Kopi-paste

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Malo sam razmišljao da li da pokrenem ovu temu i na kraju odlučio da to učinim, nadajući se da bi mogla biti korisna. Naime, kao što svi možemo primjetiti, pojedinci na ovom Forumu kopiraju i lijepe kilometarske članke, koje, uvjeren sam niko normalan i ne čita, jer kada vidi post od nekoliko stranica, izgubi svaku volju za njegovim čitanjem.
Ne razumijem porive tih koji tako rade. Ako nemaju sami šta reći, kakvo zadovoljstvo nalaze u tome da kopiraju tuđe misli i tuđe članke i lijepe ih kao svoje postove.
Šta mislite o tome?

ne razumem kako mogu skratiti neciju diskografiju.
ja uglavnom radim muzicke teme. one su ogromne i takve i moraju biti da bi se o tom bendu reklo sve sto je bitno. ako ja to skratim ili kako kazu skarabudzim onda to vise nece biti to. nije moja krivica sto wikkipedia daje podatke tako opsirno.

Betty:
Slazem se potpuno i video sam, ne jednu tvoju temu, gde je jos neko zalepio isti clanak o tome samo sa drugog izvora. i to zaista nije u redu. ja se obicno zahvalim autoru teme ako me tema privuce ali ako moram da se svima zahvalim - desavalo mi se vec, prekoracim bonus za upotrebu dugmeta, a i nije fazon dopunjavati nekoga kao sto si ti. dopunjavaju se samo nedorecivi

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Ne samo na forumu, isto je i preko mail-a, stvarno nemam strpljenja da čitam sve to, bilo je u temama o religiji, počeo sam da čitam, ali mali font, zbijeno, nema šanse.
Tako da sam jedan od tih koji su za kraće postove....

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
U pravu ste, i mene nerviraju predugacki clanci, narocito prepisani iz vestionline....

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Copy & Paste :

Malo sam razmišljao da li da pokrenem ovu temu i na kraju odlučio da to učinim, nadajući se da bi mogla biti korisna. Naime, kao što svi možemo primjetiti, pojedinci na ovom Forumu kopiraju i lijepe kilometarske članke, koje, uvjeren sam niko normalan i ne čita, jer kada vidi post od nekoliko stranica, izgubi svaku volju za njegovim čitanjem.
Ne razumijem porive tih koji tako rade. Ako nemaju sami šta reći, kakvo zadovoljstvo nalaze u tome da kopiraju tuđe misli i tuđe članke i lijepe ih kao svoje postove.
Šta mislite o tome?
+
Kada sam postavio ovu temu i kritički se osvrnuo na naviku mnogih radi predugačkih kopy-paste postova, ja nisam mislio da to treba po svaku cijenu izbjegavati. Nekada je potrbno neku svoju misao potkrijepiti nekim odgovarajućim citatom iz drugog izvora. Ali u takvim slučajevima, treba izbjegavati kopiranje cijelog članka, naročito ako se radi o dugačkom tekstu, a kopirati samo ono što se odnosi na konkretnu misao koju treba potkrijepiti. U krajnjem, kada je neophodno postaviti cijeli kopirani tekst, onda je poželjnije da se postavi njegov link.

Oteo si mi temu ...ali ti oprastam....jer kad bolje razmislim....ja sam samo jedan iz gomile clanova.....a ti si " Urednik ".....i misljenje koje si prilozio uz ovu temu ima vecu tezinu.....nego sto bi imalo misljenje moje malenkosti...

Sve sto si napisao je " Susta Istina ".....i Moje Iskreno Misljenje...

Dodato posle 4 Sati 10 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ne razumem kako mogu skratiti neciju diskografiju.
ja uglavnom radim muzicke teme. one su ogromne i takve i moraju biti da bi se o tom bendu reklo sve sto je bitno. ako ja to skratim ili kako kazu skarabudzim onda to vise nece biti to. nije moja krivica sto wikkipedia daje podatke tako opsirno.

Betty:
Slazem se potpuno i video sam, ne jednu tvoju temu, gde je jos neko zalepio isti clanak o tome samo sa drugog izvora. i to zaista nije u redu. ja se obicno zahvalim autoru teme ako me tema privuce ali ako moram da se svima zahvalim - desavalo mi se vec, prekoracim bonus za upotrebu dugmeta, a i nije fazon dopunjavati nekoga kao sto si ti. dopunjavaju se samo nedorecivi

Zamisli da radis u nekoj novinskoj kuci.....dobijes neku temu.....ra se raspredes od kulina bana.....i kad zavrsis odes u stampariju...atamo ce neki " E nemoze druze....imas tolko i tolko prostora i redova...pa spakuj....ali pozuri ....ako oces da izadje u ovom izdanju..."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
5.036
Ne samo na forumu, isto je i preko mail-a, stvarno nemam strpljenja da čitam sve to, bilo je u temama o religiji, počeo sam da čitam, ali mali font, zbijeno, nema šanse.
Tako da sam jedan od tih koji su za kraće postove....

Dodje ti da :-x!

A zelis da procitas!
Mada mi se desilo da ono sto procitam (116 strana) nema nikakvog smisla! I onda :stupid:

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Šta mislite o tome?
Pravo da ti kazem neznam

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Pravo da ti kazem neznam

I ne moras da znas.....ali neki znaju .....i to vide......

Citiran deo > Ne razumijem porive tih koji tako rade. Ako nemaju sami šta reći, kakvo zadovoljstvo nalaze u tome da kopiraju tuđe misli i tuđe članke i lijepe ih kao svoje postove.

To se i ja pitam......Kada iza nekog teksta ...stoji informacija o preklu itog ....to je OK i za pohvalu.....ali kad ta informacija izostane onda je to... Plagi.....stade mi mozak .....jat...da ....To nije dobro .......urednici sigurno znaju o cemu pricam.....( ne prozivam ih ). Svi koji znaju sta je to treba to da izbegavaju ( nije to kao prepisivanje u skoli )....mnogo je ozbiljnije....ovaj forum je svima dostupan... kraj.
Oscam da vas smaram....

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
I ne moras da znas.....ali neki znaju .....i to vide......

Citiran deo > Ne razumijem porive tih koji tako rade. Ako nemaju sami šta reći, kakvo zadovoljstvo nalaze u tome da kopiraju tuđe misli i tuđe članke i lijepe ih kao svoje postove.

To se i ja pitam......Kada iza nekog teksta ...stoji informacija o preklu itog ....to je OK i za pohvalu.....ali kad ta informacija izostane onda je to... Plagi.....stade mi mozak .....jat...da ....To nije dobro .......urednici sigurno znaju o cemu pricam.....( ne prozivam ih ). Svi koji znaju sta je to treba to da izbegavaju ( nije to kao prepisivanje u skoli )....mnogo je ozbiljnije....ovaj forum je svima dostupan... kraj.
Oscam da vas smaram....

stani malo decko. ja mozda imam par nepotpisanih ali se zna odakle su. pa nisam ja robot da za 15 min koliko postavljam temu otkucam celu stranu teksta i to jos na engleskom

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
stani malo decko. ja mozda imam par nepotpisanih ali se zna odakle su. pa nisam ja robot da za 15 min koliko postavljam temu otkucam celu stranu teksta i to jos na engleskom
Prvo, nije ti postavljen rok u kome moraš postaviti temu! Drugo, ako si se odlučio da postaviš temu, o kojoj nemaš vlastito mišljenje, nego koristiš tuđe, zašto je uopšte postavljaš? Treće, ako za kopirani tekst postaviš referencu, to je OK. Ali ako za kopirani tekst ne staviš nikakvu oznaku (čiji je ili odakle je), onda je to obična krađa.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Prvo, nije ti postavljen rok u kome moraš postaviti temu! Drugo, ako si se odlučio da postaviš temu, o kojoj nemaš vlastito mišljenje, nego koristiš tuđe, zašto je uopšte postavljaš? Treće, ako za kopirani tekst postaviš referencu, to je OK. Ali ako za kopirani tekst ne staviš nikakvu oznaku (čiji je ili odakle je), onda je to obična krađa.

kako mogu da imam sopstveno misljenje koje je bolje od onog koje je u wikipediji??? pa, ja nisam blackipedia, ja sam black wizard

mada, nema smisla diskutovati vise o ovome, van teme smo ako nastavimo a meni je dosta spama za ceo zivot

Natrag