Konačno istraženo: Koliko seksa je potrebno da biste produžili život

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.296

Konačno istraženo: Koliko seksa je potrebno da biste produžili život​

Seks može pomoći u usporavanju starenja, prema studiji iz 2017. objavljenoj u časopisu Psychoneuroendocrinology.
101498358464103f217337e238972201_v4_big.jpg
Slika profimedia

Utvrđeno je da je seks barem jednom nedeljno povezan s dužim telomerima – zaštitnom kapom na DNK koja određuje životni vek ćelije. Duži telomeri povezani su sa sporijim starenjem ćelija i dužim životnim vekom, piše The Healthy.

Istraživači su pratili seksualne živote 129 majki u vezama. Žene su svakodnevno izveštavale o zadovoljstvu svojom vezom, kao i koliko su često bile intimne sa svojim partnerima. Istraživači su takođe uzeli uzorke krvi od žena, analizirajući ćelije na pokazatelje starenja. Otkrili su da su žene koje su imale seks sa svojim partnerima prethodne nedelje imale duže telomere u poređenju s onima koje nisu.

Ova vrsta istraživanja samo pokazuje povezanost i ne može dokazati da je seksualna aktivnost bila uzrok dužine telomera. Međutim, smatra se da je dužina telomera važna za vaše zdravlje.

Tokom vremena telomeri se razgrađuju dok se ćelije dele, postajući malo kraći sa svakom debom ćelije. Smatra se da određeni faktori podstiču njihovu bržu razgradnju, poput loše ishrane, prekomernog pijenja i prirodnog procesa starenja, prema istraživačima.

Njihova otkrića pokazuju da bi seks mogao biti koristan kada je u pitanju zaštita telomera, što znači da ćelije mogu živeti duže. Istraživači su povezali kraće telomere s ozbiljnim zdravstvenim problemima poput raka, bolesti srca i dijabetesa; čini se da duži telomeri pomažu u sprečavanju bolesti.

Izvor: žena
PS. Bombončice moja kako stručnjaci velidu živećeš mi dugo, veoma dugo, zdravo i srećno. :) :) :) :give_r: :give_r: :give_r: :give_r:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.997
Ma nemaju oni pojma. A šta je sa svim onim ženama koje su doživele duboku starost a ceo život bile same? Bila neka baka koju su prošle godine po svim novinama citiraili koja je, kao, dala recept za dug život - klonite se muškaraca. :D
Živeću ja dugo, zdravo i srećno zato što oko sebe širim ljubav. A ko ljubav seje - taj ljubav i žanje. Jel' tako, dragi moj Pero? :give_r:
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.296
Valjda ali ja nijesam expert za ljubav već ti. :);):) I ja ti vjerujem da širiš i zračiš ljubavlju. :) :give_r::give_r::give_r::give_r::give_r:Uostalom zadovoljena cica je srećna cica, zar ne? :give_r::give_r::give_r::give_r::give_r:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.997
Srećna je ona koja voli, i koja je i sama voljena. :give_r:
Zadovoljena je zadovoljna, bar trenutno, ali ne mora da bude srećna.
Znaš, ljudi često izjednačavaju pojmove "zadovoljstvo" i "sreća", a nisu isto.
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.296
Naravno da nijesu isti ali zadovoljstvo vodi ka sreći ili bejaše obrnuto :confused::(:confused::cool: pitanje je sad? :):give_r::give_r::give_r::give_r: Uostalom samo je rezultat bitan sreća i zadovoljstvo, zar ne? :);):):give_r::give_r::give_r::give_r::give_r:
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.296
Kada ćeš ti bejbice moja da napišeš neki svoj text tebe da čujem i "iskusim" ti dušu, :) a tjelo ćemo da ostavimo tvojemu draganu mene zanima samo duša. :):cool::)Sa tjelom ne umem da radim. ;):);) :give_r::give_r::give_r::give_r::give_r::give_r::give_r:
Ja mogu samo o magiji da ti pišem a to slabo koga ovde interesuje. :confused::(o_O
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.997
Na temu ljubavi još nisam pisala. Tj, nisam objavljivala, a pisala jesam, ali to je ipak intima, nije za "široke narodne mase". Za sada još nemam nameru da objavim, ali nikad se ne zna, možda jednog dana i hoću. :rolleyes: :give_r:
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.296
Nisam mislio samo na ljubav već uopšteno neka tema što te zanima ili neka oblast bilo šta. Razmišljanja, vizija, primedba... Iskaži sebe. Give yourself to the Dark Side of the Force. Pleassss :):):):mig::mig::mig::give_r::give_r:Dovoljno toliko da te okusim.:):cool::):);):give_r::give_r::give_r::give_r::give_r:
 
Natrag
Top