Kompletna obrada Windows XP instalacije

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
5dgKhJ.png

Video tutorijal po mom skromnom misljenju jako kvalitetan iz razloga sto sam uspeo strpati kompletnu obradu Windows instalacionog diska u desetak minuta....Tutorijal sadrzi....

- Raspakivanje Windows Xp iso fajla programom PowerIso
- Ubacivanje WPI pakovanja programa u windows instalaciju
- Promena izgleda instalacije ,pocev od slika klasicnog Xp prozora do teksta na instalaciji programom Resource Tuner
- Ubacivanje serijskog broja,vremenske zone,jezika....programom Windows Unattended CD Creator
- Postavljanje Oem wpi fajla da posle instalacije automatski startuje postinstalacioni paket programa
- Pretvaranje obradjenog Windowsa Xp u iso bootabilan programom ISO Creator
- Narezivanje obradjenog Wondowsa Xp na praznu mediju programom PowerIso....

15923393.jpg

:download:

Kod:
http://www.filefactory.com/file/18ppqv208esd/Kompletna_obrada_windowsa_Xp.rar

Član
Učlanjen(a)
22.09.2010
Poruka
5
hvala puno za tutorijal, odlican je
imam jedno pitanje:
kako mogu da promenim ikone tako da cim instaliram windows da budu drugacije?
i kako mogu da promenim kursore?

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
hvala puno za tutorijal, odlican je
imam jedno pitanje:
kako mogu da promenim ikone tako da cim instaliram windows da budu drugacije?
i kako mogu da promenim kursore?

Zanimljivo pitanje ali ne bas i jednostavno ali pokusacu odgovoriti...Postoji puno razlicitih nacina...

po meni jednostavna varjanta je da ubacis u WPI program WindowsBlinds (tihu instalaciju) i instaliras ga odmah sa instalacijom windowsa...a zatim i downloadujes teme (windowsblind teme) i jednim klikom misa po zavrsetku instalacije menjas temu u svom windowsu kao i ikone.....Mozes i napraviti folder Teme ,strpati tu windowsblinds teme i pomocu Windows Unattended CD Creatora ubacis ih u windows,pomocu wpi ubacis windowsblinds koji se instalira sa windowsom i po okoncanju windows instalacije iz windows blinda samo napravis precicu ka ovim temama.....

83751854.jpg

Postoji tu jedna druga dosta dobra varjanta koju ja primenjujem....i koja je primenjena ovde....u postu broj 26

http://serbianforum.org/razni-programi/195699-serbianforum-os-postinstalacioni-pack-3.html

U windows instalaciji postoji folder $OEM$.Kada ga otvorices videces u njemu folder $$.U okviru tog foldera $$ trebas kreirati dva nova foldera pod imenom Resources i Web (pored foldera System32 koji je vec tu).U folderu Web strpaces (kopirati) slike koje zelis da ti budu na desktopu cim se okonca windows instalacija.Naravno one moraju biti pristojne odgovarajuce rezolucije u jpg formatu.U folderu Resources otvorices novi folder pod nazivom Themes i u njemu ces iskopirati sve xp teme koje zelis imati u svom windowsu.....Naravno sa promenom teme menjace se i ikone posto u gotovo svim xp temama integrisano je i ikona pakovanje.....Teme se menjaju klasicno kao i na svakom windowsu..

82253408.jpg

Videces vec u onom postu on sadrzi jakoooo puno ubacenih raznih tema u instalaciji windowsa....a struktura OEM fajla bi izgledala ovako....

45270833.jpg

Videces vec i sam koliko u onom windowsu ima raznoraznih tema a vidis i na slici gore ......

45163626.jpg

99124421.jpg

Pored Transformacionog packa ima i Windows 7 Tema....

25078205.jpg

Postoji par decijih zanimljivih tema.......

82869322.jpg

89144993.jpg

53721265.jpg

74111004.jpg

Zatim i apstraktnih jako lepih tema.....

16964596.jpg

73116252.jpg

64597971.jpg

71533192.jpg

99523034.jpg

Član
Učlanjen(a)
22.09.2010
Poruka
5
hvala puno na objasnjenju!!
planiram da napravim sopstveni XP.
pa kad zavrsim postavicu screen shotove na forum, pa ako se nekom svidi
stavicu ga na moj sajt da bi mogli da skidaju.
jos jednom, hvala puno!!

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
73
Boki mrtav link iz prvog posta mozes li zameniti hvala unapred

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
link za download u prvom postu ne radi....

Boki mrtav link iz prvog posta mozes li zameniti hvala unapred

Link je zamenjen....

Dok sam uploadovao ponovo prisetio sam se tog tutorijala,odgledo ga do kraja i bio odusevljen sa kakvom lakocom je sve to odradjeno i naravno objasnjeno.....bas ga je ovaj odradiooo....:beee:

Salu na stranu.....jedan od najkvalitetnijih mojih tutorijala je u pitanju ,kompletna obrada windos instalacije ,postavljanje WPI.itd.. tesko da se moze naci na netu (bar ja nisam sretao) i clanovi naseg foruma zasluzuju da imaju zdrav link i iz njega i nauce sve to sami i odraditi bez imalo muke i problema......

Član
Učlanjen(a)
25.12.2011
Poruka
22
pomoc

boki majstore!!!imam jedan problem koji ja definitivno ne mogu resiti bez tvoje pomoci.imam xp profesional pa mi je malo dosadio pa resih da promenim izgled..tipa ikona,starta,itd,itd.e sada kada palim komp.pise mi microsoft genuine a ne windows xp.taj program ga nema za brisanje u remove.iso sam u my computer-general-windows edition mi stoji da je microsoft windows xp profesional,version 2002,service pack 3.ali ispod toga u windows activation pise PC,product ID: 55274-648-8637434-23281 i slika sa genuine.kako da vratim sve na staro?molim te pomozi mi.evo ti i moj mail:pericljubomir@yahoo.com.unapred hvala.izvini na dugoj poruci,

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
boki majstore!!!imam jedan problem koji ja definitivno ne mogu resiti bez tvoje pomoci.imam xp profesional pa mi je malo dosadio pa resih da promenim izgled..tipa ikona,starta,itd,itd.e sada kada palim komp.pise mi microsoft genuine a ne windows xp.taj program ga nema za brisanje u remove.iso sam u my computer-general-windows edition mi stoji da je microsoft windows xp profesional,version 2002,service pack 3.ali ispod toga u windows activation pise PC,product ID: 55274-648-8637434-23281 i slika sa genuine.kako da vratim sve na staro?molim te pomozi mi.evo ti i moj mail:pericljubomir@yahoo.com.unapred hvala.izvini na dugoj poruci,

Imas resenje na forumu........obidji malo tutorijale.....

http://serbianforum.org/domaci-tutorijali/30738-brisanje-windows-genuine-napasti.html

http://serbianforum.org/domaci-tutorijali/65631-validacija-windows-xp-2.html

Natrag