Kosarkaski transferi: Kombinacije i spekulacije

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Amerikanac i Finac pred dolaskom u KK Partizan


Košarkaški klub Partizan još uvek traga za poslednjim pojačanjima pred novu sezonu, a upravi aktuelnih prvaka izgleda da su suzili izbor kada je reč o strancima.
68314_dzeromdajson_f.jpg

Američki plejmejker Džerom Klifton Dajson i finski krilni centar Džerald Li želje su crno-belih, prenosi "Sport".
Dajson je nedavno završio svoju univerzitetsku karijeru, tokom koje je za Konektikat minule sezone prosečno postizao 17,2 poena i imao 4,3 skoka i 4,2 asistencije. Ovog leta nije uspeo da se probije u NBA ligu i pored nastupa za Klivlend u letnjoj ligi tokom koje je postizao po sedam poena za svega 14 minuta ukazane šanse po meču. Karijeru će najverovatnije nastaviti u Evropi, a Partizan je jedna od glavnih opcija i to zbog odlaska Boa Mekejleba.
Li je, sa druge strane, odličan u ovogodišnjim kvalifikacijama za naredni Eurobasket, uz proseke od 9,7 poena i četiri skoka na šest odigranih mečeva. Naročito se istakao u duelima sa Crnom Gorom predvođenom Duškom Vujoševićem sa klupe, kada je ubacio 12 a potom i 13 koševa rivalu.
Prošao je sve reprezentativne kategorije u Finskoj za koju je igrao i njegov otac nakon što se preselio iz Ouklenda. Džerald Li je prošle sezone završio koledž karijeru na Old Dominionu, za koji je prosečno postizao 11,9 poena po utakmici i imao 4,9 skokova uz šut iz igre od nešto preko 52% uspešnosti.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Štimac prešao u Ventspils

13580079774c80c7187a501528761585_extreme.jpg

Nekadašnji centar Crvene zvezde Vladimir Štimac prešao u Ventspils.

Bivši juniorski reprezentativac Srbije, Vladimir Štimac vraća se na Baltik. 23-godišnji centar nekadašnji igrač Valmiere, potpisao je ugovor sa Ventspilsom iz Letonije.
Možda i najveći klub sa prostora Letonije, želi da pojača sastav i zabeleži mnogo bolje rezultate posle očajne sezone u kojoj je zauzeo tek peto mesto.

Ventspils će naredne sezone igrati evročelendž kup, a igraće i regionalnu Baltičku ligu.

Štimac, koji je prema pisanju beogradskih medija na prilicno sumnjiv nacin otisao sa Malog Kalemegdana bio je tokom leta navodno interesantan i rimskoj Lotomatici.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2010
Poruka
9
Doce novi decki i u Zvezdu,ima i podmladak a i nesta se dobro kupi,bice ove sezone u nlb ligi prvih 4,Zvezda,Zadar,Cibona,Partizan.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Vujanić pregovara sa Panioniosom

Srpski košarkaš Miloš Vujanić mogao bi da u predstojećoj sezoni ponovo obuče dres jednog grčkog kluba.

Prema pisanju grčkih medija bivši reprezentativni plejmejker je trenutno u pregovorima sa atinskim Panioniosom.
Vujanić je već igrao u Atini, gde je pod vođstvom Željka Obradovića u sezoni 2006/ 07 branio boje Panatinaikosa.
Posle odlaska iz redova Panatinaikosa Vujanić je igrao za moskovski Dinamo, Efes Pilsen i Mursiju.





Strahinja Milošević na meti Zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda zainteresovana je da dovede Strahinju Miloševića, koji je prethodno nosio dres najvećeg rivala, Partizana.

Kako piše „Sport“, prema nezvaničnim saznanjima, 25-godišnji košarkaš ne bi imao ništa protiv da posle crno-belog, obuče i crveno-beli dres.
Milošević bi tako mogao da bude drugi bivši košarkaš Partizana, posle Darka Balabana, koji je ovog leta prešao u Crvenu zvezdu.
Milošević je ime stekao u Vojvodini, a u Partizan je prešao u sezoni 2007-2008.
Sa ’crno-belima’ je osvojio po tri titule prvaka Srbije, nacionalnog kupa i Jadranske lige.
Bio je član univerzitetskih selekciaj 2005, 2007. i 2009. godine.
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Duda daje dva asa za reprezentativca Srbije

Vicešampion Evrope Olimpijakos bio je vrlo aktivan u ovom prelaznom roku. Tim iz Pireja je pored trenera Dušana Ivkovića angažovao i Vasilisa Spanulisa (Panatinaikos), Džemona Lukasa (Marusi), Marka Kešelja (Crvena zvezda), Radoslava Netserovića (Toronto) i Meta Nilsena (Valensija). Međutim, Ivković želi da u Atinu dovede još jednog reprezentativca Srbije Duška Savanovića (27, 204 cm), pišu grčki i španski mediji.
savan.jpg

Savanović je ovoga leta promenio klub, ali ne i državu. Iz Kaha Sola preselio se u Valensiju, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor. Međutim, ni ovaj podatak ne obeshrabruje čelnike Olimpijakosa. Atinjani su spremni da u zamenu za Savanovića pošalju u Španiju još jednog Srbina Zorana Ercega (25, 211 cm), koji je bio na širem spisku kandidata za SP, kao i izraelskog beka Jotana Halperina (26, 196 cm).
Savanović je veliko otkrovenje na Svetskom šampionatu u Turskoj. U dosadašnejm delu Mundobasketa beležio je prosečno 11,1 poena i 4,6 skokova po meču. Bio je najbolji pojedinac meča sa Argentinom, dok je protiv Španije dovodio do ludila Horhea Garbahosu i ostale visoke igrače "crvene furije". Ukoliko bi se preselio u Atinu delio bi minutažu sa još jednim doskorašnjim igračem Valensije Metom Nilsenom.

sportal.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Fernandez, ipak, daleko od Barse

14394789034c923c1566cbc939224713_extreme.jpg

Iako je španski magazin "Gigantes del Basket" objavio vest da Rudi Fernandez prelazi u Barselonu, njegova agencija (U1 st Sports) je to demantovala.

Rudi je bio nezadovoljan statusom u Portland Trejl-Blejzersima, a kažnjen je sa 25.000 dolara zbog komentara njegovog agenta da želi trejd.
Tokom leta je aktivna bila priča da je blizu prelaska u Njujork Nikse ali dogovor nije postignut, pa će i dalje nositi dres tima iz Oregona sa kojim ima ugovor do 2012. godine.
Fernandez ima 25 godina, a 2009. godine izabran je u ruki tim sezone NBA lige. Na Mundobasketu u Turskoj prosečno je beležio 15.6 poena, šest skokova i 1.7 asistenciju po meču.


B92
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Aleksandar Rašić u Trabzonu

Reprezentativac Srbije Aleksandar Rašić nastaviće karijeru u turskom Trabzonu.
69283_rasic01-fonet-fonetaleksandar-levajkovi_f.jpg

O odlasku reprezentativca Srbije iz Partizana se pričalo od početka Svetskog prvenstva u Turskoj, a on je potvrđen danas kada je posle medicinskih pregleda potpisan jednogodišnji ugovor sa turskim klubom. Ostali detalji ugovora nisu saopšteni.
Portparol Trabzona je rekao da je Rašić još jedno pojačanje koje bi trebalo da pomogne timu da napravi dobre rezultate u novoj sezoni.

Rašić je igrao za crno-bele u prethodne dve godine, a nastupao je i za Albu, Dinamo iz Moskve, Efes, FMP i Borac.
U Evroligi je prošle sezone imao prosek od 7,3 poena, 2,2 asistencije i 1,3 skoka. U dresu reprezentacije na Mundobasketu je imao prosek od 9,6 poena i 3,9 asistencija po utakmici.

blicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Musli prošao probu u Kahi, FMP traži 1,5 miliona evra

Supertalentovani centar FMP-a Dejan Musli prošao je probu u redovima Kahe Laboral i očekuje se da čelnici španskog šampiona započnu pregovore sa "panterima".
74088_dejanmusli_f.jpg


Cena mladog reprezentativca Srbije iznosi oko 1,5 miliona evra što je glavna kočnica eventualnom transferu, ali sa obzirom na to da obeštećenje nije fiksno Baskijci se nadaju da će doći do nekog kompromisa.
Trener Duško Ivanović već razmišlja gde bi Musli mogao da se kali ukoliko dođe do prelaska, a kao najrealnija opcija se spominje španski drugoligaš - Melilja.
Dejan Musli ima 19 godina, visok je 212 santimetara i na Fajnal foru juniorske Evrolige 2008. godine proglašen je za MVP-a.

bblicsport.rs
 
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679

Predrag Stojaković slobodan igrač



pedja_stojakovic_afp.jpg

Foto: AFP
TORONTO RAPTORS je dovršio "buyout" ugovora 33-godišnjeg Predraga Stojakovića, što znači da bivši srpski reprezentativac postaje slobodan igrač.

Stojaković se Raptorsima pridružio u listopadu prošle godine, u razmjeni iz New Orleansa, kada je zajedno sa Jerrydom Baylessom trejdan za Jarretta Jacka, Marcusa Banksa i Davida Andersena.

Za kanadsku momčad odigrao samo dvije utakmice prije ozljede koljena. Stojaković odrađuje posljednju godinu od petogodišnjeg ugovora. Ugovor iskusnom šuteru ove sezone garantira 15 milijuna dolara, pa su u Torontu radije Stojakoviću isplatili ogromnu sumu, nego da su ga trpili na klupi.

Raptorsi su nakon otkupa njegovog ugovora obznanili kako su o toj opciji razmišljali čim su ga doveli, ukoliko ga ne uspiju razmijeniti.

"Stojaković se nije uklapao u našu viziju mlade momčadi Toronta, ali bi mogao pomoći nekoj veteranskoj momčadi koja bi ga potpisala" poručio je glavni menadžer Toronta Bryan Colangelo.

Stojaković je tako postao slobodan igrač, ali obzirom da za četiri mjeseca puni 34 godine, čini se da mu je izgledan kraj karijere.

Jedan od najboljih srpskih košarkaša u povijesti rođen je u obitelji hrvatskih Srba u Slavonskoj Požegi, ali je po izbijanju rata, kao 14-godišnjak zajedno s roditeljima otišao u Beograd, gdje je u Crvenoj Zvezdi započeo karijeru.

Proslavio se u PAOK-u, iz kojeg '98 prelazi u Sacramento, gdje je proveo osam godina i doživio vrhunac karijere uz tri nastupa na All star utakmicama.

Prije pet godina prelazi u Indianu, odmah zatim u New Orleans, ali je njegova karijera od tada bila u laganom, ali stalnom padu.
S reprezentacijom "Srbije i Crne Gore" bio je europski prvak 2001., a svjetski 2002.



Izvor: Index.hr
 
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Barselona hoće Teodosića

Košarkaški klub Barselona namerava da dovede plejmejkera Olimpijakosa Miloša Teodosića, jer ne želi da joj se sledeće sezone dogodi eliminacija iz Evrolige pre fajnal fora, prenosi sajt „Talkbasket“.

Milos-Teodosic-46261.jpg


Srpskog reprezentativca i jednog od najboljih košarkaša Evrope uprava Barse vidi kao pravu zamenu za Rikija Rubija, koji bi mogao da odluči da nastavi karijeru u NBA ligi.

Katalonci, koji žele šampionski tim, nadaju se da bi Teodosić mogao da napusti Olimpijakos jer ni ekipa Dude Ivkovića ove godine neće igrati završni turnir Evrolige, a moguće je da ostane i bez trofeja u Grčkoj.
Teodosić je ove sezone u Evroligi ubacivao prosečno 10,9 poena po utakmici uz 3,6 asistencije.

Sos kanal
 
Natrag
Top