tražio sam po forumu ali nisam uspio naći sličan problem
znači, imam problem sa paljenjem kompa
prilikom pritiska prekidača sa prednje strane kompa, apsoluno se ništa ne dešava,
komp sam nosio u servis i nisu ništa napravili
rasklopio sam komp i vidio da su u servisu dirali one male žice koje se štekaju na matičnu ploću
od prednjeg audi ulaza, usb ulaza, paljenje i restart kompa
znači one male žice sa pinovima ( power sw, restart .. )
na googlu sam našao šemu gdje se stavlja glavno power sw
kada sam priključio i pritisnuo dugme komp se upalio. međutim sam ja nakon par sekundi opet pritisnuo dugme i čekao da se komp ugasi jer nisam prethodno prikopčao hdd, grafičku, miš, tastaturu, itd..
posle toga, opet komp ne daje nikakve znakove, mislio sam da je do napojne pa sam probao sa drugim ali bezuspješno.
mene interesuje, da li sam mogao spržiti matičnu ploču sa tim, možda sam slučajno prespojio druge pinove, ili nešto slično, mjenjao sam njih više,
ili u čemu može biti problem?!
i postoji li neki drugi način da se upali komp
hvala
znači, imam problem sa paljenjem kompa
prilikom pritiska prekidača sa prednje strane kompa, apsoluno se ništa ne dešava,
komp sam nosio u servis i nisu ništa napravili
rasklopio sam komp i vidio da su u servisu dirali one male žice koje se štekaju na matičnu ploću
od prednjeg audi ulaza, usb ulaza, paljenje i restart kompa
znači one male žice sa pinovima ( power sw, restart .. )
na googlu sam našao šemu gdje se stavlja glavno power sw
kada sam priključio i pritisnuo dugme komp se upalio. međutim sam ja nakon par sekundi opet pritisnuo dugme i čekao da se komp ugasi jer nisam prethodno prikopčao hdd, grafičku, miš, tastaturu, itd..
posle toga, opet komp ne daje nikakve znakove, mislio sam da je do napojne pa sam probao sa drugim ali bezuspješno.
mene interesuje, da li sam mogao spržiti matičnu ploču sa tim, možda sam slučajno prespojio druge pinove, ili nešto slično, mjenjao sam njih više,
ili u čemu može biti problem?!
i postoji li neki drugi način da se upali komp
hvala