konfiguracija

Član
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
100
NAPOMENA:KONFIGURACIJA JE BEZ MONITORA
:info:
*Procesor:INTEL CELERON DUAL CORE E3300 2,5GHz
*Maticna ploca:MSI INTEL G31
*Memorija:APACER 2GB DDR2 800
*Graficka karta:INTEL X3100
*Mrezna karta:REALTEK GIGABIT LAN
*Usb port:USB x4
*SERISKI PORT
*PARALELNI PORT
*MREZNA KARTICA
*Opticki uredjaj:dvd RW 20x
*Hard disk:320GB SATA2
*Kuciste:KME CRNO 450W
*TASTATURA
*OPTICKI MIS
*STEREO ZVUCNICI 120W
*GARANCIJA 3 GODINE
17,797.68 din
Rata na 48 meseci bez ucesca 688.05 din
+ popust na ove proizvode
POWER COLOR ATI RADEON 4350 SA 512Mb ZA SAMO 2999 DINARA!!!
OPERATIVNI SISTEM WINDOWS 7 STARTER ZA SAMO 3499 DINARA!!!
Dali ovo valja uzeti?

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Za te pare valja ,ali vishe ti se isplati da dodash josh 10 -15 hiljada i kupish bolji komp , i ne brinesh godinama !

Član
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poruka
382
zaobidji tu graficku koja se daje uz doplatu i ne kupuj win jer ti je bolje da skines neki nelegalan sa foruma(isplativije).
ako ti treba vise od 2 pci slota (samo dva su na toj maticnoj) onda nemoj da uzimas.
ovako je ok konfa,imam i ja nesto slicno.
ova integrisana graficka intel je malo losija (nema igranja zahtevnijih igrica) pa ti zato preporucujem da kupis neku bolju graficku.
i predlazem ti da u dogledno vreme zamenis to napajanje koje dobijas jer je to u kucistu kinesko.
to je ona konfiguracija legionar (tako nesto) ?

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
NAPOMENA:KONFIGURACIJA JE BEZ MONITORA
*Procesor:INTEL CELERON DUAL CORE E3300 2,5GHz
*Maticna ploca:MSI INTEL G31
*Memorija:APACER 2GB DDR2 800
*Graficka karta:INTEL X3100
*Mrezna karta:REALTEK GIGABIT LAN
*Usb port:USB x4
*SERISKI PORT
*PARALELNI PORT
*MREZNA KARTICA
*Opticki uredjaj:dvd RW 20x
*Hard disk:320GB SATA2
*Kuciste:KME CRNO 450W
*TASTATURA
*OPTICKI MIS
*STEREO ZVUCNICI 120W
*GARANCIJA 3 GODINE
17,797.68 din
Rata na 48 meseci bez ucesca 688.05 din
+ popust na ove proizvode
POWER COLOR ATI RADEON 4350 SA 512Mb ZA SAMO 2999 DINARA!!!
OPERATIVNI SISTEM WINDOWS 7 STARTER ZA SAMO 3499 DINARA!!!
Dali ovo valja uzeti?

Cena je u redu, ali ta masina je otisla u penziju.
Ako vec uzimas konfu na otplatu bolje uzme nesto jace i novije upste, bar zbog nadogradnje u perspektivi.
Mozes uraditi noviji socket 1156 na Intelu i5-750 quad-core ili AMD Socket AM3 sa Phenom X4 965 BE quad-core processorom( na otplatu rate manje od 2000 din) i miran si nekoliko godina.
Bez Win 7, sa boljom grafickom za pocetak kao Asus Radeon HD 5670 1GB GDDR5 oko 100 Eura, Radeon HD 5750 1GB GDDR5 EAH5750/Formula DX11 115 eur ili eventualno Radeon HD 5770 1GB GDDR5 CUCORE.
Sve graficke imaju DX11.
Najbitnije je da uzmes kvalitetnu maticnu plocu(npr. Gigabyte GA-P55-UD4 ili UD3R obe su oko 135 eur), RAM i napajanje za Intel.
Ploca za AMD Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P oko 135 eura.
Ram ddr3 imas do 100 Eur da biras sa hladnjacima, dakle bolji i za OC, ako budes imao u planu.
HDD Western Digital iskljucivo Black Edition ili Samsung F3 oba su tu sa cenom oko 90 eur.
Napajanje bar 500W(moze i vise) chiftec ili Cooler master ili LC Power od 50 do 70 eura, kuciste sam biras.
E sad ti vidi razmisli, vidi uslove placanja kako ti odgovara, jer masinu koju si mislio da kupis je vec zastarela, a idu nove igre, a slab upgrade na toj ploci.
Ja sam uvek vise za Intel-a, ovaj i5-750 je bolji za igre i render, ali je skuplji 15 eur, lepo se klokuje do 4 Ghz(za to mora i bolje vazdusno ili vodeno hladjenje), mada to nije ni bitno toliko.
Na tebi je da odlucis, sta ces i kako ces, ja sam ti preporucio najuze na brzaka, a ti mozes i da menjas komponente po zelji.

Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
24
I ja bi kupovao novu konfiguraciju,mislio sam da uzmem plocu koja podrzava ddr3 ram memoriju i intelov procesor.Danas sam procitao na nekom forumu da se ddr3 ram memorija nije pokazala na testovima bolje od dvojke.A planirao sam da izdvojim jedno 700 evropski novaca,ima li neko nekakav predlog ..??

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
09.04.2010
Poruka
189
E ja sam za 30000 kupio ovu konsu

Procesor AMD Phenom 8650 X3 2.31Ghz
Grafička ATI Radeon HD4650 1GB
RAM 4GB
HDD 320GB
Napajanje 550W

Kupio sam u MTVComputer centru

Član
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poruka
382
Cena je u redu, ali ta masina je otisla u penziju.
Ako vec uzimas konfu na otplatu bolje uzme nesto jace i novije upste, bar zbog nadogradnje u perspektivi.
Mozes uraditi noviji socket 1156 na Intelu i5-750 quad-core ili AMD Socket AM3 sa Phenom X4 965 BE quad-core processorom( na otplatu rate manje od 2000 din) i miran si nekoliko godina.
Bez Win 7, sa boljom grafickom za pocetak kao Asus Radeon HD 5670 1GB GDDR5 oko 100 Eura, Radeon HD 5750 1GB GDDR5 EAH5750/Formula DX11 115 eur ili eventualno Radeon HD 5770 1GB GDDR5 CUCORE.
Sve graficke imaju DX11.
Najbitnije je da uzmes kvalitetnu maticnu plocu(npr. Gigabyte GA-P55-UD4 ili UD3R obe su oko 135 eur), RAM i napajanje za Intel.
Ploca za AMD Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P oko 135 eura.
Ram ddr3 imas do 100 Eur da biras sa hladnjacima, dakle bolji i za OC, ako budes imao u planu.
HDD Western Digital iskljucivo Black Edition ili Samsung F3 oba su tu sa cenom oko 90 eur.
Napajanje bar 500W(moze i vise) chiftec ili Cooler master ili LC Power od 50 do 70 eura, kuciste sam biras.
E sad ti vidi razmisli, vidi uslove placanja kako ti odgovara, jer masinu koju si mislio da kupis je vec zastarela, a idu nove igre, a slab upgrade na toj ploci.
Ja sam uvek vise za Intel-a, ovaj i5-750 je bolji za igre i render, ali je skuplji 15 eur, lepo se klokuje do 4 Ghz(za to mora i bolje vazdusno ili vodeno hladjenje), mada to nije ni bitno toliko.
Na tebi je da odlucis, sta ces i kako ces, ja sam ti preporucio najuze na brzaka, a ti mozes i da menjas komponente po zelji.

o cemu pricamo,ako je covek stavio ovu konf-u,znaci da verovatno nema toliko para koliko predlazes da potrosi na komp. moj intel e3300 je klokovan na 3.8ghz bez problema jedino sto je maticna gigabyte g31m-es2l a ne msi,tako da nemam pojma kakva je msi,ali ne verujem da je mnogo losija,to mu dodje to,spolja deluje skoro pa identicno.

@Spasa
za taj novac ne mozes puno da promasis...
Alienware Aurora Desktop Details | Dell
ja bi uzeo ovako nesto...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Slazem se sa postom clana nikolajub. Ako vec uzimas racunar na rate, bolje da uzmes neku masinu sa kojom si miran na duze staze. Moj predlog ti je:

Maticna: GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H (DDR3)
Procesor: AMD Athlon II X4 620 2.6GHz
RAM: KINGSTON 3GB (3x1GB) 1333MHz DDR3
Graficka: ASUS Radeon HD 5670 1GB GDDR5
HD: 500Gb
DVDRW
Napajanje: CHIEFTEC CHP-500A
Kuciste: CODEGEN Briza

Ova konfiguracija kosta negde 3-4x vise od one koju si naveo, ali miran si sa njom na duze staze. Naravno, ako ti se ne izdvaja toliki novac za komp, mozes da uzmes neku DDR2 plocu (GA-MA770-US3), 2Gb DDR2 RAM na 800Mhz, AMD Athlon II X2 240 2.8GHz 2MB BOX, a sto se grafike tice, obavezno zadrzi ATI 5670. Odlicna graficka za ne tako velike pare. Ovde moze i neko obicno kuciste i ne tako jako i skupo napajanje. Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
19.06.2010
Poruka
195
- Prvo, opaske tipa da konfiguracija brzo zastareva vec godinama ne pije vodu.
Racunarska tehnologija je prilicno usporila gledajuci odnos hardware-software
tako da sa solidnom konfiguracijom mozes da radis sa racunarom i vise nego sto mislis.
Ovo ne stoji iskljucivo ako odlucis da trosis comp na nadrkane igrice od po 10-20gb i vise, pa da bi ih ispratio ne postoji konfiguracija koja bi potrajala duze od 1-2 godine, a to je cisto bacanje para.
- Drugo nisi rekao da li si ogranicen novcem, ako jesi dzaba se mi trudimo.
- Trece sam si rekao za te pare....za te pare sasvim solidna konfiguracija,
za normalan rad na racunaru i obicne igrice imas i viska, i trajace ti...verujmi.

Član
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poruka
382
- Prvo, opaske tipa da konfiguracija brzo zastareva vec godinama ne pije vodu.
Racunarska tehnologija je prilicno usporila gledajuci odnos hardware-software
tako da sa solidnom konfiguracijom mozes da radis sa racunarom i vise nego sto mislis.
Ovo ne stoji iskljucivo ako odlucis da trosis comp na nadrkane igrice od po 10-20gb i vise, pa da bi ih ispratio ne postoji konfiguracija koja bi potrajala duze od 1-2 godine, a to je cisto bacanje para.
- Drugo nisi rekao da li si ogranicen novcem, ako jesi dzaba se mi trudimo.
- Trece sam si rekao za te pare....za te pare sasvim solidna konfiguracija,
za normalan rad na racunaru i obicne igrice imas i viska, i trajace ti...verujmi.

imam isto misljenje,ta konfiguracija i besna graficka su vise nego dovoljni za trenutne uslove-ja sam tako razmisljo i tako odradio ;)

Natrag