ADMINISTRATOR
- Učlanjen(a)
- 10.05.1971
- Poruka
- 54.331
Emerald prozor dekorater je prozor dekorater koji se koristi uz pomoc Compiz Fusion i koji omogucuje promenu teme i punih kompozitnih prozora te raznoh dekoracija istih. Emerald takodje omogucuje razlicite konfiguracije,font promene i izgleda dugmadi, pogledajte, naslov barove i okvire. Emerald prozor dekorater je potpuno nezavisan alat , i mozete pomocu njega uz malo maste postavljati vlastite teme koje sami kreirali od tema koje se koriste za njega.
INSTALACIJA EMERALD
Kliknite misem na dugme Dash Home...broj 1,zatim upisite recimo Te.....broj 2a zatim i klikom misa startujte Terminal...broj 3
Posto vam se otvori terminal upisivacete komande......broj 4
Komande upisujete jednu po jednu i tek kada se obavi proces do kraja predhodne komande upisujete zatim novu komandu......
Gore navedenim komandama bice instaliran i CompizConfig Settings Manager (CCSM) bez koga nemozemo koristiti Emerald kao i sam program Emerald....
Posto smo uspesno instalirali program mozemo i proveriti ga dali radi......
Kliknite misem na dugme Dash Home...broj 1,zatim upisite recimo Eme.....broj 2 a zatim i klikom misa startujte Emerald Theme Manager..broj 3
Program ce se zatim otvoriti i kao znak da je uspesno instaliran a mi mozemo ici korak dalje u omogucavanju i pripremi Emeralda za kreiraranje sopstvenih tema.....

INSTALACIJA EMERALD
Kliknite misem na dugme Dash Home...broj 1,zatim upisite recimo Te.....broj 2a zatim i klikom misa startujte Terminal...broj 3

Posto vam se otvori terminal upisivacete komande......broj 4

Kod:
sudo apt-get install git autoconf libtool libwnck1.0-cil-dev libwnck-dev intltool libdecoration0-dev gawk
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager compiz-fusion-plugins-extra compiz-fusion-plugins-main
wget cgit.compiz.org/fusion/decorators/emerald/snapshot/emerald-0.9.5.tar.gz
tar -zxvf emerald-0.9.5.tar.gz
cd emerald-0.9.5
./autogen.sh && make clean && make distclean && ./configure --prefix=/usr && make && sudo make install
Komande upisujete jednu po jednu i tek kada se obavi proces do kraja predhodne komande upisujete zatim novu komandu......
Gore navedenim komandama bice instaliran i CompizConfig Settings Manager (CCSM) bez koga nemozemo koristiti Emerald kao i sam program Emerald....
Posto smo uspesno instalirali program mozemo i proveriti ga dali radi......
Kliknite misem na dugme Dash Home...broj 1,zatim upisite recimo Eme.....broj 2 a zatim i klikom misa startujte Emerald Theme Manager..broj 3

Program ce se zatim otvoriti i kao znak da je uspesno instaliran a mi mozemo ici korak dalje u omogucavanju i pripremi Emeralda za kreiraranje sopstvenih tema.....