Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Kritično i u BiH

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
maja_jevtic

maja_jevtic

UREDNIK
Kritično i u BiH

Obilna kiša u Bosni i Hercegovini takođe je prouzrokovala poplave. Najgore je na severu BiH, kao i u centralnim delovima te zemlje. Pojedina naselja na severu BiH potpuno su odsečena od ostatka zemlje jer su sve saobraćajnice poplavljene i potpuno neprohodne.
Građani prijavljuju i probleme s vodosnabdevanjem, ali i strujom. Kako prenosi Index, najkritičnije je na području Teslića, Žepča i Zavidovića.

Na području Novog Grada u Republici Srpskoj izlile su se Una, Sana, Japra i Vojskova i poplavile nekoliko domaćinstava.

Načelnik Opštine Teslić Milan Milićević rekao je da je prekinuta putna komunikacija prema Doboju i određenom broju naselja u Tesliću.

Saobraćaj na magistralnom putu Banjaluka-Doboj, u mestu Vrela, potpuno je obustavljen zbog izlivanja rijeke Usore na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je potpuno obustavljen i na deonici regionalnog puta Tedin Han-Teslić, u mestu Kamenica, zbog odrona. Vodostaj Bosne je sinoć za dva sata narastao za 126 centimetara


Banjalučki Gradski štab za vanredne situacije doneo je sinoć odluku o dizanju u stanje pripravnosti pripadnika Civilne zaštite i njihovom raspoređivanju na kritične tačke na području grada zbog eventualnih poplava.

Trenutno, najugroženije tačke su na području Derviša i Lazareva, javlja Fena.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se prati situacija na svim kritičnim tačkama. On je dodao da je Vrbas još pod kontrolom, ali da će ta reka tokom noći još blago rasti i da zato gradjane treba upozoriti da prate situaciju. "To još nije ni blizu situacije iz 2014. godine, ali može se očekivati da Vrbas još raste", rekao je Radojičić.Izvor: B92
 
Top