Kosarkaski transferi: Kombinacije i spekulacije

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Miličić i Peković u planovima Minesote


milicic-velika13138220100415023536.jpg


Srpski reprezentativac Darko Miliči i prvotimac Panatinaikosa, Nikola Peković su igrači na kojima bi Minesota u narednoj sezoni mogla da bazira svoj igru. Ako obojica dođu i Timbervulvse, Al Džeferson odlazi.

Malo ko je pre samo nekoliko meseci mogao i da pomisli da će Darko Miličić biti igrač koji će u zančajanoj meri uticati na izgled jednog NBA tima. Ako je verovati američkim medijima u Minesoti ozbiljno računaju na Miličića, ali i na Nikolu Pekovića.

Rukovodstvo Minetoste objavilo je da ukoliko Miličić potpiše ugovor sa Timbervulvsima, onda bi prvi strelac tima, Al Džeferson mogao da bude prodat. Povreda kolena odvojila je Džeferson od terena, pa u Minestoti ozbiljno razmišljaju da sa ponovnim angažovanjem Miličića krenu u renoviranje tima.

Nikola Peković takođe se pominje kao igrač koji bi mogao da obuče dres “vukova“, a centar Panatinaikosa procenjuje se kao igrač koji sa svojim predispozicijam odmah može u NBA okršaje.

Kurt Rembis želi da pojača skok na obe strane terena, a ako tandem Miličić-Peković potpiše za Minesotu, Al Džeferson je već najavio da će promeniti sredinu.

Raduljica daleko od Bosfora?!


raduljica-28583120091201181110.jpg


Reprezentativac Srbije sve dalje od Efes Pilsena, jer je 2006. sa FMP potpisao ugovor na četiri plus dve godine. Trasnfer u rukama pravnika, a stvari dodatno može da zakomplikuje evnetualna arbitraža FIBA.

Centar FMP-a, Miroslav Raduljica ima ugovor sa FMP, ali ne do 2013, već 2012. godine, obzirom da je kao 18-godišnjak parafirao dokument na četiri plus, aneks od još dve godine. Mogućnost ranijeg odlaska postoji, samo uz adekvatno obeštećenje, a pominje se cifra od milion evra.

Efes Pilsen je doživeo neprijatno iznenađenje kada je zatražio ispisnicu od KSS i saznao da Raduljica može na Bosfor, ali samo uz adekvatnu cenu. Priča o Raduljici kao slobodnom igraču pala je u vodu, a najpoznatiji turski klub je, navodno, već “potrošio” 150.000 evra na srpskog reprezentativnog centra, koliko je planirao za prvu sezonu.

Po tom planu 300.000, odnosno 400.000 evra, bilo bi isplaćeno za drugu i treću sezonu da je došlo do selidbe na Bosfor. Kako trenutno stoje stvari, veliko je pitanje da li će uopšte doći do realizacije transfera.

Ukoliko se desi da Efes zatraži “ arbitražu” FIBA, kako zbog “uloženih sredstava”, koja su verovatno završila na računu Raduljice, bez želje da pregovara sa FMP oko obeštećenja, koje je mnogo veće od “minimalca” kada je ugovor istekao, može lako doći do suspenzije.

A sve pod pretpostavkom da je validna ugovorna obaveza “četiri plus dva”, kako tvrde dobro obavešteni izvori.

Marjanović:Ma kakvo inostranstvo, pregovaram sa Hemofarmom!


marjanovic-217019120100627051043.jpg


Gorostasni centar tvrdi da ne razmišlja o inostranstvu i Partizanu i da trenutno pregovara sa Hemofarmom o podužetku saradnje.

Marjanović je bio najvljivan kao moguće pojačanje crno-belih, a potom su stigle informacije da želi u inostarnstvo. Izgleda da ni jedno ni drugo nije istina.

“Jedino što znam je da su trenutno u toku pregovori sa Hemofarmom o nastavku saradnje. Nisma se čuo sa menadžerom, ali sa Partizanom nemam nikakv kontakt. Hemofarm je jedini klub koji je trenutno u opticaju, tako da su priče o inostranstvu netačne“, kaže Marjanović.

Erceg se vraća u Pirej


erceg-19763020100110050700.jpg


Potencijalni srpski repreyentativac, Zoran Erceg posle pozajmice u Panioniosu vraća se redove Olimpijakosa.

Kod Janakisa je bio "prekobrojan", pa je morao na pozajmicu u Panionios i sjajnim partijama zaslužio je kartu za povratak u Pirej.


Erceg je Panionios doveo do plej-ofa beležeći na 22 utakmice prosečno 14.7 poena i 5.6 skokova, a na kraju sezone zbog admisnistrativni problema propao je prelazak u Virtus.

Bivši krilni centar FMP-a će odlaskom Janakisa dobiti veću šansu u Olimpijakosu, a društvo će mu praviti i Pelekanos koji je takođe bio na pozajmici u Marusiju.

U Preju tragajuza igračem koji bi zamneio Džoša Čildresa, a po svemu sudeći to bi mogao da bude iskusni Ramunas Šiškauskas. Olimpijakos će morati da bude vrlo brz, jer se za usluge sjajnog beka CSKA interesuje i madridski Real.

Jarić nova meta Olimpijakosa


jaric-1-19492020091229163701.jpg


Grčki mediji špekulišu da bi Marko Jarić mogao da se preseli iz Madrida u Pirej, a kao potencijalna pojačanja Olimpijakosa figuriraju Šiškauskas i Spanulis.

Iz Pireja jedna za drugom sustižu vesti o tome ko bi mogao da sedne na klupu Olimpijakosa, a ko da pojača igrački kadar. Nove mete su Jarić, Spanulis i Šiškauskas.

"Ja imam grčki pasoš koji u svakom trenutku mogu da produžim i Olimpijakos je jedan od timova koji bi bio interesantan za nastavak moje karijere. Ne želim na brzinu da donosim odluke. Trenutno sam u Madridu i sada zaista ne znam da li ću sledeće sezone nastaviti da igram, ovde ili negde drugde", rekao je za Kosarka.rs Marko Jarić.

Srpski internacionalac je najavio da odluku o novoj sredini donosi tek kada zna sa kojim budžetom klub raspolaže i ko ga vodi sa klupe.

Perovića bi Barsa, a Vujanića Menorka


kosta-perovic-216702120100622115048.jpg


eprezentativni centar sada u kombinaciji da pojača aktuelnog prvaka Evrope, a Vujanić velika želja novog španskog prvoligaša.

Dvojica bivših igrača Partizana veoma su traženi na španskom košarkaškom tržištu. Perovića sa sele u Barselonu, a Miloš Vujanić mogao bi da pojača Menorku.


Kosta Perović jedan je od najtraženijih igrača u Evropi, a posle Makabija, Kaha Laborala, Unikahe i CSKA u trku se u uključila i Barselona. Katalonci u Peroviću vide potencijalnu zamenu za Bonafisa N'Donga koji bi mogao da napusti Blaugranu tokom leta.

Miloš Vujanić je odigrao odličnu sezonu u Mursiji, ali to nije bilo dovoljno da se izbori opstanak u ACB ligi. Novi prvoligaš Menorka želi da angažuje bivšeg kapitena srpske reprezentacije, a problem bi mogli da budu veoma visoki finansijski zahtevi koje je postavio Vujanić.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
U Preju tragajuza igračem koji bi zamneio Džoša Čildresa, a po svemu sudeći to bi mogao da bude iskusni Ramunas Šiškauskas. Olimpijakos će morati da bude vrlo brz, jer se za usluge sjajnog beka CSKA interesuje i madridski Real.
daj Bože da dodje Šiškauskas,čoveka gotivim više od mame i tate(šala):),čovek je zver,i nek dignu ruke od Jarića koji će im on djavo
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Slobodni agenti vagaju ponude
Lebron bira klub do kraja nedelje, Majami u panici zbog Vejda

Blic online | 05. 07. 2010. - 16:03h | Foto: Reuters/AFP

Jedan od najinteresantnijih letnjih porelaznh rokova u poslednjih par godina u NBA ligi još uvek nije doživeo vrhunac nakon što je objavljeno da će najtraženiji slobodni agenti do kraja nedelje odabrati nove-stare klubove.
10422_lebronmajami01-reuter-aaron-josefczyk_f.jpg


U fokusu američke javnost se, nakon što je Dirk Novicki produžio saradnju sa Dalasom, nalaze Lebron Džejms, Kris Boš i Dvejn Vejd koji su tokom prethodne nedelje obavili razgovore sa zainteresovanim klubovima.


Džejms je bio u Njujorku, Nju Džersiju i Los Anđelesu, a dok se za njega zanimaju Niksi, Netsi i Klipersi u fokus je uleteo i Majami koji bi mogao da izgubi Dvejna Vejda.

"Voleo bih da vam kažem nešto više o pregovorima sa Džejmsom, ali ne mogu. Moraćemo da sačekamo još koji dan", rekao je suvlasnik Nju Džersija i ruski biznismen Mihail Prohorov.

Vejd je tokom prošle nedelje u dva navrata posetio Čikago Bulse što je protumačeno kao signal da bi odlični bek mogao da se vrati u rodni grad.

8951_dvejn-vejd01-afp-jed-jacobsohn_hf.jpg
Vejd se danas vratio u Majami kako bi mu predstavnici kluba predvođeni Petom Rajlijem izneli svoju ponudu, a pre toga je promašio susret sa stotinak navijača na aerodromu jer je Majami preko Fejsbuka i Tvitera pogrešno obavestio fanove na koji terminal stiže popularni Fleš-Di.

Što se tiče Krsa Boša i on bi vrlo lako mogao da završi u Čikagu koji bi želeo da ga upari sa Vejdom, dok se kao zamena u dresu Bulsa pominje i nekadašnji košarkaš Klivlenda Karlos Buzer.

Kombinacija je u ovom trenutku mnogo, a dok nije isključeno da svi igrači postignu dogovor sa svojim trenutnim poslodavcima, pred slobodnim agentima i navijačima je još nekoliko uzbudljivih dana.

Dodato posle 14 Sati 54 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

уторак, 06. јул 2010, 14:15 -> 15:04

никси купили стодемајера

прва велика звезда прелазног рока у нба, амари стодемајер прелази у њујорк никсе за 100 милиона долара у следећих пет година. чекају се одлуке највећих "ловина" леброна џејмса, двејна вејде и криса боша. њујорк бар једног жели у својим редовима.

њујорк никси су коначно успели да доведу у своје редове једну истинску звезду. амари стодемајер се договорио да наредних пет сезона проведе у медисон сквер гардену за око 100 милиона долара, чиме је тим из највећег америчког града окончао прву рунду стварања новог, снажног тима.

долазак стодемајера има двоструки значај за никсе, пошто дојучерашњи играч феникс санса већ данима покушава да наговори леброна џејмса да му се придружи у мегаломанском пројекту стварања шампионске екипе у граду који је нба титулу последњи пут славио још раних 70-тих.

амари, такође, нема разлога да брине за форму наредне сезоне јер ће му тренер, поново, бити мајк д'антони, под чијом је палицом редовно постизао више од 20 поена по утакмици.
 
Poslednja izmena:
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
LeBron saopštio, čudo u Majamiju!

9884362374c36c7a14d5e0895449024_extreme.jpg

ESPN​
Jedan od najboljih košarkaša NBA lige saopštio je u direktnom televizijskom prenosu ono što su tamošnji mediji i najavili, da ide u Majami.

Ekipa sa Floride Džejmsovim dolaskom sastavila je trio koji se može uporediti as najvećima u istoriji lige, zajedno će igrati Dvejn Vejd, Kris Boš i LeBron Džejms.
"Svakog dana sam se budio sa drugačijim osećanjem. Jutros sam odlučio da moj novi tim bude Majami i nemam nikakvih rezervi u tom pogledu. Mislim da ću tamo biti u najboljoj poziciji da pobeđujem. Ne samo u regularnom delu sezone, nego i u plej-ofu, da osvajam titule", rekao je Džejms u emisiji "Odluka" emitovanoj direktno na televiziji ESPN.



Zanimljivo je da su Vejd, Boš i Džejms 'klasići', od prve petorke sa drafta 2003. godin nedostaju im Darko Miličić i Karmelo Entoni.

Majami će biti neobična ekipa i zbog činjenice da će 'ostatak tima' morati da se sastavi od značajno jeftinijih igrača, a tiom poslom baviće se sledećih dana i nedelja Pet Rajli, predsednik kluba.
2648064984c36df356f59c013617548_extreme.jpg

Beta/AP​
Oduševljen je bio Vejd, koji je Džejmsovu izjavu pratio na televiziji.

"Ovo je početak novog poglavlja u istoriji Majamija... Biće ludo", rekao je Vejd, dok je Boš na sajtu Tviter vest proslavio jednom rečju: "Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!".

Nisu svi bili u euforiji. Razočaranje u Klivlendu bilo je ogromno.

Navijači su palili Džejmsove dresove i gađali bilborde sa njegovom slikom. Većinski vlasnik Klivlenda Dan Gilbert Džejmsov potez nazvao
je izdajom.

"Garantujem da će Klivlend osvojiti titulu pre Džejmsa", poručio je Gilbert navijačima na sajtu kluba gde je Džejmsa nazvao "našim bivšim herojem".

Klivlendu nije pomogla ni činjenica da su Džejmsu mogli da ponude čak 30 miliona dolara više nego bilo koji drugi klub. Novac, ipak, nije presudio, pošto su i Džejms i Vejd i Boš pristali na manje zarade kako bi igrali zajedno.
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Raduljica u Efesu do 2015. godine

09. 07. 2010

Izvor: PRESS

Raduljica u Efesu do 2015. godine

Saga o Miroslavu Raduljici konačno je završena! Reprezentativni centar (22, 213) karijeru će nastaviti u Efes Pilsenu sa kojim bi trebalo da potpiše ugovor do 2015. godine! FMP će dobiti obeštećenje za svog najboljeg igrača, ali ono je, prema nezvaničnim informacijama, duplo manje od milion evra o čemu se spekulisalo pre nekoliko sedmica

1.jpg


Poslednjih dana pojavila se informacija da je FMP suspendovao Raduljicu zbog kontakta sa turskim klubom mimo znanja čelnika „pantera", a pričalo se i da je avansno uzeo novac od Turaka još krajem 2009. Takođe velika polemika vođena je oko toga da li je on slobodan igrač ili ne jer su čelnici Efesa bili iznenađeni kada su čuli u KSS da mladi centar ne može da dobije pismenu dozvolu LOC da može da promeni klub. Bilo kako bilo, posle nekoliko nedelja peripetija sve se završilo dogovorom tri strane, pa će Miroslav Raduljica od sada moći u potpunosti da se posveti obavezama u reprezentaciji Srbije.
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Turkoglu i Čildres stižu u Finiks

Turkoglu i Čildres stižu u Finiks

13.07.2010. - 00:12
Izvor: 24sata

TREJD - Finiks sansi su ostali bez Amara Studemajera, koji je otišao u Njujork, ali će brzo reagovati i pojačati igrački kadar. List „Arizona Republika“ tvrdi da će tim Alvina Gentrija biti jači za Hida Turkoglua i Džoša Čildresa. Prema tim izvorima, Turčin će posle samo jedne sezone provedene u Torontu preći u Finiks u sklopu trejda, prema kome će u suprotnom pravcu krenuti bek Leandro Barbosa i krilo Dvejn Džons. Turkoglu će zaraditi više od 40 miliona dolara za četiri godine u Finiksu. Čildres u Olimpijakosu igra za 20 miliona evra za tri sezone, ali, prema ugovoru, može da napusti Pirej i vrati se u NBA ligu. To će i učiniti, a Sansi mu nude 34 miliona dolara za pet sezona.
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Fenerbahče hoće da dovede Aleksa Marića

I TURCI ŽELE PARTIZANOVOG CENTRA

Fenerbahče hoće da dovede Aleksa Marića

D.N. / Izvor: Blic online | 14. 07. 2010. - 10:54h | Foto: M. Metlaš

Panatinaikos je poslao ponudu za Aleksa Marića, u Partizanu su je po svoj prilici odbili. Ipak, centar crno-belih mogao bi ovog leta da napusti prvaka Srbije jer ga u svojim redovima želi i Fenerbahče.

35833_smaric-portret-foto-marko-metlas_f.jpg


Prema saznanjima grčkih medija, PAO je poslao ponudu vrednu oko pola miliona evra, ali su od Partizana dobili negativan odgovor. U trku se zatim uključio i Fenerbahče.

Turci su takođe voljni da za sličnu sumu dovedu Aleksa Marića u svoje redove, a kako Partizan želi milion evra od ovog transfera - za sada od tog posla nema ništa.

Ipak, kako navode isti izvori, crno-beli će se zadovoljiti za 25-30 odsto manjom sumom, pa je pitanje da li će 700.000 odnosno 750.000 evra prvi ponuditi atinski zeleno-beli ili „Fener“.
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Beneton pušta Bjelicu u Olimpijakos

Beneton pušta Bjelicu u Olimpijakos

Izvor: Novosti online | 21. jul 2010.

Generalni direktor Trevižana Klaudio Koldabela potvrdio da su klubovi blizu dogovora

Olimpijakos je veoma blizu dogovora sa Benetonom oko transfera Nemanje Bjelice iz italijanskog kluba u ekipu iz Pireja. Informaciju je za grčke medije potvrdio generalni direktor Trevižana Klaudio Koldabela.
Na putu do realizacije transfera Olimpijakos je morao da preskoči nekoliko prepreka. Pričalo se da je Bjelica najbliži Minesoti, pa je Beneton saopštio da ima dogovor sa mladim reprezentativcem Srbije da pojača „ujedinjene boje“ ukoliko ne ode u NBA, pominjala se i Crvena zvezda, menadžerske agencije...
Ipak, grčki velikan, odnosno trener Dušan Ivković su uspeli da ubede Bjelicu da je Olimpijakos najbolja opcija za njega. Poznato je i da Bjelica nema ništa protiv da karijeru nastavi u crveno-belom dresu kluba iz Pireja, pod komandom učitelja iz nacionalnog tima Srbije.
Olimpijakosu je najteže bilo da se dogovori sa Benetonom, koji je imao ugovor sa Bjelicom još od polovine prošle sezone.
- Beneton je uzeo u obzir šta je najbolje za Nemanju i vrlo blizu smodogovora da ga ustupimo Olimpijakosu – rekao je Koldabela i najavio da bi transfer narednih dana mogao da se realizuje.
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
jaooo,nisam ni čuo za ovu vest,znači raspadamo se(zvezda)otišao nam i ovaj klinac koji nešto vredi
 
Natrag
Top