Konfiguracija rutera 1043?

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
20
Ruter je lako konfigurisati kao i obican ruter da tako kazem za slanje wireless signala, ali me zanima kako da ga konfigurisem da "hvata" wireless signal, recimo od komsije, da bih ja imala na laptopu i telefonu net? Ruter mi je povezan na kablovski modem (kablovski provajder koristi staticku IP adresu) na desktop racunaru. Pa ako neko zna kako da uradim to hvala puno...

300Mbs Wireless N Gigabit Router
TL-WR1043ND

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Ruter antene samo odašilju, ne primaju signal. Dakle, potrebna ti je antena za prijem kojom bi 'uhvatila' signal, prosledila ga u svoj ruter i, posle eventualne zaštite enkripcijom, propustila u opseg svoje kućne mreže. Postoje unutrašnje i spoljašnje antene sa raznim nivoima pojačanja signala, recimo, od 5 - 24 db i od 2.4 pa do 5.8 Ghz. Cene su od 10 pa do nekih 70€. I kad 'uloviš' komšijski signal velika je verovatnoća da bude zaštićen šifrom, pa ti onda treba znanje i aplikacija da to dešifruješ i ..... mani se toga, probaj običnim laptopom da li imaš u okruženju neku free mrežu ili, jednostavno, uplati neki flet nalog i 'Bog da te vidi'.

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Ako imas jos jedan kompijuter bezicno spojen on ti moze signal produzit duplo
Jesili probala dici ruter na vecu visinu i na zid od strane do komsije

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
20
Ovaj ruter ima 3 antene, trebalo bi da moze da hvata signal recimo sa pumpe koja je pored mog dvorista.

Natrag