Kosarkaski transferi: Kombinacije i spekulacije

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Fenerbahče nudi 3.5 miliona evra za Iljašovu

Fenerbahče Ulker je spreman da u slučaju lok-auta u NBA ligi angažuje turskog reprezentativca Ersana Iljašovu.

sp-iljasova_310x186.jpg


Da se čelnici kluba iz Istanbula ne šale potvrđuje i podatak da je Fener odvojio 3.5 miliona evra da ponudi NBA klubu za odličnog krilnog košarkaša.

Iljašova ima ugovor sa Milvokijem i za sledeću sezonu vredan 2.5 miliona dolara, a ukoliko zaista bude štrajk u najjačoj ligi na svetu neće moći da igra ni za reprezentaciju Turske na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.


(novosti.rs)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Teodosić prelazi u CSKA

Teodosić prelazi u CSKA



Miloša Teodosića samo medicinski pregledi i potpis dele od prelaska iz Olimpijakosa u CSKA iz Moskve.

v210734p0.jpg



Grčki mediji objavili su u subotu da su moskovski i atinski klub postigli dogovor oko obeštećenja za jednog od najboljih košarkaša Evrope i da je popularni Teo dobio zeleno svetlo da otputuje na pregovore sa "armejcima".

Još ranije, pojavile su se informacije da će Teodosić (24) preći u CSKA za astronomskih dva i po miliona evra po sezoni, da će potpisati dvogodišnji ugovor i da će Olimpijakos dobiti milion i 200 hiljada evra obeštećenja.


Iz CSKA je ovog leta otišao Sergej Bikov, a došli su za sada Nenad Krstić, Sami Mehija, Jevgeni Voronov, Anton Ponkrašov i Darijuš Lavrinovič.


(MONDO, foto: MN Press)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Real nudi 18 miliona za Fernandesa

Real nudi 18 miliona za Fernandesa

Izvor: B92, kosarka.rs

Španski košarkaš Rudi Fernandez bi mogao da postane najplaćeniji igrač u ACB ligi ukoliko prihvati ponudu Real Madrida.

16986812084d9b2b7b95568985828654_640x480.jpg


’Kraljevski klub’ je potrošio mnogo novca na dovođenje igrača koji su bili želja bivšeg trenera Etorea Mesine, ali su rezultati više nego razočaravajući.
Uprkos odluci da smanji budžet za narednu sezonu, predsednik kluba Florentino Peres je voljan da ponudi Fernandesu 18 milona evra za šest sezona.
Posle tri godine u Portlandu, Fernandes je trejdovan u šampionski tim Dalasa, ali njegova uloga u novom klubu još uvek je nejasna. Uz to, Fernandes bi u Dalasu naredne sezone trebalo da zaradi milion i po evra, što je upola manje sume koju mu nudi Real.

Rudijev novi ugovor u NBA ligi zavisiće od njegovih partija, dok bi u Realu imao obezbeđenu visoku zaradu za narednih šest sezona.

Španski bek je prethodne sezone beležio 8,5 poena, 2,2 skoka i 2,5 asistencije po meču.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bazile napustio Barselonu i potpisao za Kantu

Italijan se vraća u domovinu


Bazile napustio Barselonu i potpisao za Kantu


Italijanski veteran Đanluka Bazile vratiće se u domovinu, u redove Kantua, posle šest godina provedenih u Barseloni.

78613_bazile01-reuter-marko-djurica_f.jpg


Iskusni 36-godišnjak nije produžio ugovor sa Kataloncima jer je veći deo prošle sezone proveo van terena zbog povrede metatarzalne kosti. Detalji dogovora sa Kantuom, finalistom ovogodišnjeg italijanskog plejofa, nisu poznati.

Bazile je u bogatoj karijeri dugoj 15 godina nosio samo dres tri kluba - Palakanestro Ređane, Fortituda iz Bolonje i Barselone. Najpoznatiji je po čuvenom šutu za tri poena koji je nazvao "tiro ignorante", a odnosi se na iznenađujući skok šut preko ruku protivničkog igrača.



Blic
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Uroš Lučić novo pojačanje Radničkog

Brat Vladimira Lučića u Kragujevcu


Uroš Lučić novo pojačanje Radničkog

Agencije


Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca saopštio je danas na svom sajtu da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Urošem Lučićem.

111892_djd2606resize4422201101200343141_f.jpg


Ovaj krilni košarkas prošlu sezonu je proveo u OKK Beogradu, za koji je u Superligi Srbije prosečno beležio 15 poena u 14 mečeva.

Lučić je rođen 1983. godine i rođeni je brat košarkaša Partizana Vladimira Lučića, koji je šest godina mlađi.

Radnički je prethodno doveo najboljeg asistenta Superlige i Jadranske lige u prošloj sezoni, Miljana Pavkovića iz Hemofarma, a pre njega Stefana Birčevića iz valjevskog Metalca.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Evroligaši se pojačavaju

Evroligaši se pojačavaju

Izvor: B92, kosarka.rs | AK

Do početka nove košarkaške sezone ostalo je nekoliko meseci, svi su koncentrisani na predstojeću Evrobasket, ali rvroligaši nastavljaju da se pojačavaju.

12343808724e305f799ccd6744901221_246x153.jpg


Anadalu Efes je doveo Terensa Kinseja, Olimpiju je pojačao bivši Partizanovac Aleksandar Ćapin, dok će u PAO stići još jedan Kalates.
Terens Kinsej je, kako se i spekulisalo, iz redova Fenerbahče Ulkera prešao u Anadolu Efes. Krilni igrač je prethodne sezone nastupio na 14 utakmica Fenera u Evroligi i ostvario je učinak od 8.4 poena, 2.8 skokova, 1.1 asistencija i 1.4 ukraden elopte. Sa Efesom je potpisao jednogodišnji ugovor, sa mogućnošću nastavka saradnje i u drugoj sezoni.

Olimpija je potpisala jednogodišnji ugovor sa Aleksandrom Ćapinom. On je svoju karijeru počeo u mlađim kategorijama Partizana, ali je ubrzo prešao u Krku, gde je ostao 3 godine. Dobio je i slovenačko državljanstvo i nastupao za ovu selekciju na dva Evropska prvenstva. Prethodne sezone nije dobio mnogo šanse da zaigra u Žalgirisu. Igra na poziciji plejmejkera i ima 28 godina.

D'Or Fišer je dogovorio sve uslove prelaska iz Real Madrida u Bilbao. Jedino ostaje da se sa tim slože čelnici 'kraljevskog kluba', koji su razočarani igrama ovog centra, nakon dve sjajne sezone koje je imao u Makabiju.

Panatinaikos je na pragu dovođenja prvog pojačanja za narednu sezonu. Radi se o Patu Kalatesu, rođenom bratu Nika Kalatesa, plejmejkera 'zelenih'. Kalates je bio i na meti Olimpijakosa, ali je ekipa Željka Obradovića dobila i ovu "bitku" sa 'crveno-belima'.

Kako navode grčki izvori, u narednim danima će i zvanično biti objavljen ovaj transfer, a Kalates bi trebao da potpiše dvogodišnji (1+1) ugovor težak 200 hiljada evra po sezoni. 'Zeleni' su produžili ugovor sa Stratosom Perperogluom na još jednu sezonu.
 
Učlanjen(a)
15.09.2011
Poruka
86
Virtus Bryantu nudi 2,5 miliona dolara za 30 dana

[h=1]Virtus Bryantu nudi 2,5 miliona dolara za 30 dana[/h]

Izvor: Sarajevo-x.com


Iz bolonjskoga su košarkaškog kluba Virtusa potvrdili da će tokom današnjega (srijeda) ili sutrašnjeg dana Kobeu Bryantu iznijeti posljednju poslovnu ponudu.
110928105.jpg
Foto: AP
Ponudit će ponajboljem svjetskom košarkašu Bolonjezi 2,5 miliona dolara plate za mjesec dana, izjavio je predsjednik kluba Claudio Sabatini.

Riječ je o bruto-iznosu, što znači da bi Kobe zapravo inkasirao više nego dvostruko manje za osam odigranih utakmica u Virtusovu dresu.

Hoće li spektakularan transfer 33-godišnjeg beka LA Lakersa biti realiziran, vjerojatno će biti poznato tokom današanjeg ili sutrašnjeg dana, kada će Bryant boraviti u Italiji na Nikeovim promotivnim akcijama u Rimu i Milanu.

Upravo spektakularnost dotičnog transfera zaslužna je što u utorak nije, iako je tako planirano, žrijeban raspored sezone novoga talijanskog prvenstva. U savezu također navijaju da Bryant zaigra u Legi A Basketu, te da Virtusu pomogne u maksimalnom (8) broju utakmica.​
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kirilenko se pridružio Krstiću i Teu u CSKA

Ruski košarkaš se vratio u bivši klub


Kirilenko se pridružio Krstiću i Teu u CSKA


NBA zvezda Andrej Kirilineko potpisao je trogodišnji ugovor sa moskovskim CSKA, ali ima klauzulu u ugovoru po kojoj može da se vrati u najjaču ligu na svetu po okončanju lokauta.

175439_kirilenko01-ap-mindaugas-kulbis_f.jpg


Srpski reprezentativci Nenad Krstić i Miloš Teodosić tako su dobili veliko pojačanje pred start nove klupske sezone.

Kirilenko, koji je nosio dres Jute Džez prethodnih 10 godina, u ponedeljak je prošao lekarske preglede i već se priključio treninzima nove-stare ekipe, jer je za ruski klub nastupao u periodu od 1998. do 2001. godine.

"Drago mi je što se vraćam u klub u kojem sam igrao kada sam bio mlad. Veliko mi je zadovoljstvo što ću igrati pred ruskim navijačima, mojim prijateljima, rođacima. CSKA ima veoma jak tim, sjajnoj trenera i odlične košarkaše. Sav novac koji zaradim u Rusiji daću Dečjoj fondaciji Kirilenko i on će biti potrošen na dečje bolnice, škole, sport u školama i drugo”, poručio je Kirilenko po povratku u domovinu.

Ni predsednik ruskgod tima nije krio oduševljenje angažovanjem najboljeg igrača "zbornaje komande" na Evropskom prvenstu u Litvaniji.

“Posle dugog razmatranja, odučili smo da ga dovedemo. Andrej je poseban igrač, ne samo za CSKA, već za celu rusku košarku”, izjavio je predsednik CSKA Andrej Vatutin za klupski sajt.

Ruski košarkaš prešao je u redove Moskovljana kao slobodan igrač, jer mu je letos istekao ugovor sa "Džezerima".

Blic
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Novicki: Ne idem u Real

NBA zvezda demantovala pisanje medija


Novicki: Ne idem u Real

B.O. |


Dirk Novicki je brzo demantovao medijske navode prema kojima je dogovorio sve uslove saradnje sa madridskim Realom tokom lokauta.

168435_novicki-bamberg201-reuter-michaela-rehle_f.jpg


Priča o prelasku u "kraljevski" klub potekla je navodno od Pau Gasola. Ipak, Novicki je brzo otkrio da se radi samo o medijskoj izmišljotini.

"Nisam pričao ni sa kim. I dalje verujem da ćemo se uskoro dogovoriti sa čelnicima NBA i početi sezonu", rekao je Novicki.

Novicki je otkrio i da sigurno neće pre novembra početi da razmatra ponude iz Evrope i Kine.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Majk Skot, novi Amerikanac u kragujevačkom Radničkom

Promena u sastavu


Majk Skot, novi Amerikanac u kragujevačkom Radničkom


Blic


Nakon što je turski internacionalac Junus Čankaja napustio košarkaški klub Radnički, u Kragujevac je kao nova opcija na poziciji niskog krila stigao 25-godišnji Amerikanac Majk Skot.

186965_majk-skot-bg74net_f.jpg


Skot je prošle godine igrao za nemački Getingen i njegove kvalitete vrlo dobro su upoznali u Hemofarmu, jer su Vrščani upravo taj klub imali za rivala u Evrokupu, a u Kragujevcu će se za mesto u startnoj postavi nadmetati sa Antonom Gadeforšom.


Prilikom sklapanja ugovora sa igračem koji je, posle NCAA nastupa za Kent Stejt, igrao u Turskoj za Trabzon a potom i u Mađarskoj, dogovorena je jednogodišnja saradnja uz mogućnost njenog produžetka.
 
Natrag
Top