su vrlo nezgodne, teško je izdvojiti reprezentaciju sa kojom ćemo lako igrati. Danska je izuzetno jaka, nekoliko puta su bili u grupi sa Portugalom i pravili im dosta problema. Albanija i Jermenija su vrlo teške reprezentacije posebno na domaćem terenu, a to će od svake reprezentacioje iziskivati da igraju na najvišem nivou."

Vršilac dužnosti selektora je rekao da je Albanija vrlo nezgodna ekipa na domaćem terenu.

"Kada igra u Tirani Albanija je vrlo nezgodna reprezentacija, agresivna su ekipa. Biće teško, ne samo za nas, nego i za druge ekipe, Ako budemo pravi možemo da igramo protiv svih. Spremićemo se na najbolji mogući način, ima još dosta vremena do septembra, videćemo kakav će biti raspored", rekao je Ljubinko Drulović.
 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Kvalifikacije - "Orlovi" kreću u oktobru u Jermeniji!
Srbija neće igrati takmičarske utakmice u septembru, novi selektor, ma ko to bude bio imaće vremena da uigra tim. Start u Jermeniji, možemo lako da dobijemo prva tri meča i praktično napravimo veliki korak ka završnici!

logo-news.png


mitar128932020130906231415.jpg
Foto: beta
Naša grupa ima pet timova, imaćemo manje mečeva i naravno prijateljske sa Francuzima već u septembru.

Kvalifikacije počinju u oktobru u prvom kolu, 11. oktobra gostovaćemo protiv Jermenije.

Tri dana kasnije dočekujemo Albaniju, a u novom terminu u novembru, 14. igramo protiv Danaca kod kuće. Dakle, ako startujemo sa tri pobede, napravićemo već veliki korak ka Francuskoj.

Naredne godine, 29. marta idemo u Portugal, da bi u junu gostovali u Danskoj. Završnica je u na jesen 2015. u septembru čekamo Jermene, zatim u oktobru idemo u Albaniju i dočekujemo Portugal u poslednjem meču kvalifikacija.
Evo zreb celih kvalifikacija:
Kod:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/Draws/02/06/14/61/2061461_DOWNLOAD.pdf
 

prc

Učlanjen(a)
23.07.2010
Poruka
746
Albanci dočekuju ''Orlove'' van Tirane?
Posle prvih razgovora sa predstavnicima Albanije na žrebu u Nici, generalni sekretar FSS Zoran Laković otkrio da Albanci već razmišljaju o mogućnosti da Srbiju ne ugoste u Tirani, već u nekom manjem gradu.
lakovic600102806020121117153138.jpg

Generalni sekretar FSS Zoran Laković kazao je da je Srbiji nedostajalo sreće na žrebu.

''Ništa novo za nas, opet nismo baš bili miljenici sreće. Kad se malo pogleda sa strane, kao neko olakšanje, vidi se činjenica da je zaista moglo da bude i neuporedivo komplikovanije po nas. Sa Jermenijom imamo već neprijatno iskustvo, to će nas dodatno motivisati, nadam se... Sve selekcije su nezgodne, bez dileme", kazao je Laković.

Laković je dodao da očekuje da Evropska fudbalska unija dodeli etiketu "visoki rizik" za meč protiv Albanije.

"Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi dobiju i drugačije konktacije pored sportskih.

U prvim, neformalnim razgoorima sa albanskom delegacijom, saznali smo da će oni možda dočekati našu reprezentaciju izvan Tirane. Slede tek konsultacije, razgovori i organizacija kvalifikacionog ciklusa"
, kazao je Laković.
Evropsko prvenstvo u Francuskoj igraće se od 10. juna do 16. jula 2016. godine, a prvi put će učestvovati 24 selekcije.
logo-news.png
 
Natrag
Top