Kopiranje u wordu

Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Pozdrav svima,
Prvi problem: Kopiram npr. neki propis iz Službenog glasnika čiji je tekst u dvije kolone. Nalijepim ga u wordov list takodje u dvije kolone...
Sta se dogadja?
Rijeci budu rastavljene na dijelove, zatim se dogodi da je u jednom redu samo jedna rijec. Pokušavao sam smanjivanjem raznmak izmedju riječi, zatim ukljucivanjem alatke naopako P-nista ne pomaze.
Drugi problem: Kopirani tekst koji je izvorno u dva stupca ne mogu da "razvucem" preko cijele stranice . Ima li neka alatka za to.
(Koristim Win XP i Office 2003)
Lijep pozdrav i hvala.

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Pokušaj da preko opcije paste special ( desni klik na prazan dokument će ti dati tu opciju ). Odbereš opciju sa neformatiranim textom i da onda radiš formatiranja u kolonama po potrebi.

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Sluzbeni glasnik RS nikad nije u wordu, (izvorno) ako si uspeo da ga nadjes negde na netu. Ako naizgled jeste, to samo znaci da je provucen kroz neki OCR alat za prepoznavanje teksta i konverziju u word. E tu ispadne problem kada Takav teks hocemo da obradimo prema pravilima editovanja za pristojan izgled ?
Imao sam dosta takvih problema, tako da sam se cesto pitao zasto jednostavnije ne prekucam tekst, bilo je brze od prerade skeniranog i preradjenog ?
Malo je komplikovano da ti objasnim kojim koracima da u wordu to ulepsas, pa je brze i lakse da to atachujes uz post ili pustis na PP i da ga odradim, ako je samo par strana ?

Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Prije svega, hvala na odgovorima.
Sve sam pokusavao. Sa Replace sam pretvarao znakove u slova (jer toga je puno), centrirao članove i ni to ne traje previse dugo, ali je problem sto mi rijeci u tekstu budu rastavljene. Ako rijesim nastali problem, javicu.
Lijep pozdrav.

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Da li si pokušao sa KEEP SOURCE FORMATTING?

353e51l.jpg

Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Ma ovo mi se događa samo kada kopiram opstinski propis sa opstinske web stranice i to samo kada je
npr. Odluka postavljena u dva stupca. Ono mi je nakon svakog peistanja ukljucena opcija Keep Source Formatting.
Jednostavno sam zelio da sve propise koje koristim stavim na jedan SPISAK PROPISA i da ih povezem (hyperlinkam) sa istima koje sam stavio u poseban fajl. Da nebi povezivao sa cijelim Sluzbenim glasnikom, pokusao sam ih kopirati i smjestiti u taj poseban fajl.
Kako sam to vec zavrsio, uz to da mi i dalje u nekom redu stoji samo jedna rijec, ali je to podnosljivo, to ovu temu mozemo zakljucati.
Jos jedno veliko hvala.

Natrag