Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Krankenschwester nostrifikation Wien Kako to ide?

  • Začetnik teme kalina2011
  • Datum pokretanja
K

kalina2011

Član
Krankenschwester nostrifikation Wien Kako to ide?
Ima li neko iskustva o nostrifikaciji diplome za medicinski sestru u Becu.
Ja sam predala dokumenta , ali imam kao neki prijemni u bolnici . Sta je moguce da ce biti na tom prijemnom kada ne govorim dobro Nemacki,a ovde sam tek god i pol dana? Zanima me kako idu ta predavanja i polaganja, kada ima nije bitno sto imam radno iskukstvo 7 godina. Bas se plasim da to necu umeti dobro da odradim,jer ja i ne znam sta sestre ovde rade, a odlicno znam svoj posao koji sam radila u Srbiji.Imam Bescheid i smem da radim,ali zaista gde sa malim znanjem jezika i to ne iz medicine:)
Isto tako imam diplomu za fizioterapeuta po Bolonji,ali takodje nostrifikacija traje 2.godine. To je mnogo,posto imam oko 1000 sati vise predavanja i prakse nego oni ovde u istoj skoli (ovde je to Bachelar).
Molim da mi neko sa iskustvom pomogne. Do sada sam samo cula bla,bla i neistine.
Hvala.
 
K

kalina2011

Član
Ako ti nije kasno....
Za nostrifikaciju Krankenschwester je najbolje da uradis u AKH(ne Vinzentinum). Zasto? Lakse se zavrsi i bez posebnog poznavanja jezika i ide postepeno i nije zivce da pogubis,a u ovoj drugoj po dva ispita imas u istom danu i sve je prebrzo,osim ako ne pricas dobro nemacki.
Da bi polozila prijemni u AKH sa 98% sigurno prolazis ako pre toga odes na kurs u HABIBI U Landstraße skola jezika i nije ni bitno koliko tamo naucis, svejedno polozices,jer oni imaju neku saradnju.
Za Fizioth.ti nije ni bas pametno,osim ako imas novca za bacanje. Diplomu mozes da okacis na zid,jer su plate mnogo manje od m.sestre , a treba vise para da bi zavrsila nostri.
Nostrifikacija u proseku za Srbe kosta oko 1850€
Pozdrav
 
Top