Šta je novo?
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.211
[h=1]Korovi[/h]:download:
Kod:
[/CENTER]
[h=1][URL="http://www.4shared.com/rar/BoBrny7b/Korovi_jpg.html"]Korovi
[/URL][/h][CENTER][URL="http://www.4shared.com/rar/BoBrny7b/Korovi_jpg.html"][/URL]
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2012
Poruka
1
Zavisi o kojim korovima zelis da se polemise.Ako pak mislis na sveukupne korove mogo bih ja poceti ovu temu sledecim prilogom.Sto se tice same poljoprivede,korov je stetocina koja najvise utice na prinose,samog obradjivanja pa i na zivce.Kazu postoje herbicidi koji uspesno unistavaju te korove,i to je tacno ali ti otrovi kostaju i stete organizmu.Ja sam inace pristalica stare alatke~motike,za one koji nemaju veliku povrsinu,imaju vreme,jeftinije bice a ucinak skoro isti ako se na vreme okopa neka kultura.Ako je pak rec o kulturi kao psenici,ovsu i slicnom,pristalica sam stalnom obradjivanju te njive(stalnim oranjem),gde ce i taj korov godinama stagnirati a prinosi postati veci.Zasad toliko...
 
Član
Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
1
Dobro si to naglasio, ako se radi o malim povrsinama. Medjutim kada rec ide o velikim povrsinama tu se bez pesticida i herbicida jednostavno ne moze. Jako bitan element je menjati rodoplod zbog dobrog iskoristavanja zemljista i redovno unistavanje korova, koji je razlicit kada je u pitanju neka druga kultura.
 
Član
Učlanjen(a)
10.03.2013
Poruka
1
Pozdrav svima.Imam muku sa rizomskom korovima,a ne bih da koristim hemiju.Doduse ne umem ni ovaj forum da koristim jer vidim samo jednu stranu o korovima.
 
Top